Zakar yang melengkung atau Bent – utama menyebabkan gejala-gejala dan rawatan

Zakar yang melengkung atau Bent – utama menyebabkan gejala-gejala dan rawatan

Ramai lelaki mempunyai sedikit melengkung, bent zakar, terutama apabila mereka sepenuhnya tegak. Dalam fakta, lengkung zakar, bend yang kurang than10 darjah di sudut, dan telah terbukti sejak zaman kanak-kanak, adalah normal dan tiada yang akan bimbang tentang. Walau bagaimanapun, apabila melengkung, bengkok zakar berlaku selepas kanak-kanak ia boleh membawa kepada pencegahan aktiviti seksual yang biasa, maka ini dianggap satu masalah, dan nasihat perubatan perlu dicari.

Punca zakar melengkung, Bent

Terdapat lima punca-punca biasa yang melengkung, bent zakar. , kebanyakannya, boleh dirawat dengan rawatan zakar yang sesuai dan mencukupi. Ini adalah seperti berikut:

Hypospadias – biasanya kecacatan kongenital, Hypospadias berlaku apabila pembukaan uretra, atau saluran kencing, tidak diletakkan dalam kedudukan yang betul. Ini boleh menyebabkan zakar melengkung, bent, terutama apabila umur lelaki dan zakar semakin membesar.

Zakar patah / kecederaan – paling lazim yang menyebabkan daripada lengkung zakar, bend berlaku apabila tisu zakar pecah. Ini biasanya berlaku apabila zakar tegak semasa hubungan seks atau melancap.

Peyronie’s penyakit – satu keadaan yang mungkin berlaku sebanyak 10% daripada lelaki, sebahagian besarnya merupakan penyakit Pyronie yang memberi kesan kepada lelaki yang mengalami perpecahan atau lusuh tisu zakar dan menyebabkan pembentukan tisu berserabut yang boleh tarik atau bengkok zakar untuk tegak.

Urethral Stricture – inilah yang mengecil dalam urethra zakar. Uretra itu adalah tiub di mana air kencing Pas daripada badan dan di mana cecair seminal, lelaki, ejakulasi dari.

Gejala-gejala zakar melengkung, Bent

Hypospadias – keluk menurun, bent zakar apabila tegak, adalah yang paling biasa, namun zakar juga boleh menyembur apabila membuang air kecil, atau kulup yang boleh membentuk sakit dan hood yang menyerupai. Selain itu pesakit juga boleh memilih untuk duduk apabila membuang air kecil.

Zakar patah kecederaan – bunyi popping boleh didengar dan zakar akan menjadi sakit. Lengkung zakar yang ketara, bend mungkin juga muncul.

Penyakit Peyronie’s – zakar boleh menjadi radang dan sekaligus yang mungkin muncul pada permukaan kulit. Akan juga ada curve (melampau) yang jelas, bengkok pada zakar, dan ereksi boleh menyakitkan.

Urethral Stricture – kencing dan pancutan boleh menyakitkan, dan air kencing boleh menyembur apabila melawat tandas. Di samping itu, sensasi yang terbakar atau sakit boleh dirasai apabila membuang air kecil dan mungkin terdapat keperluan untuk membuang air kecil, dengan jumlah yang minimum dari air kencing yang diluluskan. Keadaan ini juga boleh menyebabkan lengkung zakar, bend yang menjadi satu isu.

Lengkungkan rawatan zakar Bent

Menahan diri daripada semua aktiviti seks yang termasuk Pelancapan, sehingga diagnosis keadaan yang telah dibuat. Jika tidak, kerosakan besar zakar boleh dilakukan, yang boleh mengakibatkan peningkatan dalam tisu parut dan mengurangkan fungsi seksual.

Hypospadias – jika berukur, zakar bent, melengkung akan mempunyai kulup yang dikeluarkan, dan kemudian, jika perlu, pembedahan untuk membetulkan pembukaan tidak sejajar dalam urethra akan mengambil tempat.

Zakar patah kecederaan – pembedahan diperlukan untuk membaiki kerosakan kepada zakar, sebaliknya ia adalah sangat mungkin tisu parut yang akan membentuk di kawasan itu dan boleh menyebabkan zakar lentur lagi.

Penyakit Peyronie’s – dalam sesetengah kes, penyakit Peyronie’s akan membetulkan sendiri tanpa campur tangan perubatan. Bentuk-bentuk rawatan yang lain termasuk ultrabunyi corticosteroid suntikan, cantuman, pembedahan, dan implan zakar.

Urethral Stricture – selepas rundingan perubatan, antibiotik boleh ditetapkan untuk mengelakkan sebarang jangkitan dan keradangan. Jika Urethral Stricture terus menjadi masalah, maka pembedahan mungkin diperlukan untuk membesarkan laluan urethral.

Di mana-mana kes, bentuk awal pevention yang harus dipertimbangkan adalah penggunaan a crème Kesihatan zakar (profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak), harian. Produk-produk ini mengandungi vitamin dan mineral yang menjaga dan memelihara kesihatan zakar, melembapkan dan melindungi zakar dan membantu penyembuhan.

Sila ambil perhatian – jika gejala berlarutan Sila dapatkan nasihat perubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *