Zakar tegak Bent atau melengkung mungkin tanda masalah kesihatan

Zakar tegak Bent atau melengkung mungkin tanda masalah kesihatan

Zakar tegak melengkung atau bent boleh menjadi tidak selesa dan memalukan. Walaupun masalah ini secara umumnya menjejaskan lelaki berumur lebih 35 tahun, lelaki muda boleh membangunkan simptom yang sama. Bent zakar bukanlah satu masalah yang mengancam nyawa, tetapi keadaan ini boleh memburukkan lagi tanpa rawatan dan membawa kepada kecacatan kekal zakar. Mati pucuk, kesukaran bersama, sakit semasa persetubuhan, dan kehilangan harga diri akan kesan-kesan sampingan yang biasa zakar yang teruk bent atau melengkung.

Merawat organ lelaki dengan kombinasi zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh menggalakkan kesihatan keseluruhan zakar dan membantu untuk mengelakkan zakar bent atau melengkung dari menjadi lebih buruk dan berkembang menjadi masalah yang serius.

Apakah gejala-gejala yang biasa dikaitkan dengan zakar bent?

Zakar tegak bent mungkin angled ke atas atau ke bawah, atau ia mungkin lengkungkan ke satu sisi. Lelaki saiz normal mungkin muncul untuk mempunyai zakar yang pendek kerana kelengkungan yang. Keadaan ini adalah biasanya lembut dan akan mengganggu aktiviti seksual yang biasa, walaupun manusia sering mengakui bahawa zakar yang melengkung adalah sumber rasa malu. Dalam kes-kes yang melampau, zakar boleh membangunkan kestabilan bentuk dan kekurangan hourglass, dan sesetengah lelaki mungkin dapat merasa sekaligus yang ketara di bawah kulit zakar.

Apa yang menyebabkan lenturan atau curving zakar?

Umumnya, zakar melengkung adalah hasil daripada parut tisu penghubung yang terletak di bawah permukaan kulit zakar. Tisu ini menjadi keras dan tidak fleksibel, menyebabkan ia menarik zakar dalam arah tertentu. Walaupun ia tidak diketahui dengan tepat Kenapa tisu parut ini borang, ia mungkin berlaku berikutan kecederaan zakar.

Manakala lenturan atau curving biasanya berkembang sebagai lelaki umur, sesetengah lelaki mengalami kelengkungan zakar dari zaman kanak-kanak. Jika dibiarkan tanpa rawatan, ringan curving atau dibengkokkan zakar tegak boleh berkembang menjadi masalah yang lebih teruk. Keadaan ini dikenali sebagai penyakit Peyronie’s dan boleh membawa kepada kehilangan fungsi ketegangan ereksi yang tidak terperi sakitnya, sakit semasa persetubuhan, dan kesukaran yang mempunyai hubungan seks dengan seorang rakan kongsi.

Zakar yang tiba-tiba menjadi lengkungkan atau bengkok sewaktu persetubuhan atau Pelancapan kasar, terutamanya jika lenturan yang disertai oleh bunyi retak atau popping, boleh meretakkan. Zakar patah dikira kecemasan perubatan dan perlu dirawat dengan segera.

Adakah terdapat ubat untuk zakar melengkung?

Lelaki yang ringan kepada sederhana curving zakar mungkin dapat menyelesaikan isu dengan kelembapan dan regangan tisu parut. Kolagen-bangunan nutrien seperti vitamin C mungkin membantu pembaikan rosak kulit zakar, manakala vitamin A dan D juga dinyatakan untuk penyembuhan sel-sel rosak yang derma.

Untuk lelaki dengan lenturan yang teruk atau curving atau penyakit Peyronie’s, pembedahan mungkin diperlukan untuk membetulkan masalah.

Bagaimana untuk mencegah curving atau dibengkokkan zakar

Cara terbaik untuk mengelakkan komplikasi zakar seorang bent atau melengkung adalah untuk mengelakkan ia daripada berlaku di tempat pertama. Untuk mengekalkan kesihatan yang optimum dari zakar, ia adalah penting untuk memastikan kawasan yang well-hydrated untuk mengelakkan pergeseran kerosakan kepada lapisan luar kulit. Di samping itu, sokongan sistem imun daripada vitamin B5, C, dan A, sebagai asid amino baik seperti sel-bangunan seperti acetyl L carnitine, boleh membantu sel-sel yang derma bagi sembuh selepas kecederaan dan mencegah parut tisu daripada membentuk dan menyebabkan kelengkungan zakar.

Menggunakan zakar Kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) yang mengandungi ini dan lain-lain nutrien zakar boleh membantu untuk mencegah kerosakan yang boleh membawa kepada lenturan dan curving. Crèmes Kesihatan zakar yang digunakan secara langsung di kawasan sasaran adalah biasanya paling berkesan, kerana ini memastikan bahawa vitamin dan mineral akan diserap secara langsung di mana mereka perlu tempahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *