Zakar saya tegak mempunyai sedikit Curve atau Bend – Adakah ini serius?

Zakar saya tegak mempunyai sedikit Curve atau Bend – Adakah ini serius?

Ramai lelaki menghadapi masalah zakar yang biasa. Ini termasuk kulit, berkurangan atau kehilangan sensitiviti zakar dan zakar untuk tegak yang bengkok atau lengkungkan Kering, gatal, kasar atau merah zakar. Untuk mengelakkan masalah-masalah zakar yang biasa ini, lelaki adalah dinasihatkan untuk mematuhi amalan-amalan seks yang sihat dan menggunakan crème Kesihatan zakar yang harian (profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang menyediakan vitamin, mineral dan nutrien yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan zakar.

Daripada isu kesihatan zakar, lelaki akan peduli terutamanya apabila mereka melihat sesuatu yang berbeza dengan penampilan zakar mereka. Zakar sedikit bent atau melengkung adalah satu masalah tersebut. Jadi Adakah ini masalah serius?

Malangnya, ia boleh menjadi masalah yang serius. Yang sedikit membengkok atau curve di zakar untuk tegak boleh kadang-kadang menjadi lebih buruk dan menyebabkan kesakitan atau kesukaran semasa hubungan seks. Ia adalah, bagaimanapun, mungkin bagi lelaki untuk mencegah keadaan ini daripada menjadi lebih buruk dengan menyedari beberapa punca zakar tegak melengkung. Sebagai contoh, mereka harus berhati-hati apabila rakan seks “di atas” semasa hubungan seks kerana terdapat peluang yang mencukupi untuk zakar yang bengkok. Mereka juga perlu berhati-hati ketika bersama dan cuba untuk mengelakkan secara tidak sengaja menikam zakar berbanding alat tulang dalam faraj seperti ini juga boleh bengkok zakar. Dengan berulang kali dibengkokkan zakar semasa seks atau melancap agresif, tisu dalam zakar boleh rosak teruk dan akhirnya mengakibatkan bend kekal atau lengkung zakar tegak.

Apakah sebab-sebab lain seorang bent atau melengkung zakar?

Berikut adalah beberapa faktor yang boleh menyebabkan masalah ini:

1. Kongenital faktor. Ia dianggap kongenital apabila berlaku sedikit kelengkungan zakar dari lahir. Dalam banyak kes, ini tidak menimbulkan masalah yang serius. Tetapi ada yang mengalami kesakitan dan kesukaran semasa hubungan seks.

2. Memakai seluar yang sangat ketat dan tidur di atas satu adalah perut. Dua faktor ini belum terbukti secara klinikal, tetapi mereka juga boleh menyumbang kepada pembangunan zakar sedikit bent atau melengkung kerana ia boleh menyekat atau menghadkan aliran darah yang mengandungi oksigen dan nutrien lain, pergi ke zakar.

3. Trauma. Kemalangan boleh menyebabkan kerosakan yang teruk dan kekal kepada tisu-tisu dalam zakar dan oleh itu, boleh mengakibatkan pembesarannya terbantut atau tidak normal curve yang. Trauma itu boleh berlaku sewaktu persetubuhan atau Pelancapan, atau boleh disebabkan oleh kecederaan terus ke kawasan zakar.

4. Penggunaan ubat-ubatan. Penggunaan ubat-ubatan tertentu boleh menyebabkan beberapa kesan sampingan di dalam badan. Ia adalah oleh itu, penting bagi orang-orang yang mengadu daripada mempunyai lengkungkan zakar untuk mendedahkan apakah ubat-ubatan mereka sedang mengambil apabila perundingan pakar.

5. Peyronie penyakit. Penyakit Peyronie’s adalah satu gangguan di mana plak berserabut membangunkan di dalam tisu-tisu zakar mencegah zakar untuk memanjang dan menyebabkan ia kepada lengkung bogel apabila tegak. Penyakit ini sering disertai oleh sakit, menjadikannya sukar, dan kadang-kala mustahil, untuk lelaki untuk melakukan hubungan seks.

Apakah prosedur rawatan membetulkan zakar melengkung?

Lelaki dengan zakar yang melengkung sering dinasihatkan tidak mengabaikan masalah. Mereka harus dinilai oleh pakar untuk menentukan punca yang, menghalang perkembangan anak, dan menentukan rawatan yang sesuai untuk mengambil. Walaupun pembedahan adalah prosedur terbaik untuk membetulkan zakar bent atau melengkung, ramai pakar mencadangkan hanya sebagai kursus tarikh tindakan kerana komplikasinya. Dan juga kerana ada pesakit yang telah menunjukkan peningkatan tanpa menjalani sesuatu prosedur yang invasif.

Pencegahan, dalam kes ini, masih merupakan pilihan terbaik. Sejak mengetahui bahawa trauma kepada tisu-tisu zakar adalah salah satu punca zakar tegak ke bengkok atau lengkung, lelaki boleh mengelakkan apa-apa tindakan yang boleh membawa kepada kerosakan mereka. Mereka juga harus merangkumi aplikasi yang harian zakar khusus vitamin dan mineral seperti yang terdapat dalam cremes Kesihatan zakar (Kesihatan profesional mengesyorkan minyak lelaki Man1) untuk mengekalkan zakar yang sihat, kuat dan tahan untuk kecederaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *