Zakar saya kadang-kadang mendapat sakit – Sila bantu

Zakar saya kadang-kadang mendapat sakit – Sila bantu

Ramai lelaki mengadu tentang zakar sakit, terutama selepas melancap atau mempunyai hubungan seks. Dalam kebanyakan kes ini adalah reaksi normal untuk kulit zakar, terutama selepas aktiviti seksual yang kasar atau agresif. Walau bagaimanapun, kadang-kadang kesakitan zakar yang sedang dialami mungkin menunjukkan bahawa terdapat masalah yang lebih serius, yang mungkin memerlukan perhatian perubatan dengan ubat.

Punca-punca zakar sakit

Terdapat beberapa punca zakar yang sakit. Ini boleh terdiri daripada kerosakan kulit zakar yang mudah, di mana dalam epidermis atau lapisan luar kulit zakar telah telah lebih dirangsang semasa aktiviti seksual, aduan yang lebih serius seperti yang Alergi kulit zakar atau keadaan, jangkitan kulit zakar dan penyakit-penyakit jangkitan seks (STD).

Alahan dan masalah kulit zakar

Percaya atau tidak, kulit zakar adalah banyak seperti semua kulit pada badan. Oleh itu, ia boleh terdedah kepada reaksi alahan di mana produk-produk tertentu seperti sabun dan susu getah dari kondom yang mengganggu itu. Di samping itu, kulit zakar juga akan menderita dengan penyakit kulit seperti eczema, dermatitis dan psoriasis. Semua syarat-syarat ini kulit akan menjadi lebih teruk semasa seks dan akan menyebabkan kesakitan zakar; zakar juga boleh menjadi merah dan radang.

Rawatan – ini meliputi dari hanya menukar sabun atau menggunakan kondom yang berbeza untuk menggunakan krim khas untuk mengurangkan keradangan. Menukar satu produk pada satu-satu masa dan melihat jika ini menjadikan perbezaan ke zakar sakit. Jika selepas menukar semua produk ada tiada perubahan yang diperhatikan kemudian dinasihatkan untuk berjumpa doktor atau melawat klinik tempatan. Mereka kemudian boleh menetapkan satu krim untuk membantu mengurangkan kesakitan bengkak dan zakar.

Smegma Build-up dan seriawan zakar

Ramai lelaki yang tidak bersunat adu smegma build-up dan bau yang ini mengeluarkan. Smegma adalah rembesan semulajadi yang kemaluan lelaki dan perempuan, dan ia dipercayai membantu dalam penyingkiran daripada mati sel-sel kulit dan pelinciran semasa seks. Manakala smegma mengeluarkan bau yang, sering musky dalam alam semula jadi, bau ini tidak menyinggung perasaan. Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa sesetengah individu mungkin mempunyai bau yang lebih kuat maka lain-lain, dan ini adalah pemikiran dapat dikaitkan dengan tahap hormon mereka.

Rawatan – ramai, keadaan ini bukan sahaja memalukan, malah ia juga menghalang mereka daripada mempunyai kehidupan seks yang bahagia dan memenuhi. Berita baik, Walau bagaimanapun, adalah bahawa keadaan disembuh; Kerap basuh bukanlah jawapannya. Basuh hanya sekali sehari dan selepas seks (melancap atau persetubuhan). Elakkan menggunakan Sabun kerana ini boleh menambah kepada masalah ini, kerana ia sering tidak PH yang neutral dan menghilangkan bakteria ‘baik’. Gunakan air suam, masin sehingga kadar yang datang di bawah kawalan.

Seriawan – jika kadar tersebut menjadi gatal, atau bau pulangan, maka masalah mungkin tidak smegma hanya yang berkaitan. Zakar juga boleh mempunyai seriawan, yang lebih pengeluaran yis. Keadaan ini boleh berlaku di kalangan lelaki yang circumcised dan berukur Sembilan, dan ia boleh menjadi amat mengecewakan dan menyakitkan.

Rawatan – biasanya, keadaan ini dikira dengan kadar smegma; Ia juga disyorkan bahawa krim antikulat yang boleh digunakan setiap hari. Ia juga dipercayai bahawa yogurt semulajadi yang digunakan untuk membantu kawasan dijangkiti bakteria ‘baik’ memulihkan dan mengimbangi PH yang kawasan.

Penyakit jangkitan seks (STD)

Terdapat pelbagai penyakit yang boleh menyebabkan kesakitan zakar, terutama sebagai PCB ini memanifestasikan dirinya, tetapi yang paling lazim genital herpes. Walau bagaimanapun, Terdapat juga gejala-gejala lain yang jika STD yang hadir: pelepasan, kudis dan luka-luka yang lain.

Rawatan – jika disyaki STD yang yang hadir adalah disyorkan bahawa nasihat perubatan yang terdekat adalah dihasratkan, kerana terdapat sebilangan STD dan rawatan mereka berbeza-beza. Juga, sesetengah penyakit boleh mempunyai kesan yang memudaratkan terhadap kesihatan pesakit dan juga boleh menjejaskan fungsi seksual mereka pada masa akan datang.

Ia juga disyorkan bahawa yang régime penjagaan harian kulit zakar yang dilaksanakan untuk melindungi kulit zakar daripada kerosakan. Lama-kelamaan, ini perlu mengukuhkan epidermis yang dan menjadikannya lebih berdaya tahan kepada kerosakan semasa seks. Bentuk penjagaan untuk kulit zakar adalah penggunaan a crème khusus zakar (profesional kesihatan sering mengesyorkan minyak lelaki Man1). Produk-produk ini mengandungi vitamin dan mineral yang menjaga dan mengekalkan kesihatan zakar kulit dan meningkatkan fungsi seksual.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *