Zakar sakit – Top 5 punca dan merawat masalah kesihatan zakar yang biasa

Zakar sakit – Top 5 punca dan merawat masalah kesihatan zakar yang biasa

Ramai lelaki tidak menyedari adalah bahawa, manakala beberapa masalah zakar yang serius dan harus dirawat oleh pakar perubatan, isu-isu zakar biasa yang banyak boleh dirawat, atau walaupun dihalang, dengan mengetahui tips Kesihatan zakar, menggunakan penjagaan, kebersihan dan, dalam sesetengah kes, memohon crème zakar yang mengandungi zakar vitamin dan mineral. Kebanyakan Laporan kesihatan menunjukkan bahawa lelaki yang sering tidak selesa bercakap dengan doktor mereka tentang masalah kesihatan zakar, memilih untuk berurusan dengan kesakitan atau ketidakselesaan dan bukannya untuk menahan rasa malu dalam membincangkan isu-isu zakar seperti zakar sakit, dengan pembekal penjagaan kesihatan. Lima punca zakar sakit yang paling biasa adalah seperti yang dinyatakan di sini, bersama-sama dengan petua untuk menjaga zakar kulit licin, lembut dan sihat.

1. Kerap melancap atau agresif seks – pengendalian yang kasar adalah salah satu sebab utama bahawa kebanyakan lelaki mengalami zakar sakit dari masa ke semasa. Aktiviti seksual yang bersungguh-sungguh atau Pelancapan, terutamanya tanpa pelinciran yang sepatutnya, boleh tinggalkan kulit zakar sakit dan sensitif bagi hari. Memastikan bahawa kulit dengan betul moisturized dan well-nourished melalui crèmes yang mengandungi zakar nutrien seperti vitamin A dan D boleh membantu untuk mengurangkan kesakitan disebabkan oleh geseran dan menggalakkan keseluruhan sihat, kulit zakar yang menarik.

2. Kulit zakar kering-kering dan flaking kulit zakar boleh sering menyebabkan kesakitan jika tidak dirawat di kiri. Kulit kering boleh berlaku yang disebabkan oleh geseran daripada seks atau sensitiviti tertentu pembersih dan spermicides yang sering dijumpai dalam kondom. Merawat kulit dengan formula kaya dengan lembapan (mentega shea yang sering disyorkan oleh dermatologi bagi kulit zakar sensitif) boleh membantu untuk menjaga kulit yang licin dan lembut dan mengekalkan penghidratan yang semulajadi.

3. Zakar ruam-ruam zakar, yang mungkin disebabkan kulit kering, sensitiviti terhadap bahan kimia seperti sabun atau spermicides, atau jangkitan kulat, boleh menyebabkan kesakitan, gatal-gatal dan ketidakselesaan. Meningkatkan keupayaan imun semulajadi badan melalui rawatan dengan crème zakar kaya dengan nutrien yang mengandungi vitamin C dan B5 boleh meningkatkan ketahanan terhadap jangkitan dan kulit tidak dapat sembuh dengan cepat selepas kerosakan permukaan yang kecil.

4. Jangkitan zakar kulit-jangkitan kecil kulit yang biasa, terutamanya dalam persekitaran yang panas, lembap kawasan kemaluan. Jangkitan bakteria dan kulat boleh menyebabkan keradangan, menyebabkan sakit zakar yang lembut disentuh. Mengekalkan kulit yang lembap boleh menghalang fissures kecil daripada terbentuk di lapisan derma luar yang boleh membenarkan bakteria berbahaya untuk memasuki; Rawatan zakar kaya dengan vitamin yang melembapkan dan melindungi digalakkan untuk mengekalkan zakar sihat.

5. Peyronie penyakit – sepanjang masa, melancap, seks, dan kecederaan kecil pada kulit boleh menyebabkan pembentukan parut tisu di bawah lapisan luar derma kulit zakar, yang boleh menyebabkan zakar untuk membengkok atau lengkung apabila ereksi berlaku. Keadaan ini dikenali sebagai penyakit Peyronie’s, boleh membawa kepada zakar sakit dan ketidakselesaan semasa seks. Walaupun terdapat tiada penawar yang diketahui bagi masalah yang tidak menyenangkan ini apabila ia berkembang, lelaki semua peringkat umur boleh menghalangnya daripada berlaku dengan mengekalkan kulit zakar dalam keadaan yang terbaik melalui penggunaan nutrien khusus zakar yang berfungsi untuk mencegah kerosakan kecil kepada derma tisu lembut zakar.

Menghalang zakar sakit dan lain-lain masalah kesihatan zakar

Untuk mengelakkan isu-isu biasa yang zakar seperti zakar sakit, kering dan flaking kulit, jangkitan, ruam dan masalah zakar yang tidak selesa yang lain, ia adalah penting untuk mengekalkan gaya hidup yang sihat secara keseluruhan, kerap bersenam, memakan diet yang berkhasiat dan mengamalkan kebersihan. Lelaki juga harus bersikap memilih dalam pilihan mereka rakan-rakan seksual dan menggunakan perlindungan yang sewajarnya semasa seks.

Di samping itu, merawat kulit dengan yang kaya dengan nutrien zakar Kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang dirumus dengan zakar khusus vitamin dan mineral setiap hari boleh membantu untuk memastikan bahawa kulit zakar kekal licin, lembut, dan responsif kepada rangsangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *