Zakar sakit Tlc – bantuan untuk Bruised tisu zakar

Zakar sakit Tlc – bantuan untuk Bruised tisu zakar

Lebam boleh menyakitkan dan sedikit disconcerting tidak kira di mana mereka muncul pada tubuh manusia, tetapi apabila mereka muncul pada zakar, lelaki mungkin wajar bertindak balas dengan lebih sedikit. Syukurlah, kebanyakan kes zakar lebam adalah ringan, dan mereka cenderung untuk membubarkan dan hilang sendiri, dengan penjagaan kesihatan zakar menyokong sedikit. Tetapi ada kalanya Bilakah zakar bruised, sakit merits Lawatan ke doktor untuk pilihan penyembuhan yang lebih maju.

Lebam asas-asas
Tisu-tisu zakar yang dipenuhi dengan darah. Saluran yang mendalam di dalam zakar mengisi dengan darah apabila lelaki terangsang, dan pergerakan cecair ini membuatkan ereksi boleh didapati. Malah, apabila seorang lelaki tidak memberi tumpuan kepada seks, Walau bagaimanapun, zakar yang disuburkan oleh darah yang mengalir ke dalam urat-urat yang tebal dan arteri talian itu zakar, serta kapilari yang kecil yang berada di bawah kulit.

Salur darah yang besar dan saluran yang lebih kecil boleh pecah apabila mereka tidak tertakluk kepada tekanan atau bentuk lain trauma, dan apabila mereka pecah, lebam yang tidak lama lagi untuk diikuti, kerana darah bergegas dan aliran bebas di bawah kulit. Trauma zakar boleh datang dalam pelbagai bentuk, tetapi sebab-sebab biasa lebam intim termasuk:

• Prosedur pembedahan;
• Seks kasar atau Kering;
• Berpusing usul semasa melancap;
• Kemalangan atau trauma tumpul.

Bruise tipikal yang kelihatan kemerahan apabila ia muncul buat pertama kali, tetapi sebagai bruise yang menyembuhkan dan darah diserap ke dalam tisu-tisu berdekatan, kulit boleh mengambil warna-warna yang menakjubkan, termasuk ungu, hijau dan kuning.

Membimbangkan
Beberapa lebam adalah paling baik dikendalikan dengan bantuan seorang pakar. Sebagai contoh, sesetengah lebam membangunkan apabila seorang lelaki mencecah zakar Nya pada sesuatu yang keras, seperti tulang pubic rakan, dan kesan yang boleh memecahkan tisu-tisu dalaman yang halus. Trauma tersebut tidak akan sembuh dengan sendiri, dan ia biasanya sangat menyakitkan, jadi insiden seperti ini memerlukan Lawatan ke pejabat doktor atau ER.

Membantu penyembuhan
Untuk bruise biasa yang tiada faktor lain yang complicating cenderung untuk hilang dalam tempoh beberapa minggu, tidak kira apa yang seorang lelaki mungkin lakukan. Fisiologi manusia cekap penyembuhan ini macam tisu-tisu yang rosak, dan krew pembersihan badan menuju ke lokasi minit semata-mata selepas kecederaan asal dan pastikan bahawa semua berjalan seperti yang sepatutnya. Ada beberapa perkara yang manusia boleh lakukan, Walau bagaimanapun, untuk memastikan bahawa proses ini bergerak dengan cepat kerana ia mungkin boleh.

Membenarkan masa untuk penyembuhan adalah penting, sebagai tekanan berterusan atau geseran pada tisu-tisu bruised boleh membenarkan lagi sel-sel darah yang lebih banyak untuk melarikan diri, dan bruise yang mungkin merebak daripada hilang. Bahkan jika seorang lelaki tidak mengalami kesakitan, ia mungkin terbaik untuk mengelakkan aktiviti seksual sehingga perubahan mula pudar dan tisu kembali ke warna yang biasa. Jika kesakitan mengiringi yang lebam, membiarkan tisu-tisu yang cedera rehat adalah amat penting.

Washcloths yang menurun dalam air yang sejuk boleh memberikan kelegaan dalam 24 ke 48 jam selepas kecederaan, tetapi pada hari-hari yang mengikuti, memampatkan hangat juga boleh membantu untuk penyembuhan pantas. Kehangatan membolehkan saluran darah untuk meluaskan lagi, maka sel-sel yang rosak boleh dicapai dan dihanyutkan secepat mungkin. Tuala yang direndam dalam air suam, digunakan beberapa kali setiap hari, harus membantu perubahan warna semakin pudar.

Memohon yang berkualiti tinggi crème Kesihatan zakar yang (kebanyakan pakar mengesyorkan minyak lelaki Man1) juga boleh membantu untuk menggalakkan penyembuhan. Manakala krim zakar tidak bertujuan sebagai penawar bagi tisu yang rosak, nutrien penting seperti vitamin C boleh membantu untuk menggalakkan pemulihan tisu peredaran darah, manakala pelembab semulajadi seperti mentega shea terus kulit rasa lembut, lembut dan responsif kepada sentuhan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *