Zakar sakit selepas seks – Tips untuk meredakan sengatan

Zakar sakit selepas seks – Tips untuk meredakan sengatan

Penyelidikan mencadangkan bahawa satu sesi purata hubungan seks berlangsung antara 3 dan 13 minit. Yang mungkin tidak kelihatan seperti sangat panjang, tetapi satu jumlah yang menakjubkan aktiviti boleh berlaku dalam ruang masa, dan menghentam, geseran dan lenturan boleh meninggalkan zakar rasa bruised dan sakit. Walaupun masa adalah ubat yang terbaik apabila ia datang untuk penyembuhan untuk zakar overused, Terdapat beberapa zakar yang berkesan langkah-langkah penjagaan yang lelaki boleh diambil untuk melegakan kesakitan sebelum pertemuan seterusnya.

Pilih Seluar dalam yang betul
Geseran berdasarkan kecederaan boleh agak menyakitkan, dan apabila zakar adalah sakit, ia memerlukan ruang untuk bernafas. Seluar dalam yang sintetik mungkin tidak menyediakan breathability yang mencukupi, dan gentian buatan boleh melekat pada kulit yang sakit. Seluar dalam kapas, di sisi lain, bernafas, dan ia tidak cenderung untuk mematuhi luka. Seluar dalam kapas yang menyokong mungkin pilihan yang paling seksi, tetapi apabila ia datang untuk meredakan zakar sakit, ia mungkin hanya pilihan yang betul.

Elakkan wangian dan pembersih sintetik
Sakit kulit boleh menjadi sangat sensitif, dan mendedahkan zakar keras pembersih atau losyen wangi apabila kulit sudah bermasalah boleh menyebabkan kerengsaan yang selanjutnya. Menggunakan Sabun yang sangat ringan yang mengandungi minyak wangi tidak adalah pertaruhan yang baik, dan deodoran dan wangian harus disimpan pada jarak sehingga kulit zakar mempunyai peluang untuk sembuh.

Berehat sebentar
Tidak kira bagaimana sakit peralatan mungkin, godaan untuk kembali hak dalam tindakan yang boleh menjadi sukar untuk melawan. Walau bagaimanapun, walaupun keseronokan serta-merta boleh mengurangkan pengalaman kesakitan dalam masa, diulangi rubbing pada sakit kulit boleh mencipta satu anjakan, menyebabkan penyembuhan mengambil lebih lama. Kondom bahkan mungkin tidak menyediakan perlindungan mencukupi apabila kulit mentah dan sakit, jadi adalah terbaik untuk menunggu sehingga kulit mempunyai peluang untuk pulih sebelum melompat kembali pelana.

Memperbaiki teknik
Mengambil masa untuk datang dengan pendekatan baru dan menambah beberapa teknik baru untuk tahu bilik tidur boleh menjadi satu cara yang baik untuk mengelakkan kesakitan pada masa akan datang. Dengan beberapa tweak, jantina boleh menjadi lebih baik dan banyak kurang menyakitkan. Beberapa idea-idea yang perlu dipertimbangkan termasuklah:

• Menggunakan pelincir – seks yang kering boleh menyebabkan geseran yang kuat dan bertambah sakit.
• Meningkatkan mukaddimah masa. Memberi rakan kongsi sedikit perhatian tambahan boleh pergi jauh ke arah merangsang beliau pelincir semula jadi, yang boleh membawa kepada hubungan seks yang lebih selesa untuk kedua-dua pasangan.
• Berlaku perlahan dan mantap. Bergerak pada yang sangat cepat kadar dengan pergerakan yang mendadak boleh membawa kepada sakit yang kuat. Malah, lelaki yang membuat pergerakan pantas semasa menggunakan tentera yang kuat sebenarnya boleh pecah zakar. Pergerakan yang perlahan, sengaja berada lebih selamat, dan mereka mungkin kurang menyebabkan kesakitan.
• Menyemak kondom saiz. Kondom yang ketat sebenarnya boleh meningkatkan geseran, dan bukannya mengurangkan penulisan.
• Cuba menimbulkan yang baru. Otak sering mengabaikan isyarat sakit semasa seks, tetapi mungkin ada detik-detik Bilakah lelaki mendapati bahawa mereka sedang bent jawatan pelik atau thrusting sudut janggal. Apabila ini berlaku, satu tamat-masa tidak terhingga, kerana saat-saat kebahagiaan boleh membawa kepada sakit garis bawah. Lelaki yang berasa sakit pada kedudukan tertentu mungkin perlu untuk mengelakkan yang menimbulkan pada masa akan datang.

Bersandar pada vitamin
Vitamin semulajadi dan emollients boleh melakukan keajaiban untuk membantu kulit sembuh, dan terdapat tiada preskripsi yang diperlukan untuk jenis bantuan ini. Yang krim Kesihatan zakar berkualiti tinggi (Kesihatan profesional mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi vitamin yang penting untuk kesihatan zakar, dan produk-produk ini direka bentuk untuk diserap terus ke dalam kulit untuk terus bertenaga dan sihat. Produk-produk tidak boleh digunakan untuk membuka kudis, sudah tentu, tetapi crème Kesihatan zakar yang mungkin hanya perkara untuk kulit yang hanya sedikit lecet dan sakit, dan dalam masa, pemakanan tambahan yang dapat menyimpan kerosakan masa depan dari berlaku.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *