Zakar sakit – punca, gejala dan rawatan

Zakar sakit – punca, gejala dan rawatan

Punca – zakar sakit mungkin disebabkan oleh beberapa perkara yang agak mudah, seperti aktiviti seksual yang agresif semasa melancap atau persetubuhan. Sebab-sebab lain yang zakar sakit boleh berbeza-beza bergantung kepada kedalaman kesakitan yang anda alami. Soalan pertama yang anda perlu tanya diri anda sepatutnya, “Adakah zakar saya sakit atau sakit pada bahagian dalam atau luar, atau kedua-duanya?”

Jika anda mengalami kesakitan luar, maka anda boleh mempunyai salah satu daripada beberapa keadaan, seperti jangkitan yis, penyakit jangkitan seks, psoriasis, balanitis, atau keadaan kulit yang mudah, hanya untuk menamakan beberapa. Walau bagaimanapun, jika anda mengalami kesakitan dalaman dengan zakar anda sakit, kemudian anda mungkin mempunyai jangkitan saluran kencing, jangkitan scrotal yang telah merebak, zakar patah zakar anda, atau ulser yang zakar.

Malah, pengamal perubatan yang mencadangkan bahawa terdapat lebih banyak maka 50 punca-punca zakar sakit yang daripada ringan kepada teruk. Oleh itu, ia adalah penting bahawa anda mendapatkan nasihat perubatan jika zakar anda menyakitkan bagi apa-apa lagi daripada sehari atau dua. Kebanyakan aduan zakar sakit seks yang agresif dan mudah lebam sekiranya hilang, atau menunjukkan tanda-tanda peningkatan selepas waktu ini.

Gejala-gejala zakar sakit yang hilang atau memperbaiki selepas dua hari bergantung kepada punca. Syarat-syarat tempahan luar akan hadir dengan kulit merah, tidak stabil dan jengkel, mungkin kulit retak, tubuh, atau lebam. Manakala, kebanyakan syarat-syarat dalaman zakar sakit akan hadir dengan gejala-gejala seperti, sakit dan ketidakmampuan untuk zakar untuk berfungsi dengan betul, yang mungkin bermakna membuang air kecil, aktiviti seksual atau penampilan zakar yang terjejas. Sebagai contoh – jika anda patah zakar anda anda akan mendengar bunyi popping, yang akan dengan serta-merta disusuli dengan sakit (jika anda percaya anda telah meretakkan zakar anda ia adalah penting bahawa anda mendapatkan rawatan perubatan segera).

Rawatan untuk zakar sakit bergantung pada jenis keadaan yang anda ada. Rawatan boleh berbeza-beza daripada menggunakan a crème khusus zakar, ubat, atau Setelah pembedahan boleh didapati. Oleh itu jika anda mempunyai zakar yang sakit dengan gejala-gejala yang persisting adalah penting bahawa anda mendapatkan nasihat perubatan, supaya keadaan anda boleh dirawat.

Pengamal kesihatan sering mengesyorkan crème Kesihatan zakar yang membantu ramai lelaki yang mengalami masalah kulit zakar termasuk zakar bruised. Crème Kesihatan zakar kualiti (“Manusia 1 manusia minyak” adalah disyorkan) harus mengandungi mineral dan vitamin tertentu zakar serta memilih pelembab, sifat-sifat anti-bakteria dan vitamin e untuk mengekalkan kulit zakar sihat dan melayan isu-isu kulit zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *