Zakar sakit-bagaimana untuk memberitahu jika ia patah zakar

Zakar sakit-bagaimana untuk memberitahu jika ia patah zakar

Istilah “zakar patah” adalah satu cringe-menggalakkan – tidak ada orang yang mahu berfikir tentang zakar rosak, tidak apa mengalaminya. Malah, ia tidak mungkin walaupun bunyi – bagaimana boleh zakar boleh meretakkan apabila ia tidak mempunyai tulang yang mana-mana? Malangnya, walaupun, ia adalah benar – zakar boleh memecahkan – dan mengetahui bila hendak mendapatkan bantuan boleh membuat semua perbezaan antara kesukaran yang jangka pendek dan ketidakselesaan dan prestasi cacat seumur hidup. Plus, kerana mengelakkan patah zakar di tempat pertama adalah penyelesaian yang terbaik, ubat-ubat Kesihatan zakar dan tip-tip untuk mencegah zakar rosak dibincangkan di sini.

Zakar fractures – bagaimana dan mengapa
Untuk memahami apa yang dimaksudkan oleh patah zakar, ia adalah perlu untuk mengetahui asas anatomi zakar. Pada asasnya, batang zakar terdiri daripada tisu yang mampung dikenali sebagai corprora cavernosa – bahagian zakar yang menjadi diisi dengan darah semasa ereksi. Tisu ini dikelilingi oleh satu membran berserabut yang dipanggil albuginea tunica, yang memegang ia dalam tempat dan memberinya bentuknya.

Jika zakar bengkok atau menggeleding tiba-tiba ketika seks – atau apa sahaja-membran luar ini boleh pecah, menyebabkan kesakitan yang secara tiba-tiba, teruk yang boleh disertai dengan bunyi yang kuat, popping. Zakar patah adalah paling biasa semasa aktiviti seksual di mana wanita di atas dan datang tiba-tiba pada satu sudut yang malang, atau apabila manusia thrusts dan mencecah tulang pubic wanita.

Nota sampingan untuk menarik mengenai isu ini, menurut Dr. Andrew Kramer, satu pakar Urologi di Pusat Perubatan Universiti Maryland, adalah bahawa dalam banyak kes, patah zakar kelihatan berlaku semasa hal ehwal luar nikah atau di tempat-tempat selain bilik tidur. Terdapat beberapa logik kepada idea ini, oleh kerana melakukannya di lokasi yang tidak dibenarkan atau dengan orang yang tidak dibenarkan adalah mungkin untuk mewujudkan suasana yang lebih panas dan terburu-buru.

Merawat zakar rosak
Tidak kira bagaimana zakar yang rosak, apabila keretakan berlaku, ia harus dianggap kecemasan perubatan. Pembedahan pembetulan adalah secara amnya perlu untuk mencegah masalah-masalah jangka panjang. Malangnya (dan mungkin kerana keadaan-keadaan yang disebutkan di atas), ramai lelaki yang enggan mendapatkan rawatan perubatan – kerana rasa malu atau takut kemarahan isteri – dan berharap bahawa masalah itu akan menyelesaikan sendiri.

Implikasi daripada zakar rosak
Malangnya, meninggalkan zakar rosak untuk sembuh dengan sendiri boleh menyebabkan beberapa komplikasi. Kecacatan kekal, serta kesakitan yang berterusan, yang paling jelas ini, dan meninggalkan yang patah yang tidak dirawat boleh menyebabkan kehilangan fungsi. Tetapi walaupun zakar yang kelihatan seperti menyembuhkan biasanya mungkin mendatangkan masalah kemudian hari. Tisu parut boleh berkembang sebagai sebahagian daripada proses penyembuhan. Tisu parut ini tidak berkembang dengan cara yang sama sebagai membran di sekeliling, yang boleh menyebabkan ringan kepada teruk dibengkokkan semasa ereksi. Ini, seterusnya boleh membawa kepada persetubuhan yang menyakitkan atau bahkan mati pucuk.

Mencegah keretakan zakar
Jelas, pencegahan dalam kes ini adalah ubat yang terbaik. Bagi orang-orang yang terdedah kepada akrobatik di bilik tidur, nasihat terbaik adalah untuk menjaga zakar yang lembap, menggunakan pelincir yang, dan benar-benar, hanya sebagai berhati-hati sebaik mungkin. Menyokong kulit yang sihat dan tisu dengan mengekalkan kedewasaannya di well-nourished dengan memberikan vitamin dan mineral yang ditemui di crème Kesihatan zakar berkualiti tinggi yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) boleh membantu untuk menjaga zakar moisturized dan lembut dan mengurangkan risiko mendapat tisu parut yang berkaitan dengan pengendalian kasar yang kronik atau trauma yang secara tiba-tiba. Crème kesihatan yang digunakan terus kepada zakar akan diserap terus ke dalam kulit zakar untuk manfaat yang maksimum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *