Zakar sakit – apa yang lelaki perlu tahu mengenai Sindrom sakit pelvis

Zakar sakit – apa yang lelaki perlu tahu mengenai Sindrom sakit pelvis

Apa itu Sindrom sakit pelvis?
Walaupun memang diketahui bahawa lelaki tua yang mungkin mengalami tahap pembesaran prostat, lelaki seawal lewat remaja dan awal tahun boleh membangunkan keadaan prostat yang dikenali sebagai radang. Gangguan ini boleh menyebabkan ketidakselesaan yang teruk yang boleh mengurangkan dengan ketara daripada kualiti hidup seorang lelaki. Manakala beberapa kes boleh diselesaikan dengan antibiotik, orang lain akan lebih sukar untuk dirawat, mengakibatkan rasa sakit yang berterusan di rantau pelvis, bawah perut, belakang dan zakar. Dalam apa-apa kes, radang atau Sindrom sakit pelvis, boleh dirawat.

Sementara mengelakkan isu ini tidak selesa mungkin tidak sentiasa dapat memahami keadaan dan mengambil langkah-langkah yang betul untuk meredakan kesakitan dan menjaga zakar boleh membantu untuk mengurangkan keterukan yang dan menghalangnya daripada mengurangkan kualiti hidup seorang lelaki.

Gejala-gejala yang biasa Sindrom sakit pelvis
Lelaki dengan radang atau sakit pelvis Sindrom sering mengadu perkara-perkara berikut:

• Sakit kencing;
• Sukar memulakan atau mengawal aliran air kencing;
• Sakit belakang atau abdomen; yang lebih rendah
• Sakit di kawasan disapu yang boleh duduk sukar;
• Sakit pada berjalan;
• Kesakitan yang teruk pada melompat turun dari ketinggian;
• Ejakulasi yang tidak terperi sakitnya;
• Zakar, terutama di bahagian hujung.

Apa yang menyebabkan Sindrom sakit pelvis?
Kes-kes radang yang akut biasanya disebabkan oleh jangkitan bakteria; Walau bagaimanapun, manakala Sindrom sakit pelvis boleh membangunkan berikutan radang akut, punca sakit kronik adalah tidak difahami. Beberapa penyelidik telah mencadangkan bahawa tekanan, sama ada berkaitan dengan isu-isu emosi atau masalah fisiologi, boleh menyebabkan otot-otot di kawasan untuk mengetatkan lagi; Apabila ini menjadi kebiasaan, kesakitan kronik mungkin hasil; Walau bagaimanapun, ini adalah amat spekulatif dan tidak telah terbukti melalui penyelidikan.

Lelaki yang mengalami kesakitan pelvik yang kronik boleh membangunkan kebimbangan dan kemurungan, terutamanya apabila doktor tidak dapat menentukan punca kesakitan mereka atau menyediakan satu penyelesaian yang berkesan. Sesetengah lelaki boleh membangunkan isu-isu yang mati, dan takut menyakitkan ejakulasi boleh membuat seks ke dalam pengalaman yang pahit ini, dan bukannya keseronokan.

Bagaimana untuk membantu mengurangkan pelvik dan zakar sakit yang berkaitan dengan sindrom sakit pelvis
Kerana punca radang tidak diketahui, rawatan untuk keadaan tertumpu pada melegakan gejala-gejala dan meningkatkan kualiti hidup. Bermula dengan, lelaki mungkin akan meletakkan regimen antibiotik, jangka panjang dari enam hingga dua belas minggu. Kesakitan yang menukarkan relievers boleh membantu meringankan ketidakselesaan. Doktor juga boleh mengesyorkan kaunseling untuk lelaki untuk membantu mereka membangunkan strategi-strategi pengurusan mengatasi dan kesakitan. Di samping itu, duduk dalam tab mandi panas atau memohon memampatkan mungkin berkesan, sekurang-kurangnya buat sementara waktu.

Perubahan gaya hidup tertentu juga disyorkan untuk lelaki dengan kesakitan pelvik yang kronik. Ini mungkin termasuk senaman dan berat badan, serta penghapusan makanan pedas dari diet. Memakan makanan tinggi serat dan minum air yang banyak boleh membantu untuk mengelakkan sembelit yang boleh memburukkan lagi kesakitan; najis softeners juga boleh membantu dalam hal ini. Mengelakkan kafein, alkohol dan Nikotin juga dinasihatkan.

Tip-Tip yang praktikal bagi zakar sihat
Selain meredakan sakit Sindrom sakit pelvis, lelaki dengan kesakitan kronik boleh mengambil langkah-langkah untuk menjaga zakar yang sihat yang mungkin untuk mengelakkan komplikasi lain. Makan yang betul, mengekalkan berat badan yang sesuai untuk dan keluar rokok boleh membantu untuk mengurangkan tekanan dan meningkatkan aliran darah ke kawasan tersebut, yang membolehkan untuk sihat pengoksigenan dan khasiat tisu zakar.

Zakar semulajadi Kesihatan formula yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) dibuat dengan bahan-bahan yang kaya dengan nutrien juga boleh membantu untuk bekalan saraf, kulit dan saluran darah di zakar dengan vitamin, asid amino dan antioksidan yang mereka perlukan untuk memastikan fungsi kesihatan dan melawan penyakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *