Zakar lebam – enam syarat-syarat biasa yang meniru STD

Zakar lebam – enam syarat-syarat biasa yang meniru STD

Sangat sedikit boleh menyebabkan lebih banyak penggera di seorang lelaki daripada menemui yang sekaligus atau bump pada zakar atau kerandut. Pemikiran pertama pada fikirannya mungkin bahawa dia sedang menderita dari penyakit jangkitan seks (STD). Manakala bonggol biasa yang mungkin menandakan sesuatu yang lebih serius, ia boleh didapati juga bahawa bonggol yang adalah hanya satu bonggol.

Selain menjalankan diri-peperiksaan biasa di kawasan kemaluan untuk memantau perubahan, ia adalah penting bagi lelaki untuk menjalankan rawatan zakar yang sesuai dan mendapatkan rawatan perubatan apabila isu-isu semasa. Terdapat sesetengah kes apabila bonggol yang tidak berbahaya dan memerlukan rawatan tiada, jadi jika gejala-gejala yang dinyatakan di bawah bunyi biasa, lega mungkin dalam perintah. Walau bagaimanapun, dengan apa-apa masalah kesihatan yang muncul daripada biasa, kesangsian, check it out. Jika ketulan yang mencurigakan dan lebam yang muncul dalam seseorang individu yang mempunyai tempahan terlibat dalam seks tidak dilindungi, rakan seksual yang berubah, terlibat dalam hubungan dengan rakan kongsi yang telah didedahkan sebelum ini kepada PCB untuk, atau mengalami kesakitan yang teruk dengan keadaan mereka, Semua tanda-tanda mencadangkan mereka boleh menyemak oleh MD mereka segera. Sentiasa sesat di sebelah berhati-hati, kerana ia adalah jauh lebih baik untuk mempunyai pemerintahan doktor keluar bonggol yang sebagai tidak berbahaya, daripada tidak menerima rawatan apabila ia diperlukan.

Bilakah lebam adalah tidak merbahaya

Terdapat beberapa keadaan kemaluan lelaki yang normal, dan boleh menjejaskan hampir mana-mana lelaki, seks aktif atau tidak. Memberi perhatian kepada saiz, warna, dan bentuk yang sekaligus boleh membantu menentukan jika ia membimbangkan atau tidak.

1) Angiokertomas. Keadaan ini akan hadir sebagai bintik merah atau pigmen biru yang kecil dengan penampilan yang tebal, seperti Ketuat. Mereka boleh dijumpai pada kelenjar, aci atau kerandut. Walaupun mereka yang biasanya terdapat pada kerandut lelaki warga tua, mereka boleh menimpakan lelaki muda juga. Angiokertomas tidak berjangkit dan tidak memerlukan rawatan.

2) Sista. Sista yang kecil nodul, kira-kira saiz sebiji, dan boleh didapati di dalam kerandut. Ia boleh diisi dengan bahan yang cheesy atau chalky dan boleh mengemukakan satu atau beberapa lebam. Mereka tidak memerlukan rawatan, walaupun sesetengah lelaki mungkin mempunyai mereka pembedahan dialih keluar daripada comfort, atau atas sebab-sebab kosmetik.

3) Folikel rambut. Folikel rambut akan lebih menyerlah pada sesetengah individu berbanding orang lain. Mereka mempunyai penampilan beberapa nodul kecil, unformed di bawah kulit kerandut itu dan di pangkal batang zakar. Kadang-kadang, yang boleh dijangkiti sebagai tukang untuk bahagian dan mengambil rupa bonggol seperti jerawat yang juga boleh diisi dengan cecair putih. Ini adalah punca tidak membimbangkan, dan bonggol yang perlu menyelesaikan sendiri dalam beberapa hari.

4) Angiofibromas. Juga dikenali sebagai papules mutiara zakar, lebam ini kecil berbentuk kubah atau jagged muncul sekeliling kepala zakar. Yang agak biasa penyakit, berlaku dalam 10-20% dari semua manusia, mereka akan lebih cenderung untuk menimpakan berukur lelaki daripada orang-orang yang bersunat. Lebam zakar ini tidak berjangkit dan tidak memerlukan rawatan perubatan.

5) Psoriasis. Psoriasis yang muncul sebagai tampalan yang merah dengan sempadan yang jelas, ia mungkin mempunyai tekstur yang licin atau scaly. Psoriasis boleh disebabkan geseran semasa melancap atau hubungan seks. Ia mungkin memerlukan rawatan dengan krim steroid yang untuk membersihkan sepenuhnya, tetapi ia bukanlah satu keadaan jangkitan.

Planus liken 6). -Lebam merah jambu yang kecil biasanya berkilat secara semulajadi dan muncul pada kelenjar. Biasanya, mereka membentuk cincin atau dalam bentuk garisan dan mempunyai skala yang sangat halus, walaupun kadang-kadang mereka akan berjalan lancar. Liken planus mungkin atau mungkin tidak gatal. Keadaan yang boleh menyebabkan luka-luka yang sama dalam bidang-bidang lain dalam badan seperti pergelangan tangan dan shins, tetapi mereka tidak berbahaya atau berjangkit. Kebanyakan kes planus liken menyelesaikan dalam tempoh setahun mereka sendiri, tetapi keadaan juga respons kepada rawatan perubatan.

Mengekalkan kesihatan zakar

Walaupun ramai di antara syarat-syarat ini boleh muncul entah dari mana dan cenderung untuk menyelesaikan sendiri, Terdapat langkah-langkah yang perlu diambil untuk mengekalkan kesihatan zakar secara keseluruhan. Yang berkualiti tinggi zakar crème vitamin (paling profesional mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) mengandungi nutrien penting, vitamin dan anti-oksidan boleh membantu meningkatkan kesihatan zakar. Menggunakan crème ini setiap hari boleh membantu penampilan dan kesihatan kulit zakar dan boleh melegakan kerengsaan kecil yang disebabkan oleh penyakit zakar yang biasa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *