Zakar ketulan ruam dan bintik-bintik-penyebab dan rawatan yang berkesan

Zakar ketulan ruam dan bintik-bintik-penyebab dan rawatan yang berkesan

Tompok-tompok, lebam atau ruam pada kulit zakar dan kawasan sekitarnya boleh disebabkan oleh pelbagai keadaan kulit yang berbeza. Ini adalah kecil dan berjangkit, tetapi apa-apa tanda gejala-gejala ruam zakar hendaklah diperiksa dengan teliti. Melegakan kulit yang jengkel dan penyembuhan ruam kecil pada zakar adalah sering satu penjagaan kulit yang betul, menggunakan Pembersih semulajadi, serta pelembab yang mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral, untuk meningkatkan keupayaan daya tahan dan penyembuhan tisu erogenous.

Penerangan berikut mungkin berguna dalam mengenalpasti penyebab ruam kulit zakar, lebam atau bintik-bintik. Ia adalah penting untuk ingat bahawa zakar ruam dan kulit lain isu-isu yang tidak jelas, sehingga selepas beberapa hari boleh menjadi tanda keadaan yang lebih serius yang memerlukan rawatan perubatan.

Gejala: Kekeringan; gatal-gatal; bengkak; dan dibangkitkan, menyebarkan ruam pada zakar

Gejala-gejala ini biasanya disebabkan oleh Alergi kulit zakar atau sensitiviti terhadap bahan-bahan dalam persekitaran. Pakaian pewarna, detergen, tumbuh-tumbuhan, deodoran dan wangian adalah penyebab utama reaksi alahan. Ramai lelaki akan juga sensitif kepada hasil getah yang digunakan dalam pembuatan pelbagai jenis kondom.

Rawatan:

Elakkan sentuhan dengan bahan-bahan yang berkenaan. Basuh kawasan tersebut dengan sempurna dan kering sepenuhnya sebelum berpakaian. Untuk melegakan ketidakselesaan dan meningkatkan Penyembuhan, memohon crème vitamin yang zakar ke kawasan sekurang-kurangnya sekali setiap hari; meneruskan permohonan selepas ruam menyembuhkan untuk meningkatkan nada dan tekstur zakar.

Gejala: Ruam merah dengan jelas sempadan; kekeringan dan mengelupas

Gejala-gejala ini biasanya akan petunjuk keadaan kulit yang kronik yang dikenali sebagai psoriasis, yang juga memberi kesan kepada bahagian-bahagian lain badan. Gejala-gejala psoriasis boleh diburukkan lagi oleh Pelancapan atau seks. Walaupun keadaan ini adalah tidak berjangkit dan tidak boleh diserahkan kepada rakan seksual, ia boleh menyebabkan rasa malu, kerana ia boleh disalah anggap sebagai satu STD atau penyakit berjangkit lain.

Rawatan:

Psoriasis boleh dirawat dengan steroid dalam beberapa kes. Walau bagaimanapun, vitamin A, juga dikenali sebagai retinol, telah digunakan berjaya dalam rawatan ini keadaan biasa, lagi bermasalah kulit. Lelaki yang mahu untuk mengelakkan penggunaan steroid, yang boleh memberi pelbagai kesan-kesan sampingan yang tidak menyenangkan, harus berbincang dengan doktor mereka tentang menggunakan krim vitamin zakar yang mengandungi vitamin A dan lain-lain khasiat penyembuhan.

Gejala: Ruam merah, pembengkakan, crusty lepuh, sores

Gejala-gejala yang tidak selesa ini mungkin menandakan jangkitan kulit seperti impetigo.

Rawatan:

Secara amnya, jangkitan perlu dirawat dengan ubat-ubatan. Walau bagaimanapun, merawat kulit zakar dengan formula vitamin yang penyembuhan boleh membantu untuk memastikan kawasan yang lembap dan meningkatkan sifat-sifat penyembuhan semulajadi daripada dermis, menghalang ejen-ejen mikrob daripada memasuki melalui luka-luka kecil di kulit dan menyebabkan jangkitan.

Gejala: Daging berwarna atau merah lebam pada pangkal zakar dan kerandut yang

Ini adalah mungkin tiada apa yang lebih daripada folikel yang biasa, walaupun bahagian bulunya juga boleh menyebabkan simptom yang sama.

Rawatan:

Rawatan dalam kes ini adalah terutamanya untuk tujuan kosmetik dan mungkin termasuk menggunakan vitamin formula ke kawasan yang menyokong tekstur kulit yang sihat dan nada, serta membantu mencegah bakteria daripada memasuki folikel dan menyebabkan jangkitan seperti yang diterangkan di atas.

Ini senarai gejala-gejala dan rawatan adalah tidak menyeluruh. Terdapat pelbagai jenis lain zakar gejala-gejala ruam yang biasa di kalangan lelaki semua peringkat umur. Apa-apa gejala ruam zakar yang disertakan dengan simptom seperti selsema seperti sakit kepala, demam, atau batuk perlu mendapatkan rawatan perubatan yang segera.

Mengelakkan gejala-gejala ruam zakar

Dengan lain-lain masalah kesihatan, pencegahan adalah rawatan terbaik. Mengekalkan kulit seimbang dan well-nourished dan sokongan imun sifat semulajadi tisu derma luar akan cara-cara yang paling berkesan untuk menjaga zakar sihat dan kelihatan supple. Menggunakan satu formula Kesihatan zakar (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi nutrien seperti vitamin A, C, E, D B5, serta pelembab semulajadi, boleh membantu untuk mengekalkan keadaan kulit zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *