Zakar Kering, gatal dan merah-menyelesaikan masalah zakar dengan cepat dan secara semula jadi

Zakar Kering, gatal dan merah-menyelesaikan masalah zakar dengan cepat dan secara semula jadi

Aduan daripada pesakit lelaki mengenai masalah zakar, kulit kering, gatal dan merah zakar adalah salah satu yang paling biasa. Sebagai contoh:

Saya 20 – tahun dan seksual aktif. Bagi 6 bulan yang lepas, saya telah mempunyai masalah kulit kering di kepala zakar saya. Selain itu, bahagian kepala yang retak dan gatal-gatal dan ia membakar setiap kali saya melakukan hubungan seks. Teman wanita saya berpendapat saya mungkin mempunyai jangkitan yis. Saya tidak fikir orang boleh mendapatkan orang-orang di bawah sana.

Dalam kes ini, wanitanya adalah benar – dia mempunyai jangkitan yis. Malah, lelaki yang hanya mungkin sebagai wanita untuk membangunkan jangkitan yis di kawasan ini. Oleh kerana itu, penjagaan harian dengan zakar khusus vitamin dan mineral yang disyorkan untuk mengekalkan kulit yang pH dan melawan jangkitan virus dan kulat yang kecil. Senarai gejala-gejala berikut boleh membantu lelaki memikirkan punca masalah zakar merah mereka:

Gejala: Zakar gatal, merah diiringi oleh kulit yang kering, retak

Sebab-sebab yang mungkin:

• Jangkitan yis – kulit adalah rumah kepada tuan rumah kepada berjuta-juta spora yang kecil yang boleh berkembang menjadi jangkitan yis di bawah keadaan yang betul. Kehangatan dan kelembapan kawasan kemaluan membuat lokasi utama untuk jangkitan gatal, merengsa mengambil pegangan. Jangkitan yis boleh menyebabkan kulit retak dan mengambil penampilan yang kering, chapped dan reddened, dan sederhana untuk gatal teruk mungkin berlaku. Mengekalkan kulit yang sihat adalah penting untuk mengekalkan badan kimia dalam keseimbangan dan mencegah yis dan jangkitan kulat lain.

• Gatal Jock – seperti jangkitan yis, kulat yang menyebabkan gatal jock yang hidup subur di kawasan kemaluan. Jangkitan ini menyebabkan ruam merah, jendal-jendul yang merebak keluar dan boleh menyebabkan kegatalan melampau, serta pengeringan kulit.

Gejala: Ruam merah, menyebarkan dan rata, kadang-kadang disertai dengan gatal-gatal dan radang

Sebab-sebab yang mungkin:

• Psoriasis – walaupun psoriasis boleh menjejaskan seluruh badan, setelah ia pada kulit zakar boleh bermasalah terutamanya. Walaupun ia tidak berjangkit, keadaan kulit yang kronik ini boleh agak membawa rakan-rakan seksual dan menyebabkan rasa malu, serta ketidakselesaan fizikal.

Gejala: Kemerahan, swelling, dan teruk gatal-gatal atau pembakaran

Sebab-sebab yang mungkin:

• Jangkitan bakteria – apabila bakteria akan dibenarkan untuk menembusi kulit zakar, ia boleh menyebabkan pelbagai gejala, kemerahan dan keradangan gatal-gatal, scabbing dan bau yang busuk. Mengekalkan kulit yang sihat dan well-moisturized, serta membekalkan sokongan nutrien yang mencukupi, adalah disyorkan untuk mencegah jangkitan bakteria kulit zakar.

Gejala: Kemerahan, bengkak dan gatal-gatal di kepala zakar dan di bawah kulup yang

Sebab-sebab yang mungkin:

• Balanitis – lelaki yang berukur adalah lebih berisiko untuk menghidap keradangan ini, di mana kepala zakar menjadi radang, merah dan sakit apabila disentuh. Memastikan kepala zakar bersih dan moisturized dan menyokong sifat penyembuhan semulajadi kulit dengan vitamin dan antioksidan adalah satu bahagian penting dalam mengekalkan kesihatan zakar.

Sementara kebanyakan kes kulit kering, gatal dan merah zakar tidak serius dan boleh dirawat dengan mudah, lelaki yang mengalami simptom seperti selsema bersama-sama dengan ini perlu mendapatkan rawatan perubatan yang segera. Adalah lebih baik untuk mengelak daripada aktiviti seksual sehingga punca gejala-gejala yang dikenal pasti bagi mengelakkan membuat masalah menjadi lebih teruk atau memindahkan keadaan kepada rakan kongsi.

Bagaimana untuk merawat kulit zakar merah di rumah

Untuk melegakan kulit zakar yang kering dan gatal yang merah dan/atau radang, ia adalah penting untuk memastikan kawasan tersebut bersih. Ini bermakna basuhan sekurang-kurangnya sekali sehari dan memastikan kawasan kemaluan yang benar-benar kering sebelum Menyarungkan pakaian. Untuk mengelakkan kulat dan Yis Jangkitan, tidak berkongsi tuala dan menukar tuala selalunya, memastikan bahawa mereka akan digantung dan dibenarkan untuk kering sepenuhnya antara kegunaan. Di samping itu, kulit zakar merah boleh menenangkan ketegangan dan lembap menggunakan zakar khusus kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang mengandungi agen-agen hydrating yang semula jadi, serta vitamin dan mineral untuk menyokong kesihatan kulit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *