Zakar cepat gatal-gatal Petua untuk menenangkan kulit kering, gatal zakar

Zakar cepat gatal-gatal Petua untuk menenangkan kulit kering, gatal zakar

Gatal zakar Apakah joke tiada. Ia boleh menyerang pada bila-bila masa-semasa permainan besar, betul-betul di tengah-tengah Mesyuarat Perniagaan, atau tepat pada masanya untuk meletakkan akhir malam yang romantik. Kulit kering, gatal zakar yang muncul pada masa yang salah boleh menjadi satu isu yang memalukan, meninggalkan seorang lelaki yang writhing, b.c dan terdesak untuk mendapatkan gatal tanpa membuat cermin mata dengan dirinya. Malangnya, dalam banyak kes, gatal tidak akan hilang dengan mudah gosokkan atau calar, dan perhatian tambahan kepada penjagaan zakar diperlukan untuk mengatasi masalah. Berikut adalah beberapa perkara yang lelaki harus memberi lebih perhatian apabila gatal-gatal zakar menjadi masalah yang besar.

1. Kebersihan isu – salah satu daripada pesalah-pesalah yang utama apabila ia datang ke zakar gatal-gatal adalah tidak lebih daripada kebersihan. Lelaki yang longgar mengenai membasuh setiap hari dijangka akan membina sebuah filem daripada peluh, kotoran dan cecair badan di permukaan kulit yang boleh menyebabkan gatal-gatal dan kerengsaan. Berukur lelaki, khususnya, boleh membangunkan merah, gatal dan radang kulup jika rawatan tidak diambil untuk membersihkan smegma dari bawah. Secara amnya, basuh dengan air suam dan pencuci muka yang lembut boleh membantu untuk membersihkan isu.

2. Yis Jangkitan – lelaki akan hanya mungkin sebagai wanita untuk membangunkan jangkitan yis Candida. Walaupun gerai dan Tempahan duduk lelaki mempunyai spora yis hidup pada kulit mereka dan perubahan kimia badan atau persekitaran boleh menyebabkan spora ini untuk pergi ke fasa pertumbuhan yang pesat, menyebabkan gatal, kulit merah, retak dan merupakan pelepasan whitish, chunky. Lelaki dan wanita dengan mudah boleh lulus jangkitan yis kembali dan sebagainya melalui hubungan intim, jadi jika mana-mana ahli beberapa membangunkan tanda-tanda jangkitan, kedua-duanya harus dilayan.

3. Alahan atau perengsa alam sekitar – alahan kepada detergen Dobi, tertentu fabrik, susu getah atau produk-produk penjagaan peribadi telah menghantar ramai lelaki ke dalam sebuah peperangan, cuba untuk mengenal pasti punca gatal. Hubungan dengan perengsa semulajadi seperti oak racun atau ivy racun boleh juga menyebabkan reaksi alahan, sering disifatkan oleh kemerahan, swelling dan teruk gatal-gatal. Lelaki yang mempunyai zakar gatal-gatal yang hanya tidak akan pergi kepada doktor mereka tentang Alergi yang berpotensi; Apabila sumber yang dikenal pasti, mengelakkan ia harus mengelakkan masalah di masa hadapan.

4. Psoriasis atau ekzema – lelaki yang mempunyai psoriasis atau ekzema pada bahagian-bahagian lain badan mereka juga boleh membangunkan gejala pada zakar. -Merawat kawasan yang terjejas dengan vitamin A dan E adalah kadang-kadang membantu.

5. Ruam panas – cuaca panas, digabungkan dengan batang berenang yang basah atau pakaian yang ketat, boleh membawa kepada haba ruam pada bahagian sulit. Memampatkan sejuk dan basuh dari peluh dan kotoran boleh membantu untuk melegakan kepanasan ruam yang gatal.

Melegakan gatal dan penyembuhan kulit
Tidak kira punca masalah, ia memang satu idea yang buruk untuk menggaru pada kulit zakar yang halus. Berbuat demikian boleh meninggalkan minit menangis di lapisan derma luar, yang boleh menyebabkan satu ketidakselesaan serta membolehkan bakteria dan organisma lain untuk menembusi ke tisu di bawahnya.

Sebaliknya, lelaki yang mempunyai zakar yang gatal harus mencuci kawasan tersebut dengan berhati-hati untuk mengeluarkan apa-apa bahan yang boleh menyebabkan kerengsaan. Basuh dengan pencuci muka yang lembut, atau hanya dibilas dengan sempurna dengan air suam, terbaik – sabun mandian biasa boleh mengandungi bahan-bahan kimia pengeringan yang boleh membuat masalah menjadi lebih teruk.

Setelah membersihkan kulit, crème Kesihatan zakar yang dirumus khas yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) boleh digunakan. Nutrien krim yang direka khusus untuk zakar perlu mengandungi bahan-bahan seperti vitamin A, C, D dan E, yang dicatatkan untuk hartanah mereka kulit yang menenangkan dan penyembuhan. Di samping itu, lelaki perlu mencari produk yang mengandungi pelembap semulajadi seperti mentega Shea, melegakan kulit yang gatal pada kenalan dan meninggalkan ia terhidrat, lembut dan kurang terdedah kepada masa hadapan pengeringan dan gatal-gatal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *