Zakar 101 – fakta zakar dan petua yang berguna apabila perkara-perkara yang berlaku

Zakar 101 – fakta zakar dan petua yang berguna apabila perkara-perkara yang berlaku

Bagi kebanyakan lelaki, zakar adalah amat penting – ia pasti mendapat banyak perhatian, dan apabila perkara-perkara yang tidak bekerja dengan betul-betul, ia adalah punca bagi banyak kebimbangan. Tetapi walaupun, beberapa lelaki tahu bagaimana zakar benar-benar berfungsi atau bagaimana untuk menjaga ia dengan betul, dan mereka tidak sedar akan masalah zakar yang paling biasa yang boleh menjejaskan penampilan, fungsi dan sensitiviti.

Lelaki yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai zakar dan cara untuk merawat ia betul-betul perlu mengambil masa untuk mempelajari tentang fakta-fakta zakar seperti yang dibincangkan di sini. Di samping itu, menjaga zakar melalui kebersihan yang betul dan menyihatkan kulit zakar dengan kombinasi yang betul zakar vitamin dan mineral yang boleh membantu untuk menjaga zakar sihat, lembut dan meriah.

Anatomi zakar

Zakar adalah sebenarnya yang berbentuk y appendage – aci luar, bahagian yang boleh dilihat, adalah “batang” daripada Y, manakala dua titik y yang akan melekat pada tulang pubic (untuk lebih baik pemandu apabila tegak). Di dalam zakar akan tiga Dewan besar. Dua, corpora cavernosa, yang pada dasarnya mampung kamar yang mengisi dengan darah apabila zakar engorged semasa rangsangan; Bilik ketiga adalah uretra, yang membawa dari pundi kencing ke susur keluar titik untuk membolehkan kencing.

Di bawah kulit zakar, didaratkan halus dari hujung saraf boleh didapati. Ini berpunca dari saraf bahagian yang beroperasi di sepanjang bahagian atas zakar. Semua tisu saraf ini adalah bertanggungjawab bagi menghantar maklumat deria ke otak, memberi isyarat tindak balas kepada rangsangan sentuhan.

Apa boleh pergi salah dengan zakar?

Zakar adalah benar-benar lebih rumit daripada kebanyakan orang berfikir, jadi tidaklah menghairankan bahawa banyak perkara boleh berlaku. Berikut adalah beberapa masalah zakar yang biasa, yang lelaki pengalaman dari masa ke semasa:

• Jangkitan kulit-jangkitan bakteria dan kulat yang biasa, kerana organisma-organisma ini cenderung untuk berkembang di kawasan-kawasan yang panas dan lembap. Jock gatal, jangkitan yis, balanitis boleh menyebabkan kemerahan, gatal-gatal, bengkak dan ketidakselesaan secara keseluruhan, serta bau yang tidak menyenangkan dan membimbangkan penampilan. Perhatian kepada kesihatan zakar dan kebersihan yang betul adalah perlu untuk mencegah jangkitan zakar.

• Kulit kering – melancap tanpa Pelincir, pendedahan kepada bendalir badan rakan kongsi, spermicides, dan pelbagai bahan-bahan lain boleh kering kulit zakar yang halus. Tanpa penjagaan, zakar boleh membangunkan penampilan yang chapped, retak yang mungkin sakit apabila disentuh. Akhirnya, lapisan kulit seperti callused boleh menubuhkan, yang boleh mempunyai kesan yang negatif terhadap sensitiviti zakar.

• Keretakan-Ya, ia boleh berlaku. Bergerak untuk akrobatik semasa penembusan atau kemalangan yang janggal dalam satu bentuk atau lain sebenarnya boleh menyebabkan patah zakar, yang harus dipertimbangkan kecemasan perubatan. Jika tidak dirawat kiri, zakar patah boleh membangunkan satu kecacatan kekal yang boleh menjejaskan fungsi seksual.

• STD – walaupun ia lebih selesa untuk berfikir bahawa ini hanya berlaku kepada orang lain, tidak dilindungi seks sentiasa mencipta risiko dijangkiti penyakit jangkitan seks. Cara terbaik untuk mengelakkan ini adalah terpilih tentang salah satu pilihan rakan-rakan, kondom setiap masa, dan untuk menyokong badan melawan penyakit sifat dengan vitamin dan nutrien lain yang mensasarkan Kesihatan zakar.

Menjaga zakar

Pencegahan adalah ubat yang terbaik, dan menjaga zakar dengan betul adalah langkah pertama dalam mengekalkan kesihatan zakar. Membasuh setiap hari dengan pembersih yang lembut, melembap, dan menyuburkan kulit zakar dengan zakar khusus kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang mengandungi vitamin dan mineral yang direka untuk menyokong Kesihatan zakar boleh membantu untuk mengekalkan keseluruhan nada, tekstur dan penampilan ahli, meningkatkan sensitiviti dan responsif kepada rangsangan seksual, dan melawan penyakit yang boleh menjejaskan kesihatan jangka panjang zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *