Yang anda mengekalkan betul penjagaan kesihatan mulut yang setiap hari? Ketahui sekarang.

Yang anda mengekalkan betul penjagaan kesihatan mulut yang setiap hari? Ketahui sekarang.

Jika anda mengamalkan kebersihan mulut yang baik, anda akan mengalami mulut yang kelihatan, merasa dan bau sihat. Jadi apakah kebersihan mulut yang baik bermakna betul-betul? Kebersihan mulut yang baik bermakna gigi anda bersih dan bebas daripada sampah, gusi anda akan merah jambu dan tidak menyakiti atau bleed apabila brushing atau flossing, dan nafas tidak masalah yang berterusan. Dengan melawat doktor gigi di Oswego, anda boleh mempelajari teknik-teknik kebersihan mulut yang baik. Doktor gigi anda juga akan dapat membantu menunjukkan kawasan mulut anda yang mungkin memerlukan perhatian tambahan semasa memberus dan menggunakan flos. Mengekalkan kebersihan mulut yang baik adalah salah satu perkara yang paling penting yang anda boleh lakukan untuk gigi dan gusi anda.

Berus dua kali sehari

Perkara paling penting yang boleh anda lakukan adalah untuk berus dan flos gigi anda setiap hari kerana ia membantu untuk membuang plak sebelum ia mempunyai peluang untuk membina dan menyebabkan masalah. Kami semua belajar berus gigi kami kerana kami adalah kanak-kanak, dan telah terus berus gigi dengan cara yang sama ke dewasa. Walau bagaimanapun, sebahagian daripada kita telah belajar bagaimana untuk berus dengan cara yang salah, dan bahkan jika kita belajar dengan cara yang betul, kita mungkin tidak sentiasa berpegang dengannya. Memberus dengan betul adalah rumit, tetapi ia adalah penting untuk membuang plak tanpa merosakkan gusi anda.

Memberus gigi sekurang-kurangnya dua kali sehari adalah penting sekali pada waktu pagi dan sekali sebelum anda pergi tidur adalah penting. Memberus gigi sebelum katil adalah berfaedah kerana apabila anda tidur anda mulut menjadi Kering, yang memudahkan asid dari bakteria untuk menyerang gigi anda. Juga, memberus gigi anda yang pagi-samada sebelum atau selepas Sarapan-boleh juga menjadi penting kerana ia akan menghilangkan plak yang membina bermalam, yang membolehkan anda mempunyai senyuman yang bercahaya, segar sepanjang hari.

Serunding setiap hari

Sebagai kanak-kanak, ramai di antara kita tidak pernah belajar untuk flos. Walau bagaimanapun, menggunakan flos adalah penting untuk gusi yang sihat dan ianya tidak pernah terlambat untuk mula. Adalah dikatakan bahawa tabiat baru menjadi sifat kedua selepas hanya tiga minggu jadi mula menggunakan flos sekarang untuk mewujudkan tabiat mesra gigi ini. Kebanyakan doktor mencadangkan bahawa anda flos sekurang-kurangnya sekali sehari. Jika anda lebih cenderung untuk mendapatkan makanan yang terperangkap di antara gigi anda, anda boleh flos lebih kerap. Pastikan ambil masa anda dan tidak tergesa-gesa dengan menggunakan flos. Kebanyakan orang mendapati bahawa sebelum katil adalah masa yang sesuai untuk flos, tetapi masa yang terbaik adalah apabila ia adalah paling mudah untuk anda supaya anda akan lebih cenderung untuk flos secara berkala.

Melawat doktor gigi anda dengan kerap

Melawat doktor gigi Oswego yang kerap mewujudkan senyuman yang sihat kerana doktor gigi anda keluarga anda rakan kongsi untuk senyuman cerah. Pastikan jadual tetap janji gigi untuk seisi keluarga dengan kunjungan pertama anak anda mengambil tempat sebelum harijadi beliau yang ketiga. Dengan brining anak anda dengan anda untuk lawatan anda sendiri anda boleh membantu menubuhkan pejabat doktor gigi ini sebagai tempat yang biasa.

Bercakap dengan doktor anda Oswego, IL gigi hari untuk menetapkan temujanji gigi depan. Dengan penubuhan Rejimen kebersihan oral harian yang betul dan mengekalkan pelantikan pergigian tetap, anda boleh memastikan kesihatan gigi dan gusi, gigi dan gusi anak-anak anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *