Whitener kulit buatan sendiri – 3 remedi semulajadi di dapur anda

Whitener kulit buatan sendiri – 3 remedi semulajadi di dapur anda

Terdapat tompok-tompok hitam di muka anda yang anda ingin mendapatkan menghilangkan? Adakah anda mahu licin keluar ketidak seragaman dalam kulit anda? Jika ini adalah soalan-soalan anda telah bertanya kepada diri anda untuk masa yang lama maka apa yang anda perlukan adalah untuk whitener kulit.

Terdapat beberapa produk yang terdapat di pasaran pemutihan kulit komersil dan anda boleh menggunakannya untuk mencerahkan tompok-tompok gelap dan bahkan ton kulit anda. Kerana terdapat produk pemutihan yang begitu banyak terdapat di pasaran adalah penting untuk anda meletakkan tangan anda pada whitener kulit yang terbaik. Walau bagaimanapun apa yang akan anda lakukan jika anda menyemak semua kulit pemutihan produk yang boleh didapati di pasaran dan seperti tiada? Dalam kes itu, anda boleh memilih untuk remedi rumah yang.

Terdapat beberapa ubat pemutihan kulit yang telah digunakan untuk masa yang agak lama tetapi anda perlu memahami ubat-ubatan ini rumah akan menawarkan anda keputusan drastik dalam sekelip mata. Walau bagaimanapun anda boleh Yakinlah bahawa remedi rumah whitener yang akan memberikan anda keputusan yang agak baik sans bahan-bahan kimia dalam produk komersil. Dan mencuba Remedi yang terbaik pasti berbaloi sebelum akan dermatologi anda untuk pelunturan.

Remedi rumah asli yang 3

Kentang 1) tampal – Tahukah anda bahawa kentang dianggap yang terbaik oleh ramai orang? Anda hanya boleh keping kentang tersebut dan Sapukan pada kulit anda. Jus kentang mengandungi satu agen pelunturan yang akan mencerahkan kulit anda. Anda boleh juga membuat whitener yang kentang tampal dengan memotong kentang ke dalam setengah dan grating ia. Membuat pes lembik daripada kentang anda. Memohon paste di wajah anda, biarkan ia kering dan kemudian bilas dengan air. Anda perlu melakukannya dua kali setiap hari.

2) Badam pes – Almond dianggap sebagai yang terbaik oleh beberapa kerana daging badam terdiri daripada agen-agen pemutihan. Anda akan perlu rendam kira-kira 5 badam dalam sekelip mata. Pada waktu pagi, Kupas badam yang dan memarut mereka untuk membuat pes. Maka anda perlu lakukan adalah memohon paste di muka anda, menumpukan perhatian kepada kawasan-kawasan yang hendak meringankan khusus. Bilas pes badam apabila ia menjadi kering. Ini adalah untuk whitener kulit yang hebat dan jika anda menggunakan pes badam setiap hari selama beberapa minggu anda akan lihat hasil yang positif.

3) Tambahan bearberry – ini adalah salah satu remedi yang terbaik kulit whitener rumah. Tambahan ini akan diperolehi dari tumbuh-tumbuhan bearberry dan juga dikenali sebagai makanan tambahan ursi uva. Anda boleh mencari di bearberry tambahan di kedai kesihatan tempatan anda. Makanan tambahan bertindak sebagai whitener kerana ia mengandungi arbutin yang membuatkan kulit warna-warna yang sedikit ringan. Apabila anda membeli tambahan pastikan ia mengandungi sekurang-kurangnya 20% arbutin. Jika anda mempunyai dua gel lembut bearberry tambahan setiap hari anda akan mendapat hasil yang positif dalam beberapa minggu.

Semua orang mahukan walaupun kulit nada tanpa sebarang tampalan dan blotches. Untuk pemutihan ini atau pemutihan kulit adalah penting. Terdapat beberapa produk di pasaran yang mencerahkan kulit tetapi anda boleh mencuba remedi rumah yang juga. Mereka memberikan hasil yang baik tanpa bahan kimia yang ditemui dalam hampir semua produk komersial.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *