Whey Protein dan creatin tambahan: Combo yang kuat?

Whey Protein dan creatin tambahan: Combo yang kuat?

Kami mempunyai dua gergasi tambahan di pasaran hari bertanding layanan amat diperlukan. Kedua-dua mereka menawarkan kualiti yang hebat, dengan berasaskan bukti dan masa diuji rekod untuk meningkatkan daripada. Jika anda adalah mengelirukan mengenai apa yang perlu dibuat, sama ada whey protein atau creatin tambahan, mengapa tidak hanya memilih kedua-duanya? Marilah kita meneliti kemungkinan:

Whey Protein

Whey protein adalah berkualiti tinggi diperolehi susu protein mengandungi asid amino penting yang telah lama diiktiraf di masyarakat kecergasan dengan bina badan dan kesihatan yang meningkatkan potensi. Sebaliknya dikenali sebagai whey cepat, makanan tambahan bina badan ini mendapat ke otot-otot anda cepat kerana kadar serapan yang cepat dengan. Dengan pertumbuhan otot bergantung kepada sintesis protein, Makan otot boleh diharapkan peminat kecergasan yang memakan whey sebagai suplemen mereka pilihan. Tambahan pula, whey adalah juga penting kerana keupayaan untuk menggalakkan penurunan berat badan melalui pelbagai laluan; salah satu ialah dengan mengekalkan pembakaran lemak dan lain-lain dengan mengekang pangs kelaparan anda untuk ketagihan makanan yang berterusan. Ini dibuat mungkin dengan kehadiran hormon yang helah otak anda dalam mengetahui bahawa badan anda adalah penuh, sekali gus memberi isyarat rasa kepuasan. Di samping itu, whey cepat membolehkan insulin untuk bekerja dengan cekap, seterusnya menggalakkan pengawalseliaan gula darah yang lebih baik.

Creatine

Di sisi lain di bandar, tambahan creatin telah memerintah selama beberapa waktu sekarang. Satu sumbangan besar creatin semasa latihan adalah tergesa-gesa tenaga letupan yang ia menawarkan. Ini boleh didapati melalui phosphocreatine, salah satu komponen yang bertanggungjawab ke atas pembentukan ATP, sumber bahan api utama bagi stamina lagi fizikal dan mental semasa latihan. Selain itu, ianya tidak hanya bertanggungjawab terhadap latihan yang memuncak dan sengit tetapi juga untuk meningkatkan otot pam. Creatine mempunyai keupayaan mengekalkan air, oleh itu ia mengekalkan sel-sel otot anda yang super terhidrat. Dengan cara ini, otot kenyang boleh dihargai. Selain itu, ia juga membantu dalam proses membina semula dan menyediakan otot untuk membolehkan fasa pemulihan yang lebih cepat. Begitu juga, dalam kekejangan yang anda rasa selepas senaman juga berkurangan kerana keupayaannya untuk bahagian dan seterusnya menghalang membina asid lactic sehingga. Gabungan ini bermakna paves fizikal well-sculpted.

Satu kombo yang kuat

Jika anda boleh mempunyai yang terbaik daripada kedua-duanya, Kenapa pilih? Baiklah, Biar saya susun semula itu, jika anda boleh mempunyai kedua-dua whey protein dan creatin, mengapa settle untuk hanya satu? Berfikir matematik, satu produk yang cekap serta satu tambahan yang sama berkesan adalah bersamaan satu kombo yang kuat, Ya? Satu kajian telah dijalankan pada 2001 pada tiga puluh-enam lelaki yang secara rawak kepada tiga kumpulan yang berlainan; satu Kumpulan telah diberikan dengan tambahan whey tulen, kedua dengan whey protein dan creatin monohydrate dan Kumpulan terakhir dengan kawalan plasebo. Kajian ini menunjukkan bahawa lelaki yang ditambah dengan whey protein dan creatin mempamerkan peningkatan yang lebih besar dalam otot mengukur jisim dan bench press berbanding dengan Kumpulan yang menerima whey atau plasebo sahaja. Di samping itu, satu lagi kajian yang dijalankan di Australia oleh para penyelidik dari Universiti Victoria dan University of Tasmania disiasat kesan tambahan Pemakanan dan latihan rintangan saiz fiber otot, komposisi badan, kekuatan otot dan kandungan contractile protein pada dua puluh enam sukarelawan secara rawak Kumpulan berbeza empat berikut; pertama, creatine dan whey protein Kumpulan kedua, Kumpulan creatin/karbohidrat, ketiga adalah whey protein hanya Kumpulan dan akhir karbohidrat ini hanya Kumpulan. Kajian ini menyimpulkan bahawa tambahan dengan creatine dan whey protein mishmash kenaikan serat otot saiz otot kekuatan dan sama sekali. Orang-orang yang cukup memberangsangkan, kan?

Creatine tambahan dan whey protein kombinasi telah terbukti berkesan untuk membantu anda mencapai a lebih Olahraga dan faedah-faedah bina badan yang lebih cepat. Tetapi, sebelum anda susun otot anda dengan makanan tambahan, susun pertama otak anda dengan maklumat mengenai produk yang anda akan membeli.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *