Wawasan Kundli di India

Wawasan Kundli di India

Orang-orang India telah diberkati dengan buku-buku lama umur pengetahuan yang telah dikumpulkan di bawah nama yang berbeza ini adalah keputusan daripada kapal-kapal yang keras pembijaksana dan orang-orang pengetahuan bekerja untuk mendapatkan kefahaman yang betul bagi pelbagai topik yang memberi manfaat kepada tubuh badan manusia, tingkah laku dan akhir sekali Astrologi.

Orang-orang India zaman purba yang terkenal dengan pengetahuan lanjutan mengenai pelbagai topik, pembedahan adalah tidak sama dan lebih dikenali di bahagian-bahagian dunia yang lain tetapi benua kecil India bukan sahaja memberikan petunjuk untuk pembedahan berjaya jenis berbeza tetapi ia juga mendidik rakyat masa itu perubatan untuk mengubati luka dan masalah-masalah kesihatan yang telah difikirkan dapat diubati dalam masa yang banyak. Pengetahuan semua datang selepas satu kajian yang keras dan penemuan dan India berdiri selain di atas nama negara-negara yang sangat sedikit yang mempunyai keupayaan dan pengetahuan untuk perkara-perkara yang berbeza yang lain tidak.

Subjek Astrologi walaupun tidak berasal dari India tetapi saja ditala dan digarap dengan baik dan tepat daripada penyelidikan yang dibuat tertakluk kepada kundli dan janam kundali datang kepada kewujudan untuk membentuk komponen utama memahami orang dalam adat Hindu sebelum perkahwinan. Pengetahuan Kundli beroperasi lebih mendalam daripada sisi pemahaman yang cetek, ia membolehkan yang orang tahu dan faham sendiri lebih baik melalui beberapa berangka kerja planet dan bintang-bintang yang meletakkan bersama-sama kembali untuk menjawab dalam corak orang tertentu yang berkenaan.

Ahli nujum yang akan mencari jawapan bagi orang dan boleh membimbing dalam kewangan hubungan perkara, keluarga dan rakan-rakan, dengan ciri-ciri orang yang mempunyai dan sekali-kali lalai dan ia banyak lebih boleh didapati melalui kaedah ini dan kini lebih dikenali sebagai janam kundli subjek. Dalam masyarakat India Hindu asal tertakluk kepada kundli yang diberikan sangat penting untuk kebanyakan kerja-kerja penting yang dijangka akan memulakan peramal yang dipanggil bagi pendapatnya kepakaran tentang subjek dengan pengiraan Nya kundli dia menjawab soalan untuk satu permulaan yang berjaya.

Kundli adalah satu perkara yang utama yang terdapat di dalam cara hidup dalam keluarga yang ramai yang mendapatkan nasihat mereka kebanyakan acara-acara utama untuk mengurangkan kesan-kesan yang negatif pada permulaan mana-mana perkara yang utama. Dan pengetahuan kepada ahli nujum dan pengiraan tepat memberikan jalan yang sesuai untuk orang-orang yang bukan sahaja mendapatkan nasihat mereka tetapi percaya dalam pengiraan berangka planet-planet dan bintang-bintang yang mencari jawapan kepada kebanyakan masalah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *