Watch Kesihatan zakar – apa semua orang perlu tahu tentang L-arginine dan faedah bagi Organ lelaki

Watch Kesihatan zakar – apa semua orang perlu tahu tentang L-arginine dan faedah bagi Organ lelaki

Pembina badan dan gimnasium tikus telah menggunakan makanan tambahan yang mengandungi L-Arginine selama beberapa dekad, kerana sifatnya yang menyumbang kepada pertumbuhan otot, stamina yang meningkat dan menurun pemulihan semasa senaman. Walau bagaimanapun, kesannya pada Kesihatan zakar akan turut besar, walaupun tidak dikenali. L-Arginine adalah salah satu daripada beberapa nutrien khusus zakar yang telah menunjukkan kesan-kesan yang positif terhadap kesihatan keseluruhan zakar dan boleh membantu untuk menggalakkan penyembuhan, meningkatkan sensitiviti zakar dan aliran darah dan membantu tubuh dengan melawan jangkitan dan penceroboh lain.

Apakah L-Arginine?

L-Arginine adalah asid amino, komponen pemakanan yang sering dirujuk sebagai satu “building block” protein. Asid amino seperti L-Arginine melaksanakan pelbagai fungsi di dalam badan, termasuk pembentukan tenaga untuk digunakan sebagai bahan api serta pembentukan otot dan tisu-tisu badan yang lain. L-Arginine sering dijual sebagai suplemen pemakanan dan boleh didapati dalam makanan yang kaya dengan protein seperti daging, kekacang, produk tenusu, serta sayur-sayuran tertentu. Jangkitan, penyakit dan trauma, terutamanya dari terbakar, atau kecederaan yang teruk boleh mengurangkan bekalan badan L-Arginine.

Implikasi Kesihatan L-Arginine

Sejumlah besar implikasi Kesihatan adalah berkaitan dengan L-Arginine. Kerana keupayaannya untuk berehat saluran darah dan meningkatkan aliran darah, ia telah digunakan dalam rawatan angina dan tekanan darah tinggi. Dalam kalangan yang banyak, ia juga dipercayai mempunyai kesan yang positif terhadap syarat-syarat yang bermula dari pucuk untuk penyakit kencing manis untuk Migrain, dan terdapat bukti bahawa ia membantu badan pulih lebih cepat selepas kecederaan atau pembedahan.

L-Arginine manfaat kesihatan zakar

L-Arginine crème menyediakan pelbagai manfaat penting yang boleh mempunyai kesan langsung ke atas kesihatan zakar:

• Meningkatkan aliran darah – kajian telah menunjukkan bahawa L-Arginine adalah aktif di dalam pembentukan oksida nitrik (sebatian semulajadi yang melegakan pembuluh darah), yang menyebabkan saluran darah ke dilate dan meningkatkan aliran darah ke seluruh bahagian badan. Selain daripada kesan-kesan ketara untuk meningkatkan aliran darah ke zakar, memperbaiki peredaran membenarkan oksigen serta nutrien penting yang banyak untuk diagihkan kepada sel-sel. Pengoksigenan peningkatan yang terhasil daripada aliran darah yang baik penting dalam mengekalkan kulit yang sihat, kelihatan muda, serta fungsi sistem saraf yang sihat.

• Menggalakkan perubatan Islam yang aktif-Increased pengoksigenan zakar menggalakkan lebih cepat Penyembuhan, membolehkan kulit zakar untuk membaiki sendiri dengan pantas selepas kerosakan kecil sel-sel kulit yang (termasuk kerengsaan yang boleh berlaku akibat kerap melancap atau aktiviti seksual yang tegas). Dengan meningkatkan kadar Penyembuhan, L-Arginine adalah berguna untuk mengekalkan kulit yang sihat, muda, serta untuk membaik pulih rosak hujung saraf, salah satu faktor utama kegiatan aktiviti seksual.

• Meningkatkan sistem imun – para penyelidik percaya bahawa asid amino seperti L-Arginine memainkan peranan penting dalam fungsi sistem imun. Merawat kulit zakar dengan formula yang mengandungi nutrien penting ini boleh membantu untuk melawan jangkitan bakteria dan kulat dan untuk membaiki kerosakan kepada sel-sel kulit yang disebabkan oleh pendedahan UV dan lain-lain penceroboh alam sekitar.

Bagaimana untuk membuat sebahagian zakar manfaat kesihatan L-Arginine

Tambahan lisan yang banyak, terutamanya yang digunakan oleh ahli bina badan mengandungi L-Arginine. Walau bagaimanapun, apabila diambil melalui mulut, asid amino ini boleh mempunyai pelbagai kesan sampingan yang tidak menyenangkan, termasuk cirit-birit, kecewa perut, sakit kepala, dan bengkak airway. Menggunakan formula Kesihatan zakar crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi L-Arginine dan lain-lain nutrien zakar yang digunakan terus kepada kulit zakar membolehkan penyerapan terus, membenarkan lelaki untuk mengalami faedah-faedah sepenuhnya nutrien penting ini tanpa reaksi tidak selesa atau berpotensi berbahaya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *