Wasap cat pernafasan – Apakah risiko dan bagaimana untuk menghapuskan wasap cat dari udara anda

Wasap cat pernafasan – Apakah risiko dan bagaimana untuk menghapuskan wasap cat dari udara anda

Cat adalah cara yang cepat dan murah untuk memberi ruang anda rupa yang segar dan baru. Tetapi bernafas wasap Cat boleh menjadi mahal dari segi tol yang ia boleh mengambil pada kesihatan yang baik. Mari kita melihat risiko-risiko yang terlibat dengan cat wasap dan meneroka penyelesaian 2 yang akan menghapuskan masalah.

Apa yang anda risiko bergantung pada cat yang digunakan. Cat minyak atau mana-mana cat yang mengandungi bahan kimia organik yang tidak menentu mempunyai unsur-unsur di dalamnya yang mudah evaporate ke udara. Contoh adalah pelarut, pencair yang mengekalkan konsisten walaupun satu, dan agen-agen pengeringan yang membantu cat kering dengan lebih cepat. Ini selalunya adalah bahan-bahan yang luar gas dan boleh membuat cat wasap yang begitu berbahaya.

Gejala-gejala berbeza-beza dari seorang ke seterusnya dan boleh berkisar dari sakit kepala, pening, loya, dan muntah-muntah. Ini adalah cara badan anda untuk mendapatkan berkata saya keluar di sini dan dari wasap Cat ini! Secara umumnya, gejala ini akan hilang jika anda hanya terdedah kepada asap itu untuk masa yang singkat. Tetapi sering cat akan keluar asap gas selama beberapa minggu, memaksa anda dan semua yang tinggal di tempat yang baru lukisan untuk terus menyedut asap ini dalam tempoh masa yang panjang.

Anak-anak muda akan terdedah kepada asap ini kerana pernafasan mereka agak cepat, dan badan-badan mereka lebih kecil yang bererti badan mereka adalah tertakluk kepada banyak lebih daripada cat wasap daripada orang dewasa yang sihat. Ibu mengandung juga risiko kemudaratan kepada janin membangun, dan pendedahan berterusan boleh mengganggu pertumbuhan normal dan pembangunan. Orang dewasa yang lebih tua adalah juga lebih berisiko berkali-kali kerana syarat-syarat yang sedia ada seperti masalah jantung, keadaan pernafasan seperti asma dan bronkitis, dan/atau sistem imun yang dalam sesetengah cara terjejas.

Terdapat cat di pasaran kini yang mengandungi rendah dan bahkan tidak mudah meruap (turun naik bahan kimia organik). Mereka adalah lebih mahal, tetapi pasti bernilai wang tambahan untuk kesihatan kelebihan mereka menyediakan. Tetapi jika anda telah berpindah ke sebuah apartmen atau rumah yang baru dibina, anda mungkin tidak mempunyai kawalan ke atas cat yang digunakan. Jadi melainkan anda bertindak, anda dan keluarga anda mungkin sebenarnya dipaksa untuk hanya hidup dalam persekitaran yang tidak sihat ini.

Satu kecekapan yang tinggi zarah menangkap (disingkatkan HEPA) penulen udara yang mempunyai penapis yang secara khusus menyasarkan dan membuang wasap ini boleh membersihkan udara dan menjadikan kualiti udara dalam rumah anda sihat lagi. Bagaimana ia lakukan ini? Ia direka untuk berjalan 24 jam sehari untuk secara berterusan mengeluarkan wasap Cat ini dari udara anda sebaik mereka dari gas.

Dengan memilih untuk penulen udara HEPA yang anda juga akan mendapat kelebihan yang lebih bersih yang boleh mengeluarkan partikel lain isi rumah yang telah menghasilkan dari pembinaan yang baru atau pengubahsuaian dalam rumah. Penapis ini mengikut definisi direka untuk membuang bahan cemar isi rumah yang biasa seperti habuk rumah, debu tungau, spora acuan dan kulapuk, debunga, bulu haiwan peliharaan, bakteria dan virus semua sekecil.3 mikron.

Yang terbaik daripada pembersih udara ini mengandungi 4 penapis yang dibina ke dalam satu mudah-untuk-perubahan Kanister, masing-masing dengan maksud yang berbeza menjadikan ia yang kuat namun penyelesaian yang padat dan amat berkesan untuk mengeluarkan cat wasap dari udara anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *