Warga tua dan kos perumahan lama-rakaman: siapa bertanggungjawab?

Warga tua dan kos perumahan lama-rakaman: siapa bertanggungjawab?

Walaupun sebagai Presiden Obama berfungsi untuk merevolusi sistem penjagaan kesihatan di Amerika, terdapat krisis yang akan dihadapi oleh sebilangan besar warga: membayar keperluan perumahan jangka panjang.

Menurut pentadbiran di Jabatan kesihatan & manusia Perkhidmatan di penuaan, penduduk yang lebih tua di negara ini —-65 tahun atau usia lebih tua — bernombor lebih 37 juta pada tahun 2007, paling tahun hari yang mana data yang disediakan. Bagaimanapun, bilangan kami berumur 45 hingga 64 yang akan mencapai 65 atau lebih dalam tempoh dua dekad, akan meningkat sebanyak 39 peratus, dan dengan hampir 150 peratus antara 2000 hingga 2050.

Ini adalah Baby Boomer, generasi yang terbesar dalam sejarah U. S., lebih 73 juta nombor. Kesannya terhadap institusi-institusi kewangan, ekonomi dan sosial di negara ini telah pernah berlaku sebelum ini. Kini, seperti Boomers tertua mula menghidupkan 65, ramai tertanya-tanya sama ada saiz semata-mata mereka akan menyukarkan sistem keselamatan sosial. Ia adalah lebih mungkin bahawa penurunan yang tidak dapat dielakkan dalam Kesihatan Boomers’ dalam tempoh ini akan menyukarkan keupayaan mereka untuk membayar bagi perumahan mereka dalam pelbagai jenis kemudahan penjagaan.

Pada masa ini, ramai ahli generasi ini mendapati diri mereka semakin bertanggungjawab untuk keperluan sendiri penuaan ibubapa, menjangkakan bahawa Medicare atau agensi kerajaan yang lain akan membiayai perbelanjaan akhirnya rumah jagaan kejururawatan, hidup bantuan atau kemudahan yang serupa seperti meningkatkan tahap penjagaan yang perlu.

Hakikatnya, bagaimanapun, bahawa beban membayar untuk perumahan kanan tersebut khusus jatuh hampir semata-mata atas individu. Selain itu, kemerosotan perumahan semasa merumitkan keupayaan warga emas yang memerlukan bantuan untuk merealisasikan hasil yang mereka perlukan dari penjualan perumahan mereka untuk membayar kos perumahan yang berorientasikan kanan ini. Dan sesungguhnya, Baby Boomer sendiri telah menggegarkan oleh tsunami berkembar krisis perumahan dan huru-hara ekonomi yang telah didera simpanan persaraan mereka sendiri.

Jadi, adalah menjadi tanggungjawab individu — penuaan, senior sepatutnya dibenarkan diri atau kesabaran bagi mendapat keberkatan ahli keluarga mereka–untuk menulis cek untuk bayaran di rumah penjagaan atau penjagaan lain. Rumah jagaan kejururawatan kos purata $4,800/ bulan, Dollar hari ini, manakala Kesihatan rumah 24 jam boleh kos mengejutkan $8,000/ sebulan atau lebih. Hanya apabila bahagian kanan aset peribadi yang hilang tidak langkah agensi kerajaan dalam. Bahawa satu adalah Medicaid, program kerajaan yang berbeza sepenuhnya. Medicaid dan yang membantu golongan miskin dan Kurang Upaya.

Ini adalah mesej yang tiap-tiap ahli generasi Boom bayi perlu mendengar: Medicare menampung kos penjagaan kesihatan jangka panjang. Fakta ini datang sebagai satu kejutan untuk kita, dan banyak, jika tidak sebahagian besar daripada kita akan memerlukan beberapa jenis penjagaan: ia dianggarkan bahawa kira-kira dua pertiga daripada orang umur 65 tahun dan ke atas akan memerlukan bantuan jangka panjang dengan persekitaran hidup mereka. Tetapi hanya enam atau tujuh juta rakyat Amerika mempunyai polisi-polisi peribadi.

Siapa yang akan membayar untuk itu juga? Ramai menjangkakan bahawa kos penjagaan untuk majoriti daripada kita akan dibayar daripada dana Persekutuan atau Negeri. Tahun ini, bil rawatan jangka panjang bagi semua 50 Negeri dianggarkan berjumlah $51.5 bilion. Oleh 2027, anggaran adalah bahawa kos ambang belon ke $115 bilion. Bottom line: Medicaid, program 360 bilion/tahun yang telah ditubuhkan untuk membayar keperluan penjagaan kesihatan golongan miskin dan Kurang Upaya, adalah yang bertukar ke dalam program insurans penjagaan jangka panjang bagi Amerika tengah kelas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *