Walaupun selepas Emaar, penipuan, dominasi Emaar India hartanah Unchallenged

Walaupun selepas Emaar, penipuan, dominasi Emaar India hartanah Unchallenged

Sifat-sifat Emaar, salah satu firma-firma hartanah yang terkemuka di dunia, telah memulakan operasinya pada tahun 1997 di Dubai. Berkembang selari dengan Dubai, Emaar telah menjadi pemaju pembinaan dan hartanah yang terbesar di Teluk Parsi. Telah memainkan peranan besar dalam pembangunan rumah memukau di Dubai, sumbangan Emaar di dalam alam dunia hartanah Dubai adalah dunia yang dikenali. Apabila dikonsepkan, ia bermula sebagai sebuah pemaju hartanah sahaja dan hari ini, dengan lebih daripada 50 syarikat yang aktif di bawah Perbadanan, Emaar telah mempelbagaikan pangkalan operasi kepada beberapa bidang termasuk pendidikan, penjagaan kesihatan, runcit, Hospitaliti, kewangan pelaburan dan banyak bidang-bidang lain yang berkaitan. Dari pembinaan semata-mata untuk membangunkan dan menguruskan unit mega, Emaar telah datang jauh dalam jangka pendek masa. Selepas berjaya menakluki pasaran tempatan, Emaar mula berkembang ke pasaran lain dan telah menubuhkan perniagaan hartanah di Algeria, Turki, Pakistan, Indonesia, India, Eqypt, Turki, Maghribi, Arab Saudi dan Syria. Emaar walaupun telah menceburkan diri dalam pasaran hartanah kediaman Amerika Syarikat dan England. Beberapa projek antarabangsa terkenal yang dijual oleh Emaar termasuk Raja Abdullah ekonomi bandar di Arab Saudi, Kaherah Heights di Mesir, Lakeside di Istanbul dan banyak lagi.

Emaar memasuki pasaran India 8 tahun selepas penubuhannya dan sudah namanya yang tersohor dalam litar global, entri ini diwujudkan furore di kalangan pemain tempatan yang takut yang mementukan oleh gergasi global. Menjalin Perikatan dengan MGF pada tahun 2005, Emaar sifat ditubuhkan Emaar MGF dan dengan itu memulakan perniagaan di tanah India. Memulakan berfoya-foya bangunan, Emaar MGF memulakan projek-projek yang pelbagai di seluruh India dan telah berjaya menyiapkan banyak itu. Perkampungan Sukan Komanwel di New Delhi adalah bukti rekod sempurna Emaar siap tepat pada masanya dan ketepatan. Meluas yang diiktiraf bagi Reka bentuk yang luar biasa dan piawaian antarabangsa, Permainan Kampung merupakan unit diri yang terkandung di tengah-tengah ibu kota yang menempatkan pemain Antarabangsa semasa 2010 CWG. Selain New Delhi, Emaar telah membangunkan beberapa kompleks kediaman dan komersil di Chennai bandar Jaipur, Hyderabad, Lucknow, Gurgaon dan banyak lagi. Bekerja di seluruh kepanjangan dan keluasan negara yang besar ini bukanlah satu tugas yang kecil dan Emaar terlalu memperlihatkan bahagiannya daripada tuduhan-tuduhan palsu dan kontroversi. Halangan pertama ia terserempak adalah penipuan Emaar yang dikatakan di bandar Hyderabad, di mana bersama-sama dengan para co-developer APIIC (Andhra Pradesh industri infrastruktur Corporation), firma hartanah dituduh undervaluing tanah dalam usaha untuk mencairkan pegangan awam dalam projek ini. Bagaimanapun, tertuduh Emaar amalan mal benar-benar telah menafikan sebarang peranan dalam episod keseluruhan. Ia adalah untuk dimaklumkan di sini bahawa tidak rasmi Emaar dan Emaar MGF telah pernah telah dirangka caj-caj dalam penipuan Emaar kerana kekurangan bukti-bukti, sebagai yang disokong oleh CBI penyiasatan.

Tidak terhalang oleh halangan ini, Emaar MGF telah mengorak langkah kehadapan operasinya India dengan semangat yang lebih banyak dan tanpa masalah. Dari mewah kediaman bandar kompleks membeli-belah dan Taman-Taman Teknologi, Emaar MGF telah berjaya dijalankan dan telah dihantar markah projek di seluruh negara. Khabar angin daripada memasuki industri hospitaliti India Emaar telah mula membuat pusingan dengan pengumuman syarikat untuk membina dan menguruskan harta-harta bintang 7 di New Delhi dan Kolkata masing-masing.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *