Visual MPEG sistem pengesanan jatuh – rahmat bagi warga tua dan penerima rawatan

Visual MPEG sistem pengesanan jatuh – rahmat bagi warga tua dan penerima rawatan

Negara-negara maju di seluruh dunia, terutamanya Amerika Syarikat, akan menyaksikan pertumbuhan dalam populasi penuaan dengan cepat. Trend ini boleh disusur kembali kepada generasi yg mengiklan sesuatu bayi yang kini menjadi warga tua. Kecenderungan ini segmen penduduk adalah untuk mendapatkan penjagaan kesihatan di rumah bukannya di hospital, oleh itu meningkatkan skop pemasaran alat penjagaan kesihatan visual seperti peribadi kecemasan tindak balas sistem (MPEG) kepada khalayak sasaran ini.

Satu-satunya perkara yang senior banyak dan warga tua tidak mahu adalah untuk kekal terhad di katil hospital sekiranya mereka memerlukan penjagaan dan sokongan yang berterusan. Mereka masih ingin mengekalkan gaya hidup bebas dan berjaya peranti berteknologi maju seperti Visual MPEG yang terus disambungkan kepada sistem penjagaan sekiranya mana-mana contoh yang kritikal atau kecemasan timbul. Walau bagaimanapun, satu-satunya perkara yang warga tua dan warga emas paling adalah jatuh. Ini merupakan ancaman terbesar kepada tinggal bersendirian. Jadi, apa yang diperlukan ialah satu Visual MPEG dengan terbaik jatuh sistem pengesanan dalam industri.

Sukar untuk percaya, tetapi jatuh adalah punca utama kematian yang disebabkan oleh kecederaan yang dialami sekali gus pada orang dewasa yang berusia 65 tahun. Kira-kira 30% daripada mereka yang berusia ini mengalami kejatuhan. Lebih mengejutkan adalah bahawa lebih daripada 50% berusia 80 pengalaman jatuh juga. Majoriti jatuh berlaku di rumah. Dalam kes-kes tersebut, Visual MPEG yang adalah pertaruhan terbaik bagi warga tua atau warga tua yang terdedah kepada jatuh. Ia mungkin secara fizikal mustahil untuk mengelakkan kejatuhan, tetapi pada masa yang sama, ia adalah mungkin untuk mengesan kejatuhan dengan bantuan satu sistem pengesanan yang bijak. Kini, masanya telah tiba untuk sistem pengesanan kejatuhan terbaik dalam industri yang boleh memberi amaran kepada perkhidmatan penjagaan atau yang tersayang bahawa pengguna Visual MPEG telah jatuh dan memerlukan perhatian serta-merta.

Sistem Visual MPEG jenis ini sememangnya masa depan rumah pemantauan di mana ia adalah mungkin untuk mengesan bahawa pengguna telah jatuh. Kejatuhan pasti boleh menjejaskan kualiti hidup daripada mereka yang terlibat. Warga tua atau warga tua yang mengalami jatuhan mungkin mengalami kecederaan yang serius, yang mungkin menandakan arah aliran kesihatan yang boleh terus pergi ke bawah dengan cara yang tidak boleh. Walaupun kejatuhan yang tidak mengakibatkan kecederaan boleh menyebabkan impak yang serius kepada orang yang jiwa dan keyakinan diri.

Oleh itu, Visual MPEG yang dengan sistem pengesanan kejatuhan yang terbaik adalah Apakah kini ditawarkan oleh beberapa syarikat-syarikat teknologi terkenal di Amerika Syarikat. Sistem tersebut biasanya melibatkan alat klip tali pinggang dengan sistem wayarles lanjutan yang secara automatik mengesan kejatuhan dan unit asas, yang seterusnya mendail nombor kecemasan untuk kenalan. Kebanyakan sistem secara lisan mengumumkan bahawa orang itu telah jatuh atau jika orang yang telah dapat pulih daripada kejatuhan sebelum mendail nombor kecemasan.

Dengan sistem Visual MPEG tipikal dengan kejatuhan pengesanan, ianya tidak perlu orang akan sedar pada waktu itu atau dengan serta-merta selepas kejatuhan. Walaupun pengguna tidak dapat tekan butang panik, sistem ini mampu menghantar isyarat kecemasan untuk ke unit asas, yang seterusnya cuba komunikasi dengan pembekal perkhidmatan penjagaan atau perkhidmatan kecemasan. Biasanya, Visual MPEG yang dilengkapi dengan kejatuhan pengesanan akan mengumumkan beberapa kali yang pengguna telah jatuh dan tunggu sebentar jawapan sebelum menghantar penggera untuk jumlah penjagaan. Alat-alat ini juga biasanya mempunyai satu butang bantuan bersepadu dan tahan air, supaya ia boleh digunakan di bilik mandi juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *