Veneers pergigian – rekabentuk interaktif Smile melalui lilin-up diagnostik

Veneers pergigian – rekabentuk interaktif Smile melalui lilin-up diagnostik

Say good-bye ke jurang gigi atau gigi yang berwarna, teruk berbentuk atau bengkok. Hari ini, meletakkan venir yang di atas gigi muka anda boleh membetulkan kecacatan semulajadi atau kecederaan untuk membantu anda mencapai senyuman indah lagi. Baru-baru pergigian veneers telah berkembang semakin popular kerana mereka segera, menyeronokkan rayuan visual. Doktor gigi kosmetik sering melaksanakan proses ini yang lebih banyak pesakit mendapati bahawa senyuman, bersemangat, menakjubkan adalah dalam jangkauan. Dengan kemajuan terkini dalam bidang pergigian, veneers pergigian yang lebih tepat dan semulajadi yang mencari dengan menggunakan lilin-up diagnostik bagi sesuatu reka bentuk senyuman yang interaktif.

Asas-asas gigi Veneers

Porcelain veneers adalah laminates nipis atau batu karang yang berada kira-kira ketebalan yang sama sebagai kanta kenalan. Thinness daripada venir yang membolehkan perubahan tepat, meniru rupa dan rasa gigi semulajadi anda. Dilengkapi Penyambut permukaan gigi anda yang sedia ada, doktor gigi anda akan mencipta rupa seragam dengan disguising kerosakan, rosak atau crooked gigi. Veneers juga boleh menutup jurang yang kecil antara gigi anda dengan menutup Ruang. Veneers dapat disiapkan dengan cepat dan estetik dan tahan lasak dari segi fizikal, yang bermakna anda boleh mengekalkan mereka melihat dan merasa untuk masa yang lama dengan penjagaan yang betul. Prosedur ini adalah cepat menjadi salah satu yang paling popular dalam prosedur Pergigian kosmetik.

Apakah diagnostik lilin-Up?

Diagnostik lilin-up adalah kritikal-pelan hala tuju perancangan keputusan yang realistik untuk senyuman anda. Ia merupakan alat yang paling penting dalam mewujudkan satu Reka bentuk interaktif senyuman veneers gigi. Lilin-naik diagnostik digunakan sebagai alat komunikasi untuk doktor gigi anda untuk menunjukkan bagaimana senyuman anda boleh mengubah. Tidak seperti profesional lain, doktor tidak mempunyai cetakan yang biru untuk mengikuti. Sebaliknya, diagnostik lilin-up yang digunakan untuk menyediakan anda dengan biru, mencetak hasil akhir dan menunjukkan kepada anda di mana anda akan berakhir sebelum bermula fabrikasi pemulihan.

Menggunakan diagnostik lilin-up, anda dan doktor gigi di Lincoln Park akan dapat mencapai kejayaan boleh diramalkan yang akan serta-merta menjimatkan masa. Kejayaan transformasi senyuman anda bermula dengan acuan yang diperbuat daripada tayangan penuh mulut yang dipasang pada sebuah articulator Anatomi. Menggunakan lilin untuk gigi membolehkan doktor gigi untuk mendapatkan acuan senyuman anda tepat dan tahu dengan tepat di mana kawasan masalah anda di gigi. Pelakon-pelakon akhir lilin akan aide dalam pembangunan veneers anda, untuk mencapai senyuman Reka bentuk yang anda inginkan.

Jenis-jenis Veneers pergigian: komposit Resin dan porselin

Dua daripada bahan-bahan yang paling biasa digunakan dalam pembuatan veneers pergigian adalah komposit veneers resin dan porselin. Porcelain veneers dan veneers komposit boleh dicipta oleh seorang juruteknik pergigian di dalam makmal pergigian. Komposit veneers, di sisi lain, boleh juga terus direka di dalam mulut anda di pejabat doktor gigi Lincoln Park. Kedua-dua opsyen, porcelain veneers lagi berpanjangan dan menyerupai gigi asli anda dengan lebih rapat.

Veneers komposit dibuat daripada bahan ikatan khas yang memerlukan kemahiran artistik doktor gigi anda bentuk dan acuan damar komposit untuk bentuk diingini gigi anda. Setelah ini dilakukan, cahaya khas yang digunakan untuk menyembuhkan atau set resin. Ikatan komposit adalah alternatif yang lebih cepat untuk porcelain veneers, tetapi mereka tidak kekal seperti yang lama dan lebih terdedah kepada mengotorkan dari makanan dan minuman. Porcelain veneers menyediakan penyelesaian yang ideal untuk mengembalikan senyuman anda.

Jika anda mempunyai kerosakan gigi yang tidak diingini, hubungi doktor gigi kosmetik di Lincoln Park untuk rundingan lanjut dan mengetahui jika veneers akan bekerja untuk pemulihan senyuman anda. Dengan lilin-up diagnostik, anda boleh mendapatkan senyuman anda dikehendaki dengan veneers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *