Variasi –normal perubahan warna zakar berbanding masalah

Variasi –normal perubahan warna zakar berbanding masalah

Seperti kebanyakan lelaki lebih baik sedar zakar dan peka kepada sebarang perubahan, variasi dalam penampilan seperti perubahan warna zakar boleh menjadi sebab untuk bimbang sengit. Syukurlah, dalam kebanyakan kes, perubahan kecil dalam warna zakar akan dianggap benar-benar tidak berbahaya. Malah, cuba untuk mengubah warna zakar perubahan seperti ini boleh melakukan lebih banyak mudarat daripada kebaikan. Tetapi terdapat beberapa situasi yang berubah-ubah warna boleh menunjukkan keadaan yang lebih serius yang merits perhatian kepada kesihatan zakar, termasuk lawatan ke doktor.

Peranan darah dalam zakar warna
Melonjak cepat darah ke dalam tisu-tisu zakar boleh membantu ahli bergerak dari lembut ke keras, tetapi darah sekadar membuat perkara-perkara yang sedikit lebih kukuh. Bendalir ini adalah warna yang tebal, mendalam dan merah kerana semua nutrien dan oksigen yang dalamnya. Kerana zakar dipenuhi dengan pembuluh darah yang besar dan kecil, apabila seseorang itu terangsang dan aktiviti sedang dijalankan, zakar boleh menjadi banyak, banyak gelap.

Ada kalanya, Walau bagaimanapun, Bilakah seorang lelaki mungkin perasan bahawa zakar Nya tidak gelap seperti sekali, bahkan apabila dia adalah bersedia untuk bertindak. Ia didapati bahawa keadaan jantung yang asas adalah untuk menyalahkan, seperti menurun kardiovaskular berfungsi boleh mengurangkan aliran darah ke kawasan. Lelaki dengan masalah jantung asas patut memastikan lagi isu ini untuk pembekal penjagaan kesihatan mereka, semata-mata untuk memastikan bahawa mereka melihat perubahan bukan sebahagian daripada masalah yang lebih besar yang perlu ditangani.

Speckles dan Splotches
Perubahan warna disebabkan oleh aliran darah yang cenderung menjadi seragam, melibatkan kawasan yang besar zakar seorang lelaki. Ketua seluruh zakar boleh bertukar gelap, sebagai contoh, semasa batang zakar masih sama. Variasi seperti ini cenderung menjadi sihat dan aliran darah yang berkaitan, tetapi terdapat beberapa jenis perubahan warna zakar yang tidak jadi seragam, dan mereka tidak datang dan pergi dengan rangsangan.

Pink speckles splotches mendalam ungu, cahaya atau perubahan warna zakar yang juga cermin pada bahagian-bahagian lain badan boleh menjadi tanda-tanda masalah yang lebih besar, seperti:

• Tindak balas kepada ubat-ubatan
• Lebam
• Genetik
• Gangguan berjeragat
• Kanser kulit
• Penyakit

Ini adalah senarai yang panjang, tetapi lelaki yang mengalami tompok-tompok zakar atau perubahan warna yang lain tidak perlu cuba untuk self-diagnose masalah. Bagi orang-orang yang mempunyai soalan atau kekhuatiran tentang penampilan kulit zakar mereka, perjalanan ke doktor boleh membantu untuk membersihkan isu.

Lelaki yang mengalami lebam berikutan sesuatu kecederaan atau yang mempunyai kudis yang disertai oleh demam, badan sakit, atau gejala-gejala seperti selsema lain perlu mendapatkan perhatian perubatan yang segera. Kudis yang menangis, berdarah atau tidak sembuh sendiri harus dinilai oleh pakar dermatologi.

DIY bencana
Apabila berhadapan dengan tompok-tompok zakar atau perubahan warna, sesetengah lelaki akan terdorong untuk keluar pelunturan ejen atau self-tanning minyak. Banyak produk-produk semata-mata tidak direka untuk digunakan pada kulit yang intim, dan sesetengah produk boleh juga menyebabkan jahat terbakar yang mengambil masa yang panjang, menyakitkan untuk menyembuhkan. Jika perubahan warna tidak disebabkan oleh masalah perubatan, belajar untuk menghargai perubahan semulajadi boleh menjadi taruhan terbaik.

Lelaki dengan semua jenis kulit dan warna boleh terus mencari menarik dengan menggunakan formula Kesihatan zakar zakar (profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1). Krim zakar kualiti yang mengandungi emollients semulajadi dan vitamin boleh membantu melembutkan kulit dan membuang sel-sel kulit deadened yang boleh membosankan rupa zakar. Permohonan setiap hari selepas mandi, apabila kulit memperkenankan, boleh meninggalkan rasa kulit lembut, licin dan lembut, serta responsif kepada rangsangan seksual.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *