Vaksin Influenza Fluzone ® berhenti di maut penyebaran selesema

Vaksin Influenza Fluzone ® berhenti di maut penyebaran selesema

Influenza adalah penyakit yang mudah berjangkit dan boleh membawa maut yang menyerang setiap tahun. Bagi kebanyakan orang, tohalt cara terbaik yang maut penyebaran selesema adalah untuk mendapatkan vaksin selesema untuk Tahunan. Vaksin virus selsema, seperti Fluzone ® oleh sanofipasteur, Inc., yang penting dalam perjuangan menentang influenza (lebih dikenali sebagai selesema). Fluzone adalah hanya salah satu daripada beberapa vaksin selsema yang berkesan yang diedarkan oleh Syarikat FFF, negara paling dipercayai pengedar vaksin dan biofarmaseutikal. Lain vaksin selsema yang diedarkan oleh FFF termasuk Fluvirin ®, byNovartis pembuatan vaksin dan Afluria ®, dikilangkan oleh CSL Biotherapies.

Vaksin selesema Fluzone mengandungi tiga virus influenza Aktifkan (terbunuh): jenis A (H1N1), taip (koleksi) dan jenis B. Ia terdapat dalam formulasi yang kedua-dua kanak-kanak dan dewasa, prefilled syringes dan bebuli multi-dose.HD Fluzone (dos yang tinggi) adalah disyorkan untuk warga tua yang berumur 65 dan lebih tua dan ada juga untuk fluseason 2011-12. Senior sebenarnya mempunyai risiko yang tinggi untuk komplikasi berkaitan selsema – setiap individu musim selsema berusia 65 akaun 63 peratus daripada hospitalizations ini dan 90 peratus daripada kematian dari selesema bermusim.HD Fluzone baru alamat keperluan unik ini Kumpulan yang berisiko tinggi dan adalah jelas sangat valuablefrom perspektif kesihatan awam.

Setiap tahun berkaitan selsema komplikasi yang membunuh orang-orang yang lebih banyak daripada semua penyakit boleh dicegah dengan vaksin yang digabungkan. Manakala beberapa musim selsema seolah-olah lebih ringan daripada yang lain, adalah tidak dapat diramalkan selsema dan harus tidak dipandang ringan. Pusat kawalan penyakit dan pencegahan (CDC) berubah selesema mereka tahun ditembak garis panduan dan mula mendesak semua orang berumur 6 bulan dan sehingga mendapatkan pelalian influenza. Dan, dengan menggunakan vaksin yang selamat dan berkesan seperti Fluzone, individu boleh membantu melindungi diri mereka dan mengelakkan selesema tersebut kepada orang lain.Untuk memudahkan akses kepada vaksin influenza, FFF jejak-blazed program inovatif yang dikenali sebagai MyFluVaccine(www.MyFluVaccine.com) pada tahun 2006. Berbeza dengan sistem pengagihan vaksin influenza tradisional, dengan tarikh penghantaran yang tidak menentu dan kuantiti, MyFluVaccine memberikan penyedia penjagaan kesihatan keupayaan untuk meminta tarikh penghantaran dan kuantiti, mereka menjadikan klinik lebih mudah untuk merancang.

Selain mudah pesanan dalam talian, di laman web MyFluVaccine menyediakan berita, kemas kini, sumber dan alat-alat perancangan klinik. Terdapat bahagian maklumat khusus untuk pengguna dan Kumpulan majikan, serta pembekal. FFF juga telah menghasilkan risalah “Selsema vaksin mitos & fakta” yang boleh dimuat turun sebagai PDF dari laman web, atau sebagai sebuah buku bercetak yang pengamal penjagaan kesihatan boleh memerintahkan untuk pesakit-pesakit mereka.

Vaksin selsema yang selamat dan berkesan seperti Fluzone boleh digunakan oleh profesional penjagaan kesihatan untuk membantu meningkatkan pematuhan vaksin. Sekarang adalah masa untuk merancang untuk musim 2011/2012 vaksin selesema. Untuk maklumat lanjut, layari www.MyFluVaccine.com.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *