Vaginosis bakteria adalah tidak selesa dan menyakitkan hati.

Vaginosis bakteria adalah tidak selesa dan menyakitkan hati.

Jangkitan yis atau Vaginosis bakteria adalah satu keadaan yang menghasilkan pelepasan tebal, gatal-gatal dan busuk yang kuat dalam faraj. Kami semua telah ada tertanya-tanya jika sesiapa telah melihat apa yang kita fikir perkara yang jelas notis. Maksud saya, ketidakselesaan sahaja perlu tanda appartent. Ia adalah perkara yang orang yang tidak dapat membaca minda kita, bukan?

Saya tidak tahu daripada seorang wanita yang tidak terpaksa penyelidikan apa yang normal dan apa adalah tidak normal apabila ia datang kepada faraj mereka. Kita semua akan mendapat di internet atau mendapatkan buku kesihatan wanita dan penyelidikan apa yang sebenarnya berlaku kepada badan kita. Jadi saya yakin jika anda melihat ini anda mempunyai beberapa jenis gejala atau tukar dan anda tertanya apa yang sedang berlaku.

BV tidak berbahaya tetapi gejala-gejala sebab kita perlu membuangnya dengan cepat. Walaupun sebagai satu amaran, Terdapat kajian yang mengatakan ia adalah lebih mudah untuk menangkap STD yang apabila anda mempunyai BV.

Jumlah keputihan yang dianggap normal berbeza-beza dari wanita untuk wanita. Badan anda perlu agak memberi jumlah sama dan warna yang sama secara konsisten. Inilah sebabnya anda perlu berhati untuk perubahan dalam melaksanakan itu. Mencari yang nipis dan warna putih kekelabuan atau perubahan bau.

BV boleh berlaku apabila jumlah dan jenis bakteria dalam vagina perubahan. Lactobacili adalah jenis bakteria yang sentiasa hadir dalam faraj. Di kalangan wanita dengan BV, jumlah Lactobacili amat berkurangan.

Terdapat beberapa aktiviti yang difikirkan menyebabkan BV yang termasuk perubahan dalam rakan seksual, rokok douching, dan Merokok. BV tidak hanya terhad kepada seks aktif wanita walaupun; Wanita yang tidak pernah mempunyai persetubuhan faraj juga boleh mempunyai keseronokan untuk mendapatkan ia.

Terdapat dua jenis ubat-ubatan yang digunakan untuk pengurusan BV yang disyorkan: metronidazole dan clindamycin. Kedua-dua mereka boleh diambil dalam bentuk pil secara lisan, atau dengan gel atau krim yang dimasukkan dalam faraj. Ubatan secara oral adalah lebih mudah untuk mengambil dan bersih tetapi ia juga menyebabkan kesan-kesan sampingan yang lebih banyak. Tetapi seperti yang kita tahu, BV biasanya datang kembali lagi.

Memang diketahui bahawa ubat-ubatan tidak penyelesaian kepada setiap masalah. Mengambil mereka boleh berhenti atau menutup simptom tetapi tidak menyelesaikan masalah untuk selama-lamanya. Ini adalah mengapa kebanyakan daripada kita mempunyai jangkitan yis lebih daripada sekali. Apa yang anda mahu adalah untuk menghilangkan BV anda dengan selamat dan secara semulajadi dan dilakukan dengan baik.

Jika anda tertanya-akan tanya jika anda mempunyai BV, mengalami gejala-gejala sekarang, atau telah ia dahulu kemudian anda akan mahu untuk mengetahui lebih lanjut tentang hal itu dan bagaimana untuk menyimpannya jauhnya untuk selama-lamanya. Bakteria Vaginosis kebebasan adalah benar-benar harus membaca mana-mana senarai wanita. Ia akan mengajar anda bagaimana untuk mendapatkan membuangnya secara semulajadi, bagaimana untuk menghalang daripada datang kembali, dan bagaimana untuk memperbaiki kehidupan anda di kawasan-kawasan lain dalam proses.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *