Urutan terapeutik: Teknik-teknik dan aplikasi

Urutan terapeutik: Teknik-teknik dan aplikasi

Urutan terapi boleh sering ditemui di Spa, Pusat Peranginan dan klinik-klinik Perkhidmatan Urutan di seluruh dunia. Mereka sering juga adalah sebahagian daripada proses pemulihan untuk orang-orang yang mengatasi kecederaan utama. Dalam urutan terapeutik ramai individu akan dapat melepaskan ketegangan dalam otot dan bahagian tubuh. Aromaterapi ini sering digunakan semasa sesi urutan terapeutik untuk mempercepatkan proses penyembuhan dan menyediakan lebih banyak agen penyembuhan urut. Minyak khas dan herba yang biasa digunakan kerana sifat-sifat penyembuhan semulajadi mereka.

Batu-batu yang dipanaskan adalah sangat biasa alat urutan terapeutik. Batu-batu ini semata-mata akan bertukar menjadi panas dan meletakkan ke dalam kawasan-kawasan yang bermasalah dari badan dan membantu melegakan kesakitan dengan menggalakkan peredaran darah dan tisu-tisu yang lembab. Mereka juga secara berkesan boleh membantu untuk merawat sakit tendon dan sendi. Urutan terapeutik boleh digunakan pada beberapa jenis orang berbeza dalam beberapa peringkat kehidupan dan pembangunan – seperti wanita hamil. Ramai wanita yang hamil mencari urutan terapeutik untuk membantu mereka menangani dengan tekanan dan sakit sendi yang datang dengan perut mereka berkembang dengan cepat. Sepanjang kehamilan, wanita boleh menjalani beberapa tahap yang berbeza urutan terapi yang membantu untuk melegakan sakit biasa ketidakselesaan. Urutan terapeutik boleh juga diberikan semasa buruh dan berjaya membantu tidak lama lagi bakal ibu mengalami sakit kurang. Urutan terapeutik boleh juga diberikan kepada kanak-kanak dan warga tua.

Untuk orang yang mengalami sakit kronik otot dan ketegangan, terapi urutan juga adalah pilihan terbaik. Urutan tisu yang mendalam terdiri daripada tekanan langsung ke kawasan-kawasan yang bermasalah dalam sebatan perlahan untuk melepaskan tekanan. Terdapat dua jenis utama urutan terapeutik yang dipanggil teknik Shiatsu dan Sweden.

Shiatsu urut terdiri daripada Mencincang, menggosok, regangan dan mengurut badan dan berasal dari China. Ramai yang biasa dengan urutan Shiatsu sebagaimana yang ia paling biasa dilihat dalam filem dan televisyen menunjukkan. Urut Sweden terdiri daripada sebatan kneading dan ringan di seluruh badan. Perkhidmatan Urutan jenis ini paling biasa digunakan untuk mengurangkan ketegangan dalam otot, menghapuskan toksin, meningkatkan peredaran dan meningkatkan sistem imun.

Terapi urutan mempunyai banyak manfaat untuk tubuh manusia. Ia paling dikenali untuk melegakan sakit dan sakit pada otot-otot yang ketat dan bengkak. Sebagai contoh, terapi urutan juga boleh merangsang bersantai sambil melegakan tekanan. Apabila seseorang tertekan, mengetatkan otot-otot mereka dan sakit. Hanya apabila tekanan itu dapat dilegakan otot gemburkan dan berehat. Ini juga menggalakkan peredaran darah yang baik dan menggalakkan keadaan santai minda.

Urutan terapi juga biasa digunakan dalam bidang perubatan sebagai agen penyembuhan untuk beberapa penyakit dan penyakit. Perkhidmatan Urutan jenis ini sering digunakan untuk melegakan masalah belakang, sembelit, ulser vena, atrofi otot dan penyakit lain.

Perkhidmatan Urutan biasanya digunakan untuk membantu melegakan sukan berkaitan kecederaan. Urutan terapeutik menggalakkan pelepasan di sendi-sendi, tendon dan otot-otot yang akan sentiasa menjadi bekerja oleh atlet profesional atau hobi. Terdapat banyak keradangan dan kesakitan yang berkaitan dalam Olahraga dan urutan terapi digunakan untuk membantu meringankan kesakitan.

Terdapat beberapa teknik yang lebih banyak dan permohonan dalam terapi urutan itu sebagai membantu dalam toning badan serta mempertingkatkan rangkaian pergerakan. Perkhidmatan Urutan jenis ini juga telah memberi terlalu banyak keajaiban moden untuk orang-orang yang dalam kesakitan Pengarah atau kerosakan badan yang seolah-olah tak boleh balik. Urutan terapeutik telah dapat membantu, dalam banyak keadaan, untuk menyembuhkan kedua-dua badan dan minda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *