Untuk melihat dengan lebih mendalam Thrush zakar

Untuk melihat dengan lebih mendalam Thrush zakar

Hanya segelintir orang menyedarinya, tetapi seriawan zakar adalah hampir seperti biasa sebagai jangkitan yis faraj yang seolah-olah bercakap mengenai banyak lagi. Dengan semua iklan televisyen yang iklan krim dan rawatan untuk jangkitan yis faraj, ia tidak terlalu menghairankan bahawa beberapa sedar bahawa lelaki boleh mendapat jangkitan yis.

Salah satu kejutan terbesar mengenai seriawan zakar adalah bahawa ia sering ditangkap dari rakan wanita semasa persetubuhan. Ia tidak boleh menjadi jangkitan orang menganggap jangkitan seksual dihantar di dalam akal penggal, tetapi ia memang dapat disampaikan semasa seks. Dan, kerana tidak semua orang mengalami gejala-gejala yang jelas dengan jangkitan yis, anda boleh mempunyai unprotected seks tanpa walaupun menyedari bahawa anda berisiko. Dan tambahan pula, seriawan boleh terus dihantar ke belakang antara rakan-rakan bagi bulan atau rakan-rakan walaupun tahun kedua-dua tidak dirawat.

Gejala-gejala

Gejala-gejala zakar seriawan cenderung untuk berbeza dari segi keterukan. Sesetengah lelaki mengalami gejala-gejala kesan tersebut bahawa mereka tidak sedar bahawa apa-apa yang salah walaupun orang lain akan melanda dengan setiap simptom yang tidak selesa yang mungkin. Biasanya, ini bergantung pada keadaan keseluruhan Kesihatan lelaki. Lelaki dengan sistem imun yang terjejas disebabkan oleh penyakit atau kemoterapi adalah lebih cenderung untuk mendapatkan seriawan di tempat pertama dan juga lebih cenderung untuk mengalami gejala-gejala yang lebih teruk daripada seseorang yang sempurna sihat tak.

Terdapat beberapa tanda-tanda tanda yang boleh memberi amaran kepada anda untuk kewujudan seriawan zakar. Mereka adalah:

Keradangan apex dan kulup
Kemerahan
Gatal-gatal
Pembakaran
Pelepasan daripada ruam
Tompok-tompok putih
Persetubuhan yang menyakitkan
Stinging apabila membuang air kecil

Mereka adalah gejala-gejala paling biasa seriawan zakar. Sesetengah lelaki juga berasa letih luar biasa atau mengalami demam gred rendah apabila dijangkiti, bersama-sama dengan gejala-gejala lain yang disenaraikan.

Merawat zakar Thrush

Mengekalkan kawasan yang bersih dan kering adalah permulaan terbaik kerana Candida hidup subur dan membesar dalam persekitaran yang lembap atau panas. Juga, elakkan daripada menggunakan Sabun yang wangi, losyen dan produk di kawasan untuk mengelakkan kerengsaan tambahan. Spermicides harus juga dielakkan apabila mengalami zakar seriawan, kerana harus seks. Elakkan memakai seluar dalam yang ketat dan seluar dan melekat pada pakaian yang longgar dan selesa dalam bernafas fabrik seperti kapas.

Merupakan ubat semulajadi seriawan zakar ini adalah pilihan yang paling mudah dan paling selamat untuk rawatan. Anda boleh mula merawat jangkitan yis dari luar dalam mengambil suplemen untuk acidophilus dan memotong keluar makanan yang tinggi dalam yis, roti, gula-gula dan bir. Bagi rawatan di luar, yang semulajadi yogurt yang mengandungi budaya yang aktif adalah cara untuk pergi. Ia boleh digunakan terus ke zakar selepas beberapa kali sehari bukan sahaja membantu melawan untuk yis dan menyembuhkan jangkitan tetapi juga melegakan kulit jengkel. Ia boleh digunakan terus dari peti sejuk — jika anda boleh mengendalikan! — untuk benar-benar melegakan dan membantu dengan keradangan.

Langkah-langkah berikut boleh anda sembuh seriawan zakar dalam masa seminggu atau lebih.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *