Undang-undang tarikan & cerita yang menjadi sumber inspirasi kesyukuran

Undang-undang tarikan & cerita yang menjadi sumber inspirasi kesyukuran

Saya dihantar cerita ini sebagai persembahan PowerPoint hari oleh rakan. Saya berfikir bahawa ia adalah indah dan saya perlu berkongsi dengan anda semua. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Dua lelaki kedua-duanya serius buruk, menduduki bilik hospital yang sama. Seorang lelaki dibenarkan duduk di atas katil selama satu jam setiap petang untuk membantu mengalirkan cecair daripada paru-paru beliau. Atas katil adalah di sebelah tingkap dalam Bilik sahaja.
Orang lain terpaksa membelanjakan semua masa rata pada bahagian belakang.

Lelaki bercakap jam di hujung. Mereka bercakap mereka isteri-isteri dan Keluarga, rumah-rumah mereka, penglibatan mereka di dalam perkhidmatan tentera, di mana mereka telah bercuti.

Setiap petang, Bilakah lelaki itu di katil boleh duduk, dia akan melalui masa yang menerangkan kepada roomate beliau semua perkara-perkara yang dia dapat melihat di luar tingkap. Seorang lelaki di katil lain mula hidup untuk tempoh satu jam itu dimana beliau dunia akan diperluaskan dan turut dimeriahkan lagi dengan aktiviti dan warna dunia di luar.

Tetingkap terlepas pandang satu Taman dengan sebuah tasik yang indah. Ducks dan swans dimainkan atas air manakala kanak-kanak belayar perahu model mereka. Kekasih muda berjalan lengan di lengan di tengah-tengah folwers setiap warna dan halus pemandangan latar langit bandar boleh dilihat pada jarak yang jauh.

Mengikut lelaki itu oleh tetingkap maklumat yang indah ini, lelaki di sisi lain dalam Bilik akan Tutup mata dan bayangkan pemandangan indah. Satu petang yang hangat, lelaki dengan tetingkap diterangkan melalui perarakan. Walaupun orang lain tidak boleh mendengar band, beliau dapat melihat dalam minda beliau sebagai lelaki oleh tetingkap digambarkan dengan kata-kata deskriptif.

Hari, minggu dan bulan berlalu.

Satu pagi, hari jururawat tiba untuk membawa air untuk mandian mereka hanya untuk mencari tubuh tidak bermaya orang dengan tetingkap, yang telah meninggal dunia yang meninggal dunia dalam tidur. Dia juga berasa sedih kerana dan pengiring-pengiring hospital untuk mengambil badan yang dipanggil.

Sebagai anak lelaki kerana ia seolah-olah sesuai, lelaki lain bertanya jika dia dapat pindah di sebelah tingkap. Jururawat adalah gembira untuk membuat suis dan selepas memastikan beliau adalah selesa, dia meninggalkan dia sendirian.

Perlahan-lahan, menyakitkan, dia pembohongan dirinya pada satu siku untuk lihat pertama beliau pada dunia nyata di luar. Beliau tegang untuk perlahan-lahan berpaling dan melihat keluar tingkap di sebelah katil.

Ia berdepan dengan dinding batu-bata.

Lelaki itu bertanya jururawat apa akan dipaksa sebilik Nya si mati yang telah diterangkan perkara-perkara yang indah di luar tetingkap ini. Jururawat memberi respons bahawa lelaki buta dan tidak juga dapat melihat dinding. Dia berkata, “Perhaps dia hanya mahu menggalakkan anda.”

Epilogue:
Ada kebahagiaan yang luar biasa dalam membuat orang lain gembira walaupun situasi kita sendiri. Berkongsi kesedihan adalah separuh kesal, tetapi kebahagiaan apabila dikongsi, dua kali ganda. Jika anda ingin merasa kaya, harapkan semua perkara yang anda mempunyai bahawa wang tidak dapat membeli. “Hari ini adalah hadiah yang itulah ia dipanggil The hadir”

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Terdapat begitu banyak mata yang anda daripada cerita ini:

Kami adalah semua begitu sibuk cuba untuk “membuat” dalam kehidupan yang kita sering terlepas bagaimana bersyukur kita harus bagi perkara-perkara kecil dalam hidup, seperti, mempunyai seseorang untuk bercakap atau seseorang untuk berkongsi hari kami bersama.
Apa satu perkara yang wonderful ia adalah untuk membuat orang lain hari agak cerah, tidak kira apa yang berlaku di dalam kamu. Jika anda mengambil sikap ini maka anda akan menarik lebih banyak daripada yang sama ke dalam hidup anda. Ia sebenarnya situasi menang-menang.
Kekuatan visualisasi untuk mengubah kehidupan kita sepenuhnya. Anda boleh mengambil sendiri ke tempat lain, di mana kehidupan mungkin yang anda mahu ia. Anda boleh mengambil sendiri ke tempat di mana anda berasa emosi yang berbeza. Ia menunjukkan bahawa melalui visualisasi anda mempunyai kuasa untuk mencipta kehidupan yang berbeza untuk diri sendiri. Jika anda ingin sesuatu yang berbeza dalam hidup anda dan anda mahu ia dengan serta-merta kemudian digambarkan mempunyai ia.
“Hari ini adalah hadiah yang itulah ia dipanggil The hadir”. Anda mahu menjadi visualising matlamat masa depan anda, tetapi jangan lupa untuk hidup di masa kini, di saat ini. Bersyukur kerana semua yang anda mempunyai dan menikmati masa yang anda ada sekarang. Adalah dikatakan bahawa setahun pada masa akan datang adalah lebih dekat kepadamu daripada 10 minit yang lalu kerana anda boleh tidak kembali kepada masa itu, hanya ke hadapan.
Memahami kehidupan dengan kedua-dua tangan. Akan berterima kasih untuk segala-galanya yang anda ada sekarang, besar atau kecil. Gunakan visualisations untuk gambar masa depan anda akan.

Saya berharap anda menikmati cerita seperti yang saya lakukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *