Undang-undang persekitaran perniagaan farmasi Online di Kanada

Undang-undang persekitaran perniagaan farmasi Online di Kanada

Ubat-ubatan Amerika Syarikat biasanya lebih mahal daripada yang ditawarkan di sempadan di Kanada, dan ubat-ubatan ini Kanada malah lebih murah apabila anda membeli daripada farmasi Kanada dalam talian seperti BigMountainDrugs.com kerana mereka tidak tertakluk kepada siasatan kerajaan yang sama sebagai ubat-ubatan di Amerika Syarikat. Di Amerika pembangunan proses dadah teliti dan mahal, dan sudah tentu kos sentiasa beralih ke pelanggan. Tetapi di Kanada pengawalseliaan walaupun hampir sama seperti America adalah lebih tertumpu kepada penyelidikan dan pembangunan ubat-ubatan. Tidak hanya itu, pengeluar-pengeluar ubat di Amerika Syarikat hanya boleh menggunakan penyelidikan dan pembangunan lebih sempadan di Amerika Syarikat.

Peraturan-peraturan dadah Kanada yang berkaitan dengan farmasi-farmasi Kanada dalam talian

Undang-undang sekitar farmaseutikal di Kanada adalah sangat serupa dengan orang-orang di Amerika. Kanada mempunyai sebuah persatuan yang bertanggungjawab untuk mengawal selia bekalan dadah dan pengedaran di negara yang sama dengan FDA di Amerika disebut dalam terapi produk bahagian dari Kanada (TPDC), dan semua ubat-ubatan yang dijual di Kanada melalui dalam talian Kanada Farmasi dan farmasi fizikal mesti diluluskan oleh agensi. Satu lagi persamaan kepada peraturan di Amerika Syarikat adalah bahawa semua Farmasi di Kanada mempunyai untuk memenuhi piawaian di negara ini menyimpan ubat-ubatan, dan mereka mesti mendapatkan lesen daripada Lembaga farmasi Wilayah mereka sendiri (Wilayah adalah serupa dengan negeri-negeri di Amerika), serta dikendalikan oleh seorang ahli farmasi yang mempunyai lesen untuk menyediakan ubat-ubatan.

Jadi Mengapa Adakah ubat-ubatan dari farmasi-farmasi Kanada dalam talian murah?

Kebanyakan ubat-ubatan Tempahan yang terdapat di Amerika Syarikat benar-benar dikaji dan dibangunkan di Amerika. Atas sebab ini, Syarikat ubat-ubatan di Kanada tidak perlu membayarnya untuk penyelidikan dan pembangunan, kerana ia telah dilakukan oleh orang lain. Sebaik sahaja ubat-ubatan Amerika Syarikat yang telah dikeluarkan dan diluluskan FDA penelitian di Amerika, tidak boleh berhenti firma-firma farmaseutikal di negara-negara lain dari membuat ubat-ubatan yang baru.

Apakah sebab-sebab lain membuat ubat-ubatan Kanada murah?

Buat masa ini terdapat sekarang undang-undang di Kanada yang menghalang syarikat-syarikat farmaseutikal yang Kanada dari mengeksport ubat-ubatan mereka ke negara-negara lain. Di Amerika ia tidak sebenarnya undang-undang untuk mengimport ubat-ubatan yang tidak diluluskan oleh FDA, tetapi warga Amerika Syarikat yang membeli ubat-ubatan lebih untuk diri mereka sendiri tidak berhenti atau didakwa. Juga, banyak farmasi Kanada online menjual ubat-ubatan yang diluluskan oleh FDA.

Pihak pentadbiran makanan dan dadah sedar bahawa ia adalah mustahil bagi mereka untuk berkesan ubat-ubatan yang datang ke America dari negara-negara antarabangsa. Persatuan itu juga memberi nasihat kepada kami pegawai-pegawai untuk menggunakan budi bicara untuk membenarkan import dadah antarabangsa dari Amerika Syarikat dan negara-negara lain oleh rakyat Amerika. Apabila membeli ubat dari farmasi Kanada dalam talian melalui pesanan mel, ubat-ubatan yang dibenarkan mereka untuk penggunaan pembeli sahaja dan tidak lebih daripada 6 minggu bekalan ubat. Sudah tentu, ia juga tidak mengandungi bahan-bahan kimia yang haram atau dadah.

Jadi, ia adalah cara yang hebat untuk mendapatkan preskripsi anda dan over the counter dadah untuk pecahan kos di Amerika Syarikat, selagi anda berpegang kepada kaedah bagaimana banyak anda import dan yang anda hanya import untuk diri sendiri (iaitu anda tidak membeli ubat-ubatan untuk mengedar atau menjual semula).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *