Umpan Memancing lampam maju–Lampam vitamin penting bagi tarikan yang maksimum dan pemakanan!

Umpan Memancing lampam maju–Lampam vitamin penting bagi tarikan yang maksimum dan pemakanan!

* Vitamin adalah penting terbukti lampam atas attractors dan bahan tambahan! *

Vitamin adalah penting untuk lampam yang sihat dan ini terpakai sama ada mereka adalah lampam penternakan secara komersial atau liar! Lampam penternakan diberi campuran suplemen vitamin, biasanya digabungkan dengan mineral dan unsur surih yang juga diperlukan untuk pertumbuhan optimum lampam dan pertambahan berat.

Nutrien ini adalah penting untuk lampam yang Kesihatan, pertumbuhan, dan ‘rasa kesejahteraan.’ Mereka mungkin wujud dalam suatu persekitaran yang kaya dengan makanan semulajadi, mungkin ditambah soalan dengan kaki-kaki pancing umpan. Tetapi jika lampam yang kurang nutrien yang tertentu walaupun seperti satu vitamin yang penting, ia juga boleh makan umpan anda naluri untuk memenuhi keperluan pemakanan tersebut!

* Vitamin yang paling penting untuk lampam, dan umpan lampam berdasarkan ujian pemakanan lampam:

Vitamin A (‘IU’ dengan kesan antioksidan), A (sedang ‘) juga mempunyai kesan antioksidan. Vitamin B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (bagi pertumbuhan), B5, B6 dan B12. Vitamin B yang lain adalah bertanggungjawab untuk metabolisme asid amino dan lemak.

Vitamin C adalah untuk kesan yang baik untuk penghadaman dan antioksidan. D, E (antioksidan,) H (untuk pembentukan sel darah), K (untuk darah kaunseling.) Kemudian terdapat vitamin M, niacin, asid folik, asid pantothenic dan inositol.

Semua ini boleh attractors lampam yang cemerlang, yang penting bagi lampam yang sihat. Mereka sama ada disediakan dalam umpan anda dengan menggunakan bahan-bahan yang kaya dengan mereka, atau dengan menambah vitamin tambahan dalam bentuk serbuk atau cecair.

Makanan laut yang sangat kaya dengan vitamin, seperti minyak crustacean mudah dihadam. Minyak hati ikan, seperti minyak cod hati, pembekal yang cemerlang dan vitamin A, D, dan ini adalah lemak larut. Makanan laut mempunyai tahap baik niacin, terutamanya air vitamin B seperti B12, B6 dan tiamin. (Mereka juga adalah sumber mineral yang sangat baik!)

Vitamin, mineral dan unsur surih terbaik digunakan dalam bentuk segar, semulajadi untuk penyerapan yang terbaik dan sintesis dalam badan dan lampam. Beberapa buah kering-semburan komersial berjaya jus umpan telah direka sekitar vitamin C, dan ia adalah vitamin sangat penting, penting untuk carp.

Seperti vitamin E, vitamin C mempunyai sifat antioksidan yang perlindungan; sangat sihat! Lampam seolah-olah cinta ini. Dalam suapan akuakultur, vitamin C adalah ‘phosphorylated’ (stabil dengan fosforus,) jadi mendapat yang terbaik daripada kombinasi ini penting fosforus dan asid askorbik!

Lampam memerlukan vitamin C terutamanya, dan ‘lampam ternakan kolam rebus,’ di mana alga tidak terdapat vitamin C terutamanya ditambah untuk pertumbuhan sihat lampam. A pencemaran sungai seperti Spirulina, (biru – green alga,) secara komersial dihasilkan digunakan sebagai tambahan!

Vitamin D mempunyai peranan yang boleh didapati dalam penyerapan kalsium di lampam. Kekurangan vitamin E di lampam telah disebabkan oleh paras minyak berlebihan di umpan lampam di beberapa perikanan UK; kerosakan hati lampam adalah hasil! Malangnya, ramai kaki pancing UK telah melihat banyak lampam yang besar dengan sebuah badan yang membonjol, di mana hati lampam yang telah rosak dan bengkak.

Ikan makan umpan telah mendominasi arena umpan UK selama 20 tahun ditambah. Kaki pancing yang lebih banyak mengambil mentaliti yang “lebih banyak minyak pukal dalam bait saya, sama dengan ikan yang lebih banyak di bank”. Tetapi ini adalah yang sangat merosakkan ikan!

* Lemak tahap dan carp teraruh vitamin E kekurangan:

Tahap lemak yang diperbadankan melalui campuran asas Kering, terutama yang mengandungi bahan-bahan ikan yang tinggi lemak, berminyak, adalah selalunya cukup untuk memenuhi lampam asas pemakanan keperluan. ‘Bebanan’ dengan ikan yang diperolehi, atau, ‘sebahagian besar makanan’, atau ‘ikan suapan menggalakkan’, atau minyak yang lain, boleh memudaratkan. Kadar penggunaan yang disyorkan adalah 15 hingga 30 milliliters maksimum per paun campuran asas boilie kering.

Minyak ikan salmon yang tulen terutamanya disyorkan, terutamanya untuk ware suhu yang lebih rendah di musim sejuk. Ini adalah kerana minyak ini mempunyai kesan yang sangat sihat badan dan proses lampam tersebut, dan sangat mudah dihadamkan.

* Lain-lain vitamin penting lampam dan sumber-sumber mereka:

Vitamin B akan disenaraikan berulang kali suapan komersial. Selalunya ia adalah B1, B6 dan B12. Ini seolah-olah menggambarkan lampam yang menangkap kejayaan bahan-bahan umpan lampam yang tinggi vitamin ini!

Yis Brewers, deactivated bakers yis dan ekstrak yis, adalah sangat baik sumber vitamin B ‘kompleks’. Mereka juga membekalkan mineral dan trace elements, dan sangat baik terbukti attractors! Bir dan yis adalah, walaupun digunakan sebagai suplemen makanan penting untuk dalam industri kesihatan.

Yis akan penuh ‘makanan ‘ yang kurang enak dan penambah rasa, asid L-glutamik, salah satu daripada asid amino yang paling banyak dijumpai dalam alam semula jadi. Ia juga digunakan dalam ‘monosodium glutamate’, penambah rasa terkenal yang lain.

Serbuk tulen (‘gred farmaseutikal’) hati merupakan satu lagi besar sumber vitamin B yang menangkap lampam sangat baik; dan ia berbau benar-benar pedas!

Minuman keras yang curam jagung dan molas sering digunakan di umpan untuk tarikan pemakanan mereka vitamin, mineral dan unsur surih.

Angler mahir sering akan meliputi semua sudut umpan pemakanan ke atas pelbagai umpan dan kerap dalam satu bait tunggal.! Satu sumber pemakanan yang seimbang, mudah diperolehi, dalam bentuk boilie adalah sering paling berjaya. Ia selalunya mempunyai jangka panjang ‘kelebihan’ menghasilkan lampam yang besar menangkap lebih umpan berkualiti rendah dengan sedikit lampam biologi tersedia nutrien.

Walau bagaimanapun, walaupun boilie nilai makanan yang rendah yang direndam di dalam mineral dan vitamin tambahan, akan membuktikan banyak berbanding umpan sama tanpa! Anda juga boleh juga menemui mineral dan vitamin yang attractors yang benar-benar hebat dalam hak mereka sendiri!

Ia telah diperhatikan bahawa vitamin tertentu seperti niacin, vitamin B6 dan B12, asid folik dan sebagainya, dan mineral penting, betaine dan asid amino dalam umpan, seolah-olah menggalakkan keputusan yang sangat baik…

Penulis telah banyak lebih banyak ikan dan umpan ‘tepi’ sehingga lengan beliau. Setiap orang yang tunggal boleh mempunyai kesan yang besar pada hasil tangkapan. (Amaran: artikel ini dilindungi dengan Hakcipta, tetapi pencetakan dengan link akan OK.)

Oleh Tim Richardson. ‘Pemikiran angler’s Memancing penulis dan pakar bait membuat guru.’

Bagi umpan yang lebih pakar membuat maklumat dan teknik-teknik ‘kelebihan’ melihat pakar disanjungi baru ebook / buku:

“BESAR LAMPAM BAIT RAHSIA!”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *