Ujian kehamilan positif palsu

Ujian kehamilan positif palsu

Keputusan palsu dengan Kit ujian hCG

Keputusan palsu pada kit ujian kehamilan akan sering cepat untuk menyalahkan, walaupun ujian positif palsu pada hCG kit adalah amat jarang sekali. Banyak kit ujian kehamilan yang disediakan adalah lebih daripada 95% tepat dan hampir tidak pernah menunjukkan hasil palsu. Either way, ramai terus melihat †˜false positif. Terdapat banyak isu yang boleh menyebabkan kit ujian kehamilan untuk menunjukkan satu keputusan yang mengelirukan. Saya dapat melihat di mana mendapat akan fustrating kepada seorang wanita. Sebelum apa-apa relys yang satu dalam ujian kehamilan yang rumah dia hendaklah dimaklumkan dengan beberapa faktor yang boleh menjejaskan keputusan yang tepat.

Apa yang menyebabkan ini

Terdapat banyak sebab-sebab yang anda harus sedar jika anda baru sahaja menerima keputusan yang mengelirukan pada kit ujian kehamilan rumah anda. Daripada apa yang anda boleh reassured kit ujian seterusnya anda lakukan menunjukkan satu keputusan yang tepat dan boleh dipercayai yang. Semua orang ingin kit ujian kehamilan mereka untuk melakukan apa yang mereka Tetapkan kami lakukan. Apa gunanya memiliki kit ujian kehamilan jika ia juga tidak menguji tepat untuk kehamilan? Berikut adalah beberapa isu-isu yang melibatkan keputusan yang anda lihat pada kit ujian kehamilan yang utama.

Kehamilan yang semalam

HCG, hormon kehamilan, akan tidak mendapatkan semula nombor hamil hanya segera sebagai kelahiran atau occurres kehilangan kehamilan yang. Jika anda mengambil kit ujian kehamilan rumah lebih cepat daripada tujuh minggu selepas kerugian kelahiran atau kehamilan, anda mungkin mendapat hasil positif yang mengelirukan. Baginya, seorang wanita tidak mengira pada kit ujian kehamilan minggu tujuh mana-mana terlebih dahulu kemudian selepas kerugian kehamilan atau kelahiran. Pengecualian hanya akan jika wanita itu tahu bahawa tahap hCG dia telah kembali kepada kurang daripada 5 mIU/ml. Satu-satunya cara wanita yang boleh tahu dengan pasti bahawa beliau hCG yang tahap akan kembali turun akan mengambil ujian darah hCG yang preformed oleh penjagaan kesihatan profesional. Satu lagi cara seorang wanita boleh tahu jika tahap hCG dia kembali kepada sebilangan hamil akan mengambil kit ujian kehamilan yang utama dan ia adalah negitive.

Garisan penyejatan

Jika difikirkan wanita yang dia telah menderita daripada kit ujian hCG positif mengelirukan, dia mungkin boleh melihat apa yang dipanggil satu baris penyejatan. Penyejatan garisan terbentuk apabila sebahagian daripada pewarna dari barisan kawalan mempunyai bleed ke atas. Garis kawalan adalah baris terakhir ujian kehamilan di rumah yang muncul apabila anda hamil dan apabila anda tidak mengandung untuk mengesahkan bahawa ujian telah bekerja. Jika anda akan menyaksikan satu baris penyejatan daripada ia akan memberi ilusi bahawa anda mempunyai ujian kehamilan yang positif. Ini berlaku apabila wanita tampak pada ujian kehamilan lebih dari sepuluh minit selepas itu telah diambil. Anda tidak perlu membaca keputusan ujian kehamilan di rumah selepas 10 minit. Jika anda ingin lebih selamat, anda harus membaca keputusan pada kira-kira 5 minit. Baris penyejatan boleh kadang-kadang tenggelam lebih cepat daripada sepuluh minit selepas anda mengambil ujian. Jika anda rasa ia boleh menjadi satu talian penyejatan daripada anda perlu mengambil ujian sekali lagi.

Kehamilan kimia

Kehamilan kimia akan kerugian kehamilan yang awal, dan biasanya berlaku betul-betul sekitar waktu haid anda dijangka. Punca-punca kehamilan kimia adalah biasanya tepat sama sebagai mana-mana lain-lain jenis keguguran, mungkin disebabkan oleh kecacatan chromosomal. Kajian menunjukkan bahawa 1 daripada kehamilan 2 akhir sebelum kelahiran live; sebagai mengejutkan pada Static yang akan, kehamilan kimia berlaku sering. Disebabkan kepekaan ujian kehamilan yang tinggi, ianya lebih mudah untuk melihat keputusan positif yang mengelirukan dalam ujian kehamilan kerana kehamilan kimia. Dengan kimia kehamilan seorang wanita wicara positif Laman Utama ujian kehamilan, tetapi daripada apa yang dia pergi untuk pengalaman dia haid dengan atau tanpa positif kedua. Sekarang bahawa wanita percaya bahawa dia telah mengalami yang positif palsu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *