Ujian jalur untuk jangkitan yis yang tepat

Ujian jalur untuk jangkitan yis yang tepat

Ada berita baik untuk semua wanita yang mengalami gatal-gatal faraj dan membakar. Ujian strip untuk Yis Jangkitan telah diluluskan untuk ke atas penggunaan kaunter. Tiada menunggu untuk wanita yang pernah mempunyai jangkitan yis.

Kit ini menggunakan jalur ujian untuk jangkitan yis yang diperbuat daripada kertas suami kena. Suami kena kertas ujian pH faraj. Jika anda pernah mengambil kimia atau diuji Kolam Renang anda menggunakan ujian pH yang menyerupai kit ini.

PH faraj yang normal adalah berasid antara 4.0 hingga 4.5. Kajian penyelidikan menunjukkan perubahan dalam pH faraj boleh digunakan untuk membezakan antara yis, trichomoniasis atau vaginosis bakteria. Dengan vaginosis bakteria dan trichomoniasis pH yang meningkat di atas 4.5.

Menyedari hakikat ini beberapa syarikat direka kit ujian supaya wanita boleh self-diagnose sama ada atau tidak mereka mempunyai jangkitan yis. Syarikat-syarikat kali suami kena kertas untuk pelapik swab atau Seluar yang mudah digunakan.

Kit pHEM-amaran dan Kit pemeriksaan Vagilisil untuk jangkitan faraj kedua-dua menggunakan swab yang. Berikutan arahan kit, wanita Selit swab dalam ke dalam faraj. Dia kemudian membuang swab tersebut dan menyemak keputusan terhadap panduan dalam kit.

Syarikat lain menggunakan pantyliner yang dengan jalur pH di tengah-tengah. Dengan Fem-V wanita memakai pantyliner Khas sehingga basah dengan pelepasan atau 6-12 jam. Pantyliner yang akan diletakkan dalam satu dulang pengeringan yang khas. Keputusan disemak terhadap Carta yang terdapat dalam kit.

Jalur ujian untuk jangkitan yis memberikan wanita keupayaan untuk memulakan rawatan yang betul daripada gejala-gejala dengan cepat dan mudah. Wanita yang tidak pernah mempunyai jangkitan faraj sebelum diminta untuk menyemak dengan pembekal penjagaan kesihatan mereka sebelum memulakan rawatan.

Menariknya, hanya 33% wanita akan dapat dengan betul self-diagnose jangkitan yis oleh gejala-gejala yang semata-mata. Walau bagaimanapun Medscape laporan kajian menggunakan ujian strip untuk jangkitan yis, meningkatkan ketepatan self-diagnosis ke 96%.

Jika seorang wanita mahukan ketenangan fikiran dia membuat self-diagnosis betul jangkitan yis, maka jalur ujian untuk jangkitan yis adalah pilihan pertama bagi wanita pintar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *