Ubat untuk menghalang keradangan dalam badan

Ubat untuk menghalang keradangan dalam badan

Wellbutrin adalah ubat antidepressant yang digunakan untuk merawat kemurungan. Ubat ini juga digunakan untuk rawatan gangguan mood, gangguan mental dan berhenti merokok. Ia berfungsi dengan terus bekerja pada sel-sel saraf di dalam otak. Ramai doktor dan pakar-pakar yang berpendapat bahawa kemurungan yang disebabkan oleh ketidakseimbangan jumlah neurotransmitters yang dikeluarkan. Ia membantu anda mengambil semula kimia semulajadi tertentu dan mengekalkan keseimbangan kimia dalam otak. Ubat-ubatan Wellbutrin SR dan Wellbutrin XL juga diluluskan oleh FDA untuk rawatan kemurungan. Wellbutrin SR dan Wellbutrin XL boleh digunakan untuk keadaan perubatan yang lain sebagaimana yang ditetapkan oleh doktor.

Ketersediaan

Generik:-
Membeli 100mg Bupropion SR 90 tablet.
Membeli tablet Bupropion SR, 90, 100, 120, 180 dan 200 150mg.

Jenama:-
Beli 150mg Wellbutrin SR 60 dan 120 tablet.
Membeli tablet 300mg Wellbutrin SR 90.

Apakah langkah berjaga-jaga yang perlu saya ambil sebelum mengambil Wellbutrin?
Beberapa perkara perlu mengambil penjagaan sebelum menggunakan ubat-ubatan Wellbutrin. Jangan gunakan ubat Wellbutrin jika anda alah kepada Wellbutrin SR dan Wellbutrin XL dan bahan-bahan mereka Zyban dan Bupropion. Tidak mengambil ubat ini jika anda sudah mengambil monoamine oxidase penindas (MAOI) tranylcypromine (Parnate), furazolidone (Furoxone), phenelzine (Nardil), selegiline (Eldepryl, Emsam), isocarboxazid (Marplan) dan rasagiline (Azilect). Jika dalam kes anda menggunakan ubat ini, tunggu sekurang-kurangnya 14 hari dengan Wellbutrin Temporary dengan semua ubat-ubatan untuk mengelakkan beberapa serius dan dangerious kesan-kesan sampingan. Elakkan daripada menggunakan ubat-ubatan ini jika anda mengalami masalah gangguan rampasan, jika anda tiba-tiba telah berhenti menggunakan alkohol atau sedatif, penyakit buah pinggang, penyakit hati, tekanan darah tinggi, penyakit jantung dan gangguan makan seperti anoreksia atau bulimia.

Bolehkah saya menggunakan Wellbutrin semasa saya hamil?
Wellbutrin tidak digalakkan untuk hamil dan payudara pemakanan ibu. Jika anda mengandung atau merancang untuk menjadi hamil atau payudara pemakanan ibu Jangan gunakan ubat ini atau anda perlu memaklumkan kepada doktor anda sebelum menggunakan ubat ini. Penggunaan ubat ini dalam hamil dan payudara pemakanan ibu-ibu boleh memudaratkan Kesihatan bayi yang belum lahir atau nursed kanak-kanak.

Jika anda tidak melihat apa-apa perubahan pada keadaan perubatan anda selepas penggunaan Wellbutrin selama lebih daripada 4 kepada 3 minggu anda harus berunding dengan doktor anda dengan segera. Ini demikian kerana ubat-ubatan ini menunjukkan hasil-hasilnya dalam 2 hingga 4 minggu. Dan jika anda menggunakan ubat ini sejak lama dan mendapat keputusan tiada, ia boleh menyebabkan beberapa kesan sampingan yang serius dalam kes itu anda perlu memaklumkan kepada doktor anda.

Apakah kesan-kesan sampingan Wellbutrin?
Ubat-ubatan ini mempunyai beberapa kesan sampingan yang biasa kepada yang serius. Beberapa kesan sampingan yang biasa akan kehilangan berat badan, gangguan tidur, berpeluh, perasaan vomit, mendengar nada suara, perasaan vomit, shivering dan kekeringan mulut dan beberapa kesan sampingan yang serius akan bengkak kaki dan lengan, rasa paranoid, peningkatan BP, persepsi visual, tercekik di tekak, persepsi visual, sakit di dada, sesuai dengan dan demam. Jika anda mematuhi apa-apa tanda gejala-gejala kesan-kesan sampingan anda harus berunding dengan serta-merta dengan profesional doktor atau pakar kesihatan anda.

Di mana saya perlu menyimpan Wellbutrin?
Ubat-ubatan ini harus kedai pada suhu bilik pada 15 hingga 30 darjah C. Pastikan anda simpan Wellbutrin di tempat yang kering daripada cahaya, haba dan kelembapan. Buang ubat-ubatan ini jika tidak digunakan. Simpan ubat ini dari kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *