Ubat-ubatan yang boleh menjejaskan kesihatan zakar

Ubat-ubatan yang boleh menjejaskan kesihatan zakar

Menurut kajian di California, Amerika Syarikat lebih banyak ubat-ubatan preskripsi beridentiti ke dalam badan, semakin besar risiko masalah kesihatan zakar seperti mati pucuk dan mati pucuk. Memang diketahui bahawa ubat-ubatan tertentu boleh menyebabkan masalah kesihatan yang mati (antidepresan, ubat-ubatan tekanan darah, dan sebagainya) tetapi juga mengambil beberapa ubat pada masa yang sama boleh menyebabkan bahan kimia untuk berinteraksi secara negatif antara satu sama lain memberi masalah kesihatan tambahan yang pesakit. Pengamal-pengamal penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat terus menasihati pesakit untuk bergerak ke arah perubahan gaya hidup yang berfaedah termasuk pengambilan tetap vitamin dan mineral, manakala mengambil latihan sehari-hari, dan pemakanan yang sihat, dan mengurangkan ubat-ubatan di mana yang mungkin.

Antibiotik
Antibiotik yang ditetapkan untuk banyak penyakit: luka, coughs, resdung, pembedahan dan sebagainya. Bahan-bahan antibiotik erythromycin, tetracycline, nitrofurantoin dan gentamycin telah ditunjukkan untuk mempengaruhi Kesihatan lelaki secara negatif. Erythromycin berinteraksi dengan sildenafil dadah, dan gentamycin adalah toksik kepada testosterone yang. Dalam kajian yang diterbitkan dalam eksperimen dan Patologi terhadap penyelidik yang mendapati tetracycline itu adalah toksik kepada kedua-dua testosterone dalam dan sel-sel sperma dalam kedua-dua haiwan dan manusia. Tetracycline cacat testicular Kesihatan, mengurangkan paras testosterone menurun, mengurangkan kesuburan, dan meningkat kerosakan radikal. Kesan berbahaya antibiotik yang ketara telah dikurangkan oleh menambahkan L-cysteine dengan vitamin C.

Ubat hati
Penyakit jantung adalah punca utama kematian di kalangan lelaki dewasa di dunia Barat. Ramai lelaki, mengambil preskripsi ubat-ubatan untuk mengawal tekanan darah adalah satu keperluan, walaupun kesan negatif pada prestasi seksual lelaki difahami; dalam banyak kes lelaki hanya berasa mereka mempunyai pilihan tiada.

Banyak jenis ubat-ubatan darah, termasuk alpha-blockers, beta-blockers dan diuretics, mengurangkan paras zink dan testosteron, merosakkan libido dan menjejaskan saraf yang berfungsi. Masalah-masalah ini berlaku kerana ubat-ubatan mengurangkan peredaran ke bahagian periferi, termasuk sistem reproduktif lelaki dan zakar. Di samping itu, beta-blockers negatif boleh menjejaskan sistem saraf oleh sedating pengguna. Manakala ubat-ubatan ini boleh memastikan lelaki hidup lebih lama lagi, mereka juga mungkin kesan terhadap kualiti hidup negatif. Apabila masalah ereksi, libido rendah atau gejala-gejala lain yang timbul, ia adalah penting untuk bercakap dengan doktor tentang apa pilihan lain yang mungkin boleh didapati.

Ubat-ubatan prostat
Separuh daripada lelaki yang berusia 50 mengalami sedikit masalah prostat yang tidak berbahaya, termasuk kerap kencing pada waktu malam, latihan untuk membuang air kecil dan rasa pundi kencing yang tidak kosong selepas membuang air kecil. Ubat-ubatan yang paling biasa untuk pertempuran gejala-gejala ini adalah ubat-ubatan finasteride dan dutasteride, 5-alpha reductase inhibitors, direka untuk mengawal pengeluaran androgen yang membawa kepada pertumbuhan kelenjar prostat yang bukan kanser. 5-alpha reductase menghalang juga biasa digunakan untuk masalah-masalah lain, seperti lelaki botak (alopecia).

Satu kajian dari Boston University School of Medicine, USA kini mengesahkan bahawa ubat-ubatan yang biasa digunakan sememangnya menjejaskan kesihatan seksual lelaki. Finasteride dan dutasteride didapati boleh dikaitkan dengan gejala-gejala libido rendah dan kemurungan di kalangan lelaki muda serta lebih tua. Semulajadi ekstrak botani, seperti saw palmetto, yang sering dibeli over-the-counter untuk masalah prostat, boleh juga menyumbang kepada rendah-libido, kerana mereka bekerja pada enzim 5-alpha reductase yang serupa dengan ubat-ubatan prostat.

Anti-depressants
Menurut Shubulade Smith, pensyarah di Maudsley Hospital dan Institut psikiatri, ubat-ubatan UK yang menjejaskan sistem saraf akan sering digeruni kerana menyebabkan ketegangan dan masalah libido lelaki dan wanita. Tricyclic antidepresan punca mati pucuk, MOAI di punca mati pucuk dan ejakulasi tertangguh, dan SSRI ini punca mati pucuk, rendah-libido, ejaculatory masalah dan kehilangan orgasme ketika anti-epileptic, ubat anti-psychotic dan tidur juga boleh menyebabkan beberapa masalah seksual. Dr. Smith mengesyorkan bercakap kepada doktor tentang apa yang boleh dilakukan untuk membantu keadaan.

Dalam satu kajian yang dibiayai oleh Universiti California, penyelidik Amerika Syarikat mendapati ekstrak perubatan dalam herba Ginkgo biloba tercatat mengurangkan kesan-kesan sampingan ubat antidepressant (SSRI ini, di MAOI, SNRI di dan tricyclics) pada fungsi seksual, meningkatkan ereksi, libido, keseronokan dan puncak syahwat.

Crèmes Kesihatan zakar
Crèmes kesihatan yang kaya dengan nutrien produk yang boleh membantu untuk melindungi sistem pembiakan lelaki dan zakar daripada kerosakan dari ubat-ubatan preskripsi. Jelas ia adalah tidak praktikal untuk lelaki hanya berhenti mengambil ubat-ubatan preskripsi, tetapi dalam kes-kes banyak impak negatif atas organ lelaki boleh dikurangkan.

Formula pakar (paling profesional mengesyorkan minyak Man1Man) termasuk vitamin C untuk pengeluaran hormon lelaki, vitamin E untuk edaran dan kesihatan tisu, L-carnitine untuk kesuburan yang sihat dan libido, dan alpha lipoic asid untuk saraf sensitiviti. Crèmes Kesihatan zakar tidak akan contraindicated dengan apa-apa dadah atau ubat-ubatan, kerana mereka adalah produk-produk semulajadi yang kaya dengan vitamin, mineral dan antioksidan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *