Ubat-ubatan preskripsi vs suplemen herba organik yang termasuk ekstrak Graviola

Ubat-ubatan preskripsi vs suplemen herba organik yang termasuk ekstrak Graviola

Suplemen herba secara konsisten menjadi semakin popular. Ubat-ubatan organik semulajadi ini telah membantu orang-orang yang memperbaiki kesihatan mereka selama berabad-abad.

Apabila saya mengkaji suplemen herba, saya mendapati bahawa banyak mendapati herba semulajadi menjadi a great alternatif kepada ubat-ubatan farmaseutikal seperti ubat-ubatan preskripsi yang kebanyakan mengandungi bahan kimia dan hormon dengan penambahan unsur-unsur sintetik lain.

Ramai telah mengatakan mereka telah membangunkan pergantungan apabila mengambil preskripsi ubat untuk kemurungan, keresahan, fobia dan pencerobohan. Bahan-bahan kimia yang banyak telah diperkatakan untuk mengubah keseimbangan bahan kimia ini di dalam otak.

Suplemen herba semulajadi selalunya dirujuk sebagai ubat semula jadi, termasuk unsur-unsur tertentu yang bertujuan untuk mengawal fungsi-fungsi badan untuk menggalakkan penyembuhan sihat. Oleh itu mereka tidak menukar tahap bahan kimia dalam otak. Ramai mendapati bahawa pengambilan herba tambahan bersama-sama dengan gaya hidup sihat termasuk pemakanan yang berkhasiat dan senaman boleh menjadi sangat bermanfaat.

Ubat-ubatan preskripsi yang agak baru berbanding dengan herba tambahan, yang telah wujud selama berabad-abad. Suplemen herba yang banyak digunakan untuk kekal sihat dan membantu mengelakkan penyakit seperti selesema dan selesema.

Penyelewengan seperti gangguan emosi, ketidaksuburan dan sakit otot adalah hanya beberapa masalah yang telah dipulihkan lebih beribu-ribu tahun dengan bantuan cara semulajadi ini.

Ramai saintis telah cuba pendua herba semulajadi melalui unsur-unsur kimia selama bertahun-tahun. Ubat-ubatan semulajadi ini adalah di blok bangunan bagi amalan perubatan tradisional. Bagi sebahagian besar, preskripsi ubat-ubatan datang dari ubat semula jadi. Habitat semula jadi seperti hutan dan tanah bencah dicari bagi kompaun baru untuk menguji terhadap virus dan bakteria.

Hari ini, terdapat ubat-ubat herba semula jadi yang banyak di hujung jari kita. Sebagai contoh, Graviola adalah pokok buah-buahan, yang menawarkan alam remedi herba organik yang merawat beberapa isu-isu kesihatan.

Di tempat yang semulajadi di mana tumbuh Graviola, orang asli menggunakan ia sebagai makanan dan ubat. Buah-buahan telah digunakan sebagai pencuci mulut yang lazat, sihat dan juga boleh dimakan dalam bentuk jus. Dari segi ubat, buah-buahan yang digunakan untuk merawat kesan gangguan usus seperti disenteri.

Orang asli Amazon telah menggunakan Graviola untuk mengurangkan demam, membunuh parasit dan mengurangkan kesakitan otot serta mengukuhkan pertahanan semula jadi badan dan mengurangkan tekanan darah.

Sesetengah herba tambahan seperti Graviola boleh bertindak sebagai dua tujuan. Contohnya, seseorang mungkin mengambil Graviola untuk memerangi Migrain yang jahat sementara ia juga membantu dengan penyakit perut.

Badan anda memerlukan vitamin dan mineral untuk berfungsi dengan jayanya. Ada yang mengatakan dengan cara yang sihat untuk mendapatkan vitamin dan mineral adalah melalui herba semula jadi atau tumbuh-tumbuhan dan bukannya menggunakan suplemen yang tiruan.

Ubat-ubatan preskripsi dan ubat semula jadi boleh menjadi amat mengelirukan mata pelajaran bagi sesetengah orang benar-benar memahami. Saya berharap bahawa dengan kajian ini, saya telah dapat memecahkan kepada beberapa syarat yang difahami.

Namun, mungkin ada beberapa soalan yang tidak terjawab. Bagi mereka yang sedang mencari untuk maklumat lanjut, saya mempunyai satu Ulasan yang menjelaskan faedah mengambil makanan tambahan herba seperti Graviola dan bagaimana herba semulajadi ini boleh digunakan sebagai bantuan dalam melawan sel-sel kanser.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *