Ubat-ubatan OCD – bagaimana untuk menyingkirkan OCD dengan Citalopram

Ubat-ubatan OCD – bagaimana untuk menyingkirkan OCD dengan Citalopram

Saya mencari ubat yang sangat kuat yang dipanggil citalopram sangat berkesan dalam merawat kebimbangan yang mendorong ketakutan yang mendorong seseorang untuk obsessions. Ia bekerja dengan bahan-bahan kimia di dalam otak untuk keluar seratonin. Terdapat kesan-kesan sampingan kursus. Saya sendiri telah mengalami kesan sampingan seksual yang membuat saya kurang berhasrat seks.

Saya mendapati bahawa saya juga telah mendapat berat badan dengan mengambil ubat-ubatan ini. Walau bagaimanapun, ini tidak menyembuhkan OCD, tetapi secara jujur, ia boleh membuat ia lebih mudah. Walau bagaimanapun, saya mengalahkan OCD saya tanpa apa-apa ubat. Apabila saya telah mengambil citalopram dadah ini, saya mendapati kebimbangan yang lebih mudah untuk menangani dan oleh itu saya menyimpulkan bahawa sejak OCD ialah satu gangguan kebimbangan, mengikut definisi ia akan membantu rakyat dengan OCD.

Satu perkara yang mesti dibawa kepada perhatian anda adalah hakikat bahawa tiada ubat-ubatan sahaja akan menyembuhkan OCD anda dan jika anda pernah ingin untuk mendapatkan ubat-ubatan, anda perlu belajar kemahiran dan alat-alat minda yang diperlukan untuk menghentikan OCD secara semula jadi. Ada tidak cara untuk menyingkirkan OCD dengan ubat-ubatan. Terdapat cara-cara untuk menggunakan ubat-ubatan bersama-sama dengan alat-alat bukan perubatan untuk menyembuhkan anda OCD.

Ingat bahawa apabila anda menjadi bergantung kepada ubat-ubatan untuk OCD, sebaik sahaja anda memberhentikan penggunaan daripada mereka, anda mungkin perjuangan lebih dengan OCD kemudian apabila anda mula. Ini adalah bertujuan supaya maklumat yang tidak berat sebelah, jadi anda dan doktor anda boleh menimbang Pro dan kontra. Aku hanya menulis dari pengalaman peribadi saya dengan dadah jenis ini.

Saya telah mengambil ubat-ubatan lain seperti Lexapro dan lain-lain dalam kelas ini. Saya mendapati citalopram berusaha yang terbaik bagi saya secara peribadi. Walau bagaimanapun, ia boleh membawa anda perlu cuba pelbagai jenis untuk mencari orang yang bekerja untuk anda dan salah satu yang membantu anda mendapat keputusan yang anda perlukan. Saya sendiri tahu bahawa semua ubat-ubatan ini mempunyai kesan sampingan dan sesetengah daripada mereka mungkin mempunyai panjang jangka kesan sampingan yang kita tidak tahu tentang lagi.

Anda mesti akan sangat berhati-hati apabila mengambil mediction dan pastikan untuk membawa ia betul-betul seperti yang ditetapkan dan tidak digabungkan dengan apa-apa tanpa bercakap pertama anda doktor dan ahli farmasi. Tidak juga menggabungkan herba semulajadi atau ubat tanpa menghubungi doktor anda.

Sebagai contoh, menggabungkan beberapa pil kawalan kelahiran dengan st. John’s wort boleh membunuh sesetengah wanita, jadi ia adalah penting untuk tidak menggabungkan ubat-ubatan anda dengan apa-apa tanpa berbincang dengan doktor atau ahli farmasi anda!

Jadi apa yang aku akan mengatakan kepada anda adalah bahawa apabila anda mencari ubat yang sesuai untuk anda, maka anda perlu mula belajar beberapa rawatan bukan perubatan seperti kognitif behavioral terapi dan ubat-ubatan perlu membuat ia lebih mudah untuk anda mendedahkan diri anda kepada kebimbangan anda.

Saya hanya akan mengesyorkan ubat-ubatan bagi mereka yang mempunyai kes-kes yang teruk OCD di mana mereka tidak dapat berfungsi, seperti pergi ke tempat kerja atau sekolah atau dipengaruhi oleh jenis OCD di mana ia memberi kesan kepada pernafasan anda banyak. Hanya pastikan bahawa apa sahaja yang anda lakukan, anda berunding dengan doktor anda sebelum anda melakukan apa-apa dalam perkara ini, tempoh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *