Ubat-ubatan lebih bermakna lebih banyak langkah-langkah keselamatan

Ubat-ubatan lebih bermakna lebih banyak langkah-langkah keselamatan

Bilangan preskripsi ubat-ubatan di pasaran terus meningkat. Hampir setiap televisyen lain yang komersial menjelaskan manfaat daripada ubat-ubatan lain yang direka untuk memudahkan lagi penyakit kami dan membuat kehidupan kita lebih mudah.

Banyak ubat-ubatan ini baru secara mendadak telah meningkat kualiti hidup rakyat. Lagi bilangan preskripsi yang berbeza dan dos yang wujud telah dibuat berikutan amalan ubat-ubatan yang selamat lebih penting.

Sebuah pertubuhan bukan untung yang seluruh ditujukan untuk perkara tersebut: memastikan keselamatan ubat-ubatan. Institut bagi amalan ubat selamat (ISMP) bermula pada tahun 1975 dengan misi menghalang kesilapan perubatan dan menggalakkan penggunaan ubat-ubatan yang selamat.

Atur Laporan Ralat sukarela membentuk asas usaha ISMP di. Kemudahan penjagaan kesihatan di seluruh negara secara sukarela melaporkan ralat ubat kepada ISMP untuk memahami sebab-sebab mereka dan membantu masyarakat perubatan secara keseluruhan dalam meningkatkan usaha-usaha Keselamatan ubat-ubatan.

Kerana teknologi yang baru muncul untuk meningkatkan keselamatan ubat-ubatan, ISMP yang telah ditingkatkan peranannya termasuk kesederhanaan dan Perakuan Permohonan ini.

Automatik mendispens Kabinet (ADCs) telah menjadi biasa di hospital-hospital seluruh Amerika untuk membantu profesional penjagaan kesihatan dengan pengagihan ubat-ubatan, penyimpanan, Keselamatan dan pencarian. Menurut kaji selidik tahun 2007 dalam Amaran Keselamatan ISMP di ubat! Dan jururawat nasihat-SESAT risalah, lebih daripada 90 peratus pembaca telah ADCs kemudahan mereka.

ADCs memainkan peranan besar dalam Keselamatan ubat-ubatan kerana populariti dan digunakan secara meluas sebagai satu cara utama untuk pengedaran dadah mereka. Pada tahun 2007, ISMP mula hosting untuk Sidang Kemuncak Tahunan ADC Keselamatan. Daripada ini, ISMP satu set garis panduan Standard Keselamatan bagi penggunaan ADCs pada tahun 2008. Garis Panduan ini termasuklah:
• Memastikan keadaan persekitaran yang sesuai untuk kegunaan ADC
• Memastikan keselamatan sistem ADC
• Menggunakan diprofil-farmasi ADCs
• Menentukan selamat ADC restocking proses
• Menyediakan kakitangan pengesahan pendidikan dan kecekapan

Penyedia perkhidmatan penjagaan kesihatan McKesson telah menaja Sidang Kemuncak Keselamatan dan ISMP ADC selama dua tahun yang lalu. McKesson di AcuDose-Rx Kabinet mendispens ubat-ubatan menangani semua 2008 ISMP garis panduan bagi yang selamat digunakan daripada ubat Pendispensan Kabinet. Bersama-sama dengan perisian sambung-Rx, McKesson, AcuDose-Rx mengintegrasikan dengan pentadbiran pusat penjagaan alat dan peralatan automasi farmasi untuk meningkatkan kecekapan mendispens ubat-ubatan dan meningkatkan keselamatan ubat-ubatan.

Sebagai garis panduan ISMP untuk yang selamat digunakan daripada ubat Pendispensan Kabinet menjadi lebih meluas, Keselamatan ubat-ubatan akan meningkatkan lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *