Ubat-ubatan baru untuk berurusan dengan Hepatitis C Cirrhosis dan penyakit hati

Ubat-ubatan baru untuk berurusan dengan Hepatitis C Cirrhosis dan penyakit hati

Mercu Parmaceuticals telah menghasilkan ubat baru eksperimen yang telah membantu lebih daripada 60 peratus daripada orang-orang yang dijangkiti dengan bentuk tahan Hepatitis C, mengikut kajian yang akan dibuat awam pada sidang kemuncak perubatan yang bermula semalam.

Doktor dan Wall Street akan teruja keputusan kajian rawatan baru bagi Hepatitis C. Rawatan baru mempunyai kadar penyembuhan yang tertinggi tetapi dilaporkan dan mengambil separuh masa rawatan tradisional.
Tetapi mercu mungkin perlu kongsikan sedikit Carta makmal Romark, kecil Syarikat yang sudah menjual sejenis ubat yang dipanggil Alinia yang digunakan untuk merawat cirit-birit yang disebabkan oleh parasit tertentu tetapi yang tiba-tiba muncul sebagai potensi rawatan untuk hepatitis C.
Penyelidik akan laporan pembentangan tentang Alinia yang membantu menyembuhkan kira-kira 79 peratus daripada pesakit hepatitis C dengan sejenis virus yang mudah untuk merawat daripada jenis mercu, terlepas perhatian Wall Street yang dikemukakan pada mesyuarat yang sama.
“Akan ada keraguan kerana ini yang diperolehi daripada gelanggang kanan,” kata doktor Emmet B. Merupakan perunding Romark, Ketua di Stanford Hepatologi, Keefe. Dr. Adakah saya perlu ia cukup menarik apabila anda mengatasi keraguan anda sendiri awal, kata Keeffe. ”
Kedua-dua perkembangan, pakar-pakar berkata, perlu diikuti dengan ujian yang lebih besar. Pesakit boleh fnd kemajuan penting. Sekurang-kurangnya tiga juta rakyat Amerika akan dianggap boleh dijangkiti dengan virus hepatitis C ini. Bilangan kes-kes sirosis hati dan kanser hati yang disebabkan oleh virus juga meningkat.

Alpha interferon dan ribavirin digabungkan bersama-sama boleh menyebabkan kesan sampingan yang melemahkan seperti tanda-tanda flulike, anemia dan kemurungan dan ini adalah rawatan yang sedia ada. Taip satu Hepatitis C, adalah sukar dan tepat pada masanya untuk merawat – rawatan sering berlangsung tahun-akaun kira-kira 70 peratus daripada kes-kes di Amerika Syarikat.
Jadi, memburu untuk ubat-ubatan baru telah menjadi sengit, dan mercu, sebuah syarikat awam yang berpangkalan di Cambridge, mass, biasanya dikenali sebagai peneraju dalam bidang itu. Dengan pil, dipanggil telaprevir atau VX-950, mengganggu enzim yang virus. Ini adalah cara yang majoriti AIDS dadah kerja, tetapi ia adalah satu kaedah yang berbeza untuk hepatitis C.
Maklumat baru yang dijangka akan dikemukakan pada Mesyuarat akan datang Persatuan Amerika untuk kajian daripada hati penyakit yang diadakan di Boston, akan menunjukkan bukti yang telaprevir, yang sebelum ini telah terbukti untuk mengurangkan tahap virus dalam aliran darah, dapat menyembuhkan ramai pesakit.
Dalam midstage yang percubaan di Amerika Syarikat sebanyak 250 pesakit yang sebelum ini tidak dirawat, 61 peratus daripada orang-orang yang menerima telaprevir sebagai tambahan kepada ubat-ubatan standard yang dua tiada virus dikesan dalam darah mereka 24 minggu selepas akhir rawatan, Eksekutif mercu yang berkata. Penawar berkesan dianggap oleh doktor
Dalam perbicaraan Eropah 323 pesakit, kira-kira 65 peratus daripada mereka yang mendapat kombinasi tiga ubat telah tiada virus dikesan 12 minggu selepas akhir rawatan.
Dengan penggunaan ubat-ubatan yang standard yang ditawarkan, kadar penyembuhan untuk jenis 1 hepatitis C adalah lebih daripada 40 hingga 50 peratus.

Dengan mengambil hanya ubat standard hari ini, untuk jenis 1 hepatitis C, kadar penyembuhan biasanya adalah lebih daripada 40 hingga 50 peratus. Doktor berkata bahawa fakta bahawa rawatan mengambil separuh masa–24 minggu daripada 48 adat–adalah juga faktor penting. Ini bermakna bahawa kesan-kesan sampingan Interferon dan Ribavirin tidak akan kekal sebagai panjang bagi pesakit.
“Ini adalah menakjubkan acheivements’, berkata MD. IRA M. Keputusan ujian di Amerika akan dibentangkan pada Mesyuarat tersebut oleh Jacobsen. Beliau merupakan seorang perunding mercu dari Kolej perubatan Weill Cornell.

Wall Street dijangka nombor-nombor ini. Di samping itu, pelbagai individu yang menerima ubat-ubatan ini dihentikan mengambil mereka disebabkan oleh kesan-kesan sampingan, berbanding dengan orang-orang yang menerima rawatan biasa. Ujian kadar penyembuhan terapi standard tidak tersedia lagi.
Romark data Diambil daripada kajian saintifik Mesir yang dijalankan menggunakan hanya sembilan puluh enam pesakit sebelum ini yang tidak dirawat. Alinia, juga dikenali sebagai nitazoxanide, telah sebelum ini telah diuji sana sebagai rawatan bagi parasit.
Dalam masa hanya 12 minggu selepas penjagaan mereka Alinia dan dua ubat-ubatan lain yang standard, 79 peratus tidak lagi mempunyai virus. Bahawa berbanding dengan 43% dalam kawalan Juara, yang menerima rawatan biasa. Walaupun pesakit telah dirawat selama 48 minggu, mereka menerima kedua-dua ubat-ubatan untuk hanya 36.
Pesakit mempunyai 4 jenis hepatitis C, yang jarang berlaku di Amerika Syarikat. Menurut pakar-pakar beberapa jenis 1 adalah keras sedikit berbanding jenis 4. Romark kini berpusat di Tampa Florida., telah memulakan percubaan klinikal di Amerika Syarikat, dan telah pun menjana kira-kira $20 juta hasil tahunan.
Mereka mendapati kemalangan bahawa dadah boleh berkesan melawan hepatitis C. Apabila diuji sebagai rawatan bagi parasit, dadah menunjukkan tanda-tanda ia adalah untuk menangani jangkitan hati.
Doktor kerana Alinia sudah di pasaran dan seolah-olah mempunyai jumlah yang rendah kesan-kesan sampingan sesetengah doktor mungkin menetapkan ia off label untuk rawatan hepatitis C adalah Keeffe apa, seorang penyelidik ubat Romark telah berkata. Dua pil yang diperlukan purata dengan kos kira-kira $30 setiap hari. Ia adalah undang-undang bagi doktor untuk menetapkan ubat-ubatan untuk kegunaan selain makanan dan pentadbiran ubat-ubatan yang telah diluluskan, tetapi pembuat ubat tidak menggalakkan dengan ubat-ubatan untuk kegunaan off-label tersebut sebelum kelulusan formal.
“Kita semua inginkan terapi yang baik untuk pesakit-pesakit kami, dan ini kelihatan seperti satu perkara yang sangat tidak berbahaya untuk melakukan,” Dr. Keeffe dinyatakan.
Doktor Adakah saya perlu berbuat demikian akan agak awal menurut Jacobson daripada Cornell. “

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *