Ubat-ubatan alami yang mudah dan terbaik untuk Hyperthyroidism

Ubat-ubatan alami yang mudah dan terbaik untuk Hyperthyroidism

Banyak ubat semula jadi yang berkesan dalam mengawal pengeluaran hormon Tiroid dan juga melegakan kesan hyperthyroidism. Hyperthyroidism adalah kurang biasa berbanding Hipotiroidisme tetapi kesannya pada Kesihatan sama serius dan boleh membawa maut. Merangsang kelenjar Tiroid menyebabkan lebih banyak penghadaman makanan dan mengurangkan penyerapan yang menyebabkan kelemahan yang serius dan rosak organ-organ dalaman secara beransur-ansur.

Herba-herba atau makanan tambahan yang mempunyai kesan merangsang hendaklah dielakkan, kerana orang-orang yang menderita dengan hyperthyroidism mendapatkan lebih ramping dan lebih tipis supaya ia dianggarkan bahawa promosi herba kesihatan akan bermanfaat tetapi ianya tidak begitu, semua jenis ginseng, wrack pundi kencing, ashwagandha, gandum rumput dan astragalus hendaklah dielakkan. Balsem Lemon adalah ubat semulajadi yang sangat baik yang menjejaskan kerja kelenjar Tiroid dan menenangkan berkontraksi kelenjar untuk mengurangkan rembesan hormon Tiroid. Teh boleh bersedia untuk memakan herba ini dengan mencampurkan dua sudu teh herba dalam secawan air mendidih. Herba Gypsywort adalah satu lagi herba yang boleh menenangkan berkontraksi kelenjar Tiroid dengan mengurangkan kewujudan iodin mineral yang berlebihan. Lima titis rasa herba gypsywort boleh terlepas dengan secawan air biasa, ini hendaklah dimakan tiga kali dalam sehari, ubat ini boleh merawat serta boleh bekerja sebagai satu langkah pencegahan yang berkesan untuk hyperthyroidism.

Pemulihan yang amat berkesan boleh disediakan bagi kegunaan Luaran, ubat ini disediakan dengan mengambil kuantiti yang sama menyalak oak dan akar Jejaka fern, decoct campuran ini dengan cuka wain, campuran ini boleh digunakan dua kali sehari untuk menggosok kawasan di bawah tekak, ini adalah satu ubat luar kelenjar Tiroid yang menenangkan untuk mengubati hyperthyroidism. Asid amino L-carnitine juga mengurangkan aktiviti kelenjar Tiroid dan berfungsi sebagai ubat yang baik.

Hyperthyroidism boleh memulakan keadaan perubatan yang lain seperti insomnia, perubahan mood dan kebimbangan, tablet bugleweed adalah sangat baik melayan semua kesan-kesan merangsang kelenjar Tiroid. Curcumin ialah cabutan kunyit yang sangat bermanfaat dalam mengurangkan keradangan dalaman yang disebabkan oleh lebihan rembesan hormon Tiroid, mengurangkan keradangan dalaman membantu dalam merawat hyperthyroidism. Mengambil asid lemak omega-3 juga berfungsi dengan baik untuk mengurangkan sistem imuniti dan mengurangkan keradangan dalaman. Satu sudu teh herba wort ibu bercampur-campur dengan secawan air dan diambil tiga kali sehari juga melegakan kesan hormon Tiroid yang berlebihan di dalam badan. Ekstrak Teh hijau adalah juga sangat berkesan sebagai tambahan herba ini mempunyai sifat-sifat anti yang kaya untuk oxygenate sel-sel dan organ-organ.

Peningkatan pengambilan kubis, brokoli, kecambah Brussels, cauliflower dan bayam juga membantu dalam mengurangkan aktiviti kelenjar Tiroid. Elakkan alkohol, tembakau dan kafein dalam apa jua bentuk dan mengelakkan sepenuhnya atau mengurangkan pengambilan makanan seperti susu, mentega, gandum, soya dan makanan tambahan adalah sangat menyokong kerana makanan ini boleh menyebabkan jangkitan dan alahan untuk memburukkan lagi masalah. Benar-benar mengelak makanan yang mengandungi iodin adalah perlu. Latihan, betul tidur dan rehat berfungsi sebagai ubat semula jadi untuk masalah. Menggunakan Pek ais pada kawasan yang di bawah tekak juga adalah berguna. Pengurangan tekanan mental seperti mendengar muzik, meditasi atau bahkan doa membantu dalam merawat hyperthyroidism. Mengelakkan diproses, berlemak dan makanan yang ditapis dan peningkatan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran adalah lebih berguna untuk mengubati masalah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *