Ubat-ubatan alami rumah bagi masalah prostat yang boleh memberikan anda bantuan!

Ubat-ubatan alami rumah bagi masalah prostat yang boleh memberikan anda bantuan!

Lelaki predisposed beberapa masalah prostat, terutama orang-orang lelaki di atas umur 50 tahun. Tiga masalah prostat yang paling biasa adalah kanser prostat, radang (keradangan dan jangkitan pada prostat) dan benign prostatic hyperplasia atau BPH (pembesaran prostat yang bukan kanser).

Peranan prostat adalah pengeluaran cecair seminal. Ia berbentuk walnut kelenjar kecil terletak betul-betul di bawah pundi kencing bagi lelaki. Kelenjar tersebut tumbuh sekali orang mencapai akil baligh dan ia terus berkembang. Pembesaran tidak menjadi isu besar sehingga 40 tahun atau ke atas. Gejala-gejala gangguan prostat termasuk:

* Kerap kencing, terutamanya pada waktu malam
* Bahang semasa membuang air kecil
* Sakit semasa ejaculating
* Sakit di belakang kerandut

Remedi rumah sederhana

• Labu benih: doktor-doktor Jerman menggunakan biji Labu untuk berjaya merawat BPH dan masalah-masalah lain bebas kanser prostat. Biji Labu yang kaya dengan zink dan mempunyai sifat-sifat diuretik. Ia membantu untuk mengukuhkan dan memperbaiki sistem imun badan. Anda boleh Timur benih ini kerana ia adalah atau anda boleh menambah garam selepas menanggalkan kulit kerang benih. Satu cara lagi untuk mengambil benih adalah untuk membuat teh dengannya; pint teh setiap hari akan membantu anda banyak.

Benih tembikai •: teh tembikai boleh membantu flush sistem anda secara berkesan dan merawat masalah pundi kencing dan prostat. Anda boleh membuat teh dengan mencurah pint air mendidih lebih 1/8 cawan benih yang segar. Teh disejukkan dan tegang sebelum digunakan. Pint teh ini setiap hari adalah disyorkan untuk keputusan yang baik.

• Ikan: ikan kaya dengan omega 3 minyak boleh melawan kanser prostat dan pertumbuhan tumor. Ikan salmon, tuna dan ikan kembung yang tinggi dalam minyak itu.

• Sutera jagung: lelaki Amish telah menggunakan jagung Sutera generasi untuk menyembuhkan gejala-gejala BPH. Sutera adalah dipotong dari jagung, kira-kira 6 telinga, dan direbus dalam air 1 suku selama 10 minit. Tiga cawan air guna setiap minggu boleh memberi anda kelegaan daripada gejala-gejala BPH.

• Tomato: cuba untuk meningkatkan pengambilan tomato dalam diet anda. Memakan tomato, dua hidangan seminggu boleh mengurangkan peluang anda untuk kanser prostat oleh hampir setengah. Ia mengandungi antioksidan yang dipanggil likopena yang membantu melawan kanser.

• Soya: diet yang kaya dengan soya menghalang BPH. Ia mengandungi fitoestrogen yang mempunyai keupayaan pengeluaran testosteron yang lebih rendah. Testosteron aggravates pertumbuhan kanser prostat. Fitoestrogen juga lagak ngeri pembangunan kapilari darah sekitar ketumbuhan yang tumbuh dalam prostat.

• Stinging bulan: bulan yang menghalang testosteron yang berkaitan fungsi protein di dalam sel-sel prostat dan memberikan kelegaan dari masalah prostat. Ia terdapat dalam kapsul dan adalah disyorkan untuk berjumpa dengan doktor bagi dos yang betul.

• Saw palmetto: ekstrak Saw palmetto memperbaiki fungsi Urinari dan boleh mengubati BPH secara berkesan. Ekstrak mengurangkan pengeluaran hormon-hormon tertentu yang menyebabkan pembesaran prostat. Ianya disediakan sebagai tambahan di kebanyakan Kedai-kedai kesihatan. Doktor boleh mengesyorkan dos yang betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *