Ubat-ubat kehilangan rambut – menakluk keguguran rambut dengan cara semulajadi

Ubat-ubat kehilangan rambut – menakluk keguguran rambut dengan cara semulajadi

Ubat-ubatan boleh diperolehi yang boleh membantu anda untuk mengembangkan kembali sebahagian daripada rambut anda, Walau bagaimanapun, rawatan ini membawa potensi risiko kesan-kesan sampingan dan boleh mencederakan kesihatan anda selepas penggunaan berpanjangan. Rawatan semula jadi botak boleh cukup selamat dan banyak lagi pilihan yang kos efektif.

½ Cawan minyak zaitun, tambah 1 sudu besar jintan putih. RUB ini ke atas kulit kepala dan biarkan selama setengah jam. Kemudian, basuh rambut.

Kumpulan lain (Kumpulan kawalan) diurut hanya minyak biji benih yang jojoba dan anggur ke dalam scalps mereka setiap hari. Setiap kumpulan diurut minyak ke dalam scalps mereka selama tujuh bulan. Menariknya, 19 43 pesakit (44 peratus) dalam Kumpulan yang aktif menunjukkan peningkatan berbanding hanya 6 41 pesakit (15 peratus) dalam Kumpulan kawalan. Penulis membuat kesimpulan bahawa aromaterapi dengan ini minyak pati boleh menjadi rawatan yang selamat dan berkesan untuk alopecia areata.

Penyelesaian Rosemary – herba ini tanaman kerap dalam teks herba untuk keupayaan untuk membersih kulit kepala dan merangsang akar rambut. Berikut adalah satu resipi rosemary ciri-ciri itu sebagai bahan utama yang. Resipi: rebus rosemary, sage, daun peach, melukakan hati dan burdock dalam air. Terikan dan digunakan untuk mencuci rambut setiap hari.

Anda boleh excogitate atau merangka penyelesaian dari minyak kelapa dan Allium sativum. Untuk membuat ini, tuangkan setengah cawan minyak kelapa ke dalam kuali. Menghancurkan empat Allium sativum ulas dan lada yang enam. Tambah crushed Allium sativum arlic dan lada sulah untuk minyak kelapa, dan haba suhu yang masih cukup sejuk untuk kulit anda. Sieve ramuan herba ini dan sapukan ke kulit kepala dan rambut anda sekali. Membawa sekali sehari untuk seberapa lama yang anda perlu. Ia adalah rawatan semula jadi yang baik untuk lelaki.

Dalam ½ cawan minyak kelapa, menambah beberapa keping kering amla. Rebus campuran ini dan bila sejuk Sapukan pada kulit kepala. Ini adalah berfaedah dalam mengurangkan keguguran rambut.

Procyanidin B-2: Ekstrak ini dari epal telah ditunjukkan untuk menggalakkan pertumbuhan rambut dalam kajian makmal. Mungkin pepatah lama “Epal sehari terus doktor jauhnya” tidak lama lagi boleh Tukar ke “epal sehari terus keguguran rambut dari sini!”

Tonik rambut Cayenne Pepper – keupayaan herba ini merengsakan kulit, meningkatkan pengaliran darah dan merangsang Pembahagian sel tidak terkenal. Resipi: Campurkan empat auns lada cayenne dengan satu pint vodka bukti seratus atau alkohol tulen yang dicairkan dengan 20 peratus air suling. Biarkan ia berdiri selama dua minggu, gegaran campuran sekali setiap hari. Terikan melalui beberapa lapisan kain halus sehingga campuran adalah percuma lada. Sekali atau dua kali sehari, gosok sedikit ke kawasan-kawasan yang menipis kulit kepala.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *