Ubat-ubat herba untuk Spermatorrhea, rawatan yang berkesan dan kekal

Ubat-ubat herba untuk Spermatorrhea, rawatan yang berkesan dan kekal

Spermatorrhea boleh ditakrifkan sebagai keadaan sukarela pancutan air mani walaupun tanpa orgasme, selalunya semasa tidur. Gejala-gejala yang ditunjukkan oleh orang yang mengalami spermatorrhea adalah berbeza-beza dari seorang ke seorang. Tinggi hati agak kadar, sakit belakang, kelesuan, pening dan lemah mata penglihatan adalah antara simptom-simptom yang biasa ditunjukkan oleh orang yang mengalami spermatorrhea. Spermatorrhea adalah biasa di kalangan remaja daripada orang daripada mana-mana kumpulan umur yang lain. Sebab-sebab yang membawa cara untuk spermatorrhea boleh fizikal atau psikologi. Punca-punca biasa yang dilaporkan bagi penubuhan spermatorrhea termasuk kerap melancap, rangsangan keradangan dan rangsangan dari buku-buku dan filem. Berikut adalah beberapa kalangan atas tersenarai herba ubatan yang digunakan untuk mengubati spermatorrhea.

Polygonum, lain dikenali sebagai knotgrass adalah ubat herba yang biasa untuk spermatorrhea. Ubat herba ini adalah terkenal dengan sifat-sifat antipyretic dan aktiviti analgesik. Kehadiran resveratrol di polygonum menjadikan antioksidan antimikrobial, herba dan antimutagenic. Sebatian alkaloid hadir polygonum meremajakan sel-sel badan dan menguatkan fungsi sistem saraf. Ia adalah ubat herba yang sangat baik disyorkan untuk meningkatkan fungsi-fungsi endokrin. Faedah kesihatan yang lain pengambilan ekstrak akar polygonum termasuk meningkatkan libido, membantu penurunan berat badan, mengurangkan tekanan darah, meningkatkan ingatan dan mengurangkan keletihan.

Buah-buahan Rosa, secara saintifik dikenali sebagai rosa laevigata adalah satu remedi herba yang penting untuk spermatorrhea. Komposisi tannin, asid malic, damar, vitamin C, fruktosa dan sukrosa yang sempurna menjadikan herba perubatan yang tepat untuk merawat pelbagai bahaya kesihatan. Ia adalah penawar herba yang baik digunakan untuk menguatkan sistem pembiakan. Selain memperkukuhkan sistem Urinari, pengambilan ekstrak buah-buahan rosa juga membantu dalam memperbaiki sistem penghadaman, mengurangkan tahap LDL kolesterol dan mencegah cirit-birit.

Ashwagandha, salah satu antara bahan-bahan yang biasa dalam ubat-ubatan Ayurveda adalah ubat herba yang selamat untuk spermatorrhea. Ia telah digunakan selama berabad-abad untuk rawatan gangguan reproduktif. Pengambilan ubat herba ini ditetapkan sebagai tonik kesihatan yang terbaik untuk memperbaiki keseluruhan kesejahteraan orang. Selain daripada mengubati spermatorrhea, pengambilan ashwagandha juga membantu dalam meningkatkan sistem imun, meningkatkan ingatan, mengurangkan kebimbangan dan meningkatkan fungsi hati.

Angelica sinensis adalah ubat herba yang berkesan yang ditetapkan untuk mengubati spermatorrhea. Herba ubat-ubatan ini juga dikenali dalam nama-nama wanita ginseng atau dong quai. Dikeringkan akar bahagian Seluar yang terutamanya digunakan untuk penyediaan ubat-ubatan herba. Ia adalah satu komposisi phytosterols, polysaccharides, ferulate, coumarins dan flavonoid. Menyuburkan sel-sel darah, meningkatkan fungsi hati, menghapuskan risiko penyakit buah pinggang dan menghalang penyakit jantung akan kelebihan lain menggunakan angelica sinensis.

Rhizoma alismatis, yang lain dikenali sebagai yam biasa atau tuber pisang air adalah satu remedi herba yang penting untuk spermatorrhea. Meningkatkan fungsi Herba ubat-ubatan ini dalam menahan melaksanakan rintis adalah luar biasa. Ia adalah antara penawar yang biasanya ditetapkan untuk jangkitan saluran kencing. Mempertingkatkan fungsi buah pinggang, memperkaya air liur, menghalang limpa dan memperbaiki sistem penghadaman akan faedah kesihatan yang lain menggunakan air pisang tuber. Pesakit-pesakit yang mengidap penyakit spermatorrhea yang kronik adalah dinasihatkan untuk mengelakkan pengambilan alkohol dan makanan junky. Melakukan senaman pernafasan yang mendalam daripada yoga, meditasi dan pengambilan bahan pemakanan yang lain-lain teknik semulajadi untuk menghapuskan risiko spermatorrhea.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *