Ubat semulajadi rambut berkilat

Ubat semulajadi rambut berkilat

Ramai orang merasakan bahawa masalah keguguran rambut tidak boleh diselesaikan dengan bantuan produk rawatan kehilangan rambut. Mereka sering mendapat kecewa selepas membelanjakan wang terlalu banyak ubat-ubat kehilangan rambut yang tidak berkesan dan kesan-kesan sampingan mereka dengan tiada keputusan positif sekali. Hakikatnya, rawatan kehilangan rambut boleh dibahagi kepada dua kategori: semulajadi rawatan kehilangan rambut dan rawatan kimia.

Botak

Terdapat empat asas jenis botak:

Pertama adalah jenis keturunan yang tidak dapat dielakkan. Walau bagaimanapun, keadaan boleh ditangguhkan sehingga ke tahap tertentu dengan mengambil betul penjagaan rambut.

Topeng rambut buatan sendiri

Satu lagi punca rambut kering mungkin disebabkan diet anda. Untuk mempunyai kulit yang sihat, rambut dan kuku, anda memerlukan banyak baik, asid lemak yang anda boleh mendapatkan daripada makanan seperti berminyak ikan termasuk salmon dan tuna, dan minyak flaxseed juga baik. Anda boleh menambah minyak flaxseed diet anda dengan menambah dua sudu besar sehari untuk makanan seperti keledek atau bahkan popcorn! Ramai orang tidak suka bunyi minyak flaxseed tetapi ia sebenarnya mempunyai rasa yang pedas, mentega supaya kebanyakan orang tidak benar-benar fikiran ia sebaik sahaja mereka telah mencuba.

Air yang keras menyebabkan rambut untuk berdiri dan membuat ia lebih sukar untuk mencuci dan ia boleh membuat rambut kusut dan kasar. Apabila rambut tangled, syampu dan dingin adalah sering tidak dibasuh keluar cukup berkesan dan begitu yang boleh menyebabkan beberapa masalah! Jika anda mencuci dalam air yang lebih lembut anda adalah lebih baik tidak syak lagi akan mempunyai keputusan kerana air tidak meninggalkan sebarang residue di rambut.

Pada Tukang rumah rawatan

Berikut adalah beberapa rawatan rambut herba buatan sendiri dan rumah ubat semula jadi untuk rambut, yang juga telah berdiri ujian masa:

• Apabila anda rambut kelihatan sangat ditekankan, nettles indah tonik dan detox. Masukkan daun-daun kering bulan (kedai-makanan kesihatan kedai sekarang membawa uncang teh melukakan hati) dan minum teh. Infusi yang juga boleh digunakan sebagai satu bilas rambut.
• Laman Utama pemulihan untuk rambut anda berambut udara – Kasut dan keadaan berambut rambut, basuh dalam teh chamomile. Tambah satu sudu teh jus lemon seliter teh untuk Kasut tambahan.

Sebenarnya, syampu Tempahan komersial & rawatan kulit kepala direka untuk bertemu orang-orang yang “deria” jangkaan… menawarkan suapan segera dan ilusi bahawa mereka melakukan kerja mereka. Jadi di sinilah terletaknya masalah. Contohnya menambahkan silikon dingin mendorong untuk Kasut tiruan tetapi sebenarnya boleh mencipta masalah jangka panjang termasuk sensitiviti.

Bahan pencemar dan toksin yang berbahaya di udara dan air tidak akan pergi, jadi anda perlu bekerja secara tetap untuk mengekalkan kesihatan rambut dan kulit kepala. Gunakan minyak semula jadi yang lembut dan losyen untuk sentiasa meremajakan kulit kepala dan mencegah dari yang dilucutkan kebaikan semulajadi yang kita semua dilahirkan dengan.

Terdapat banyak kaedah yang dipercayai untuk merangsang pertumbuhan rambut dan meningkatkan semula jadi berjeragat. Menggunakan campuran santan bersama-sama dengan sedikit lada hitam dan serbuk fenugreek membantu merangsang peredaran darah ke kulit kepala, jika diurut secara teratur. AMLA (Indian Gooseberry), direbus dalam minyak kelapa ini dipercayai menjadi tonik rambut yang berkesan untuk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *