Ubat semula jadi untuk resdung Alergi

Ubat semula jadi untuk resdung Alergi

Alergi resdung adalah penyakit yang sangat biasa, itulah nasib baik tidak hidup mengancam dalam kebanyakan kes. Walau bagaimanapun, gejala-gejala yang boleh memakai anda ke bawah terutamanya jika anda tidak tahu punca alergen anda. Ubat-ubatan tertentu juga boleh menyebabkan mengantuk atau kesan-kesan sampingan yang lain. Anda mungkin ingin mempertimbangkan ubat semula jadi untuk resdung, Alergi, sebagai alternatif yang lebih selamat untuk memberikan kelegaan.

Anda mungkin sering mendapati bahawa anda perlu tinggal di katil apabila simptom anda menjadi teruk. Gejala-gejala paling biasa yang anda mungkin perlu berdepan dengan termasuk bersin, batuk, sakit tekak, Hidung berair, dan banyak lagi. Berikut adalah beberapa contoh ubat semula jadi untuk Alergi resdung:

1. Likuoris. Likuoris mempunyai dua sifat penyembuhan yang utama yang sangat bermanfaat dalam merawat resdung kronik. Ia membantu dalam mengurangkan keradangan dan ia menguatkan sistem imun. Anda dengan mudah boleh mendapatkan herba likuoris dari kedai herba tempatan anda.

2. Ekinasea. Ubat resdung Alergi semulajadi ini berfungsi dengan meningkatkan sistem imun anda. Ia adalah paling berkesan apabila anda mengambil sebaik sahaja anda mula berasa sakit yang datang. Anda boleh mengambil ini dalam bentuk teh herba. Selain itu, untuk memastikan bahawa anda mendapat kekuatan yang maksima, anda boleh mengambil kapsul Ekinasea.

3. Halia. Halia merupakan rempah yang biasa dijumpai di kebanyakan dapur. Ia adalah anti-radang yang digunakan untuk membantu merawat sakit kepala dan sakit lain. Saya sangat mengesyorkan teh halia sebagai minuman yang boleh diambil. Malah, minum teh halia yang panas adalah amalan biasa di banyak negara-negara Asia. Anda boleh memesan teh halia pada mana-mana kedai kopi tempatan di Singapura, Malaysia atau Indonesia.

4. Pudina. Peppermint adalah berguna dalam mengurangkan keradangan dan amat membantu dalam mengurangkan keradangan membran mukus. Minum teh pudina atau bernafas dalam wap dari dihidu pudina yang boleh membersihkan hidung anda supaya anda boleh berehat lebih damai.

5. Lemon balsem. Balsem Lemon adalah merupakan ubat semulajadi resdung kerana ia dikenali untuk melawan virus dan bakteria dan memberi bantuan. Teh Lemon balsem adalah cara normal untuk bagi.

6. Antioksidan. Makanan yang tinggi antioksidan boleh membantu menguatkan sistem imun anda dan mereka boleh membantu badan anda untuk melawan penyakit secara semulajadi. Makanan ini adalah cranberries, blueberry, pomegranates, artichokes, dan kacang merah. Memastikan bahawa diet anda adalah lebih comprised daripada apa-apa makanan yang boleh membantu anda untuk mencegah jangkitan sinus.

Sejak menggabungkan beberapa remedi semulajadi yang di atas bagi Alergi sinus ke dalam diet saya, saya mendapati bahawa saya kurang cenderung untuk mengembangkan gejala-gejala Hidung berair. Ini adalah jauh lebih baik daripada menggunakan ubat-ubatan dadah sejak remedi semulajadi menghasilkan kesan-kesan sampingan yang kurang. Satu perkara yang menarik adalah juga bahawa sesetengah ubat-ubatan semula jadi ini sudah boleh didapati dalam Kabinet dapur. Ianya pasti benar bahawa dapur boleh farmasi anda untuk alahan juga!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *