Ubat semula jadi untuk fibroid semasa hamil

Ubat semula jadi untuk fibroid semasa hamil

Jika anda sedar bahawa anda mempunyai fibroid dan sudah hamil atau berfikir untuk memulakan sebuah keluarga, anda mungkin mempunyai beberapa kebimbangan tentang bagaimana fibroid boleh memberi kesan kepada atas keadaan anda. Anda mungkin tertanya-tanya jika ia adalah mungkin untuk menggunakan ubat semula jadi untuk fibroid semasa hamil.

Kebanyakan ubat untuk fibroid cenderung sangat selamat untuk digunakan pada bila-bila masa dan bermanfaat untuk kesihatan keseluruhan yang baik. Walau bagaimanapun, anda perlu mengelak daripada menggunakan apa-apa yang melibatkan rawatan herba kecuali anda telah berunding dengan doktor anda.

Fibroid boleh menjejaskan kehamilan yang walaupun kesannya adalah kerap sangat minima. Walaupun majoriti wanita akan terus mempunyai kehamilan yang biasa, ia masuk akal untuk melakukan segala yang mungkin untuk memastikan hasil yang gembira.

Lokasi fibroid boleh menjejaskan kehamilan anda. Jika mereka berada berhampiran leher rahim atau berhampiran tiub Falopio, mereka boleh menghalang implantasi. Fibroid yang terletak di bawah lapisan rahim boleh menukar bahagian Rahim dan ini boleh membuat implantasi sukar atau juga menyebabkan keguguran yang awal. Walaupun fibroid mungkin berdarah semasa hamil, ini tidak selalunya berbahaya dan akan menyelesaikan tanpa rawatan.

Salah satu remedi semulajadi yang terbaik untuk fibroid semasa hamil adalah untuk makan diet yang sihat yang kaya dengan buah-buahan segar dan sayur-sayuran. Cuba makan hanya daging organik dan mengelakkan daging yang diproses seperti sosej dan salami dan memotong mana-mana lemak yang boleh dilihat dari daging yang anda makan. Daging merah tidak biasanya disyorkan untuk wanita yang mempunyai fibroid supaya mengelakkan ini akan bermanfaat. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan bahawa pengambilan besi anda kekal sihat.

Senaman adalah bagus untuk wanita semasa hamil dan jika anda mempunyai fibroid, ia dipercayai bahawa peningkatan dalam edaran boleh membantu untuk menggalakkan penyembuhan. Banyak minum air ini juga bermanfaat sebagai organ-organ akan lebih cenderung untuk menjadi berpenyakit jika tidak well-hydrated.

Alam sekitar toksin dan racun perosak dipercayai “minyak” pertumbuhan fibroid dan jadi mengelakkan sentuhan bahan kimia dan racun perosak yang dinasihatkan, terutamanya semasa mengandung.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *