Ubat Penawar segera jerawat rumah – dengan kuat telur putih

Ubat Penawar segera jerawat rumah – dengan kuat telur putih

Telur mengandungi nutrien tinggi adalah salah satu daripada lapan asid amino yang baik untuk kanak-kanak yang semakin meningkat dan kesihatan badan.

Telur juga mengandungi selenium mineral (Se) yang lelaki yang diperlukan untuk mencipta kualiti dan kuantiti sperma. Telur yang boleh menghasilkan 10 peratus daripada jumlah keperluan badan selenium. Ini juga mengandungi vitamin D yang membantu penyerapan kalsium untuk pembentukan tulang dan vitamin E.

Gabungan selenium dan vitamin E bertindak sebagai antioksidan yang boleh mengurangkan risiko kerosakan kepada sel-sel tubuh daripada radikal bebas. Telur adalah sumber vitamin B12, vitamin B6 dan asid folik yang diperlukan untuk tubuh yang sihat dan melindungi sel-sel saraf. Kekurangan vitamin B12 boleh menyebabkan kerosakan kepada sel-sel saraf. Wanita hamil yang kurang vitamin B12 akan risiko kehamilan akan merosakkan sistem saraf.

Manfaat lain dari telur sebagai remedi rumah untuk mengubati jerawat menggunakan putih telur. Untuk mengalih keluar whiteheads atau bintik hitam menggunakan cecair putih telur sebagai satu medium semula jadi untuk memusnahkan yang kuat. Jika anda mempunyai whiteheads atau bintik hitam pada muka, dada atau mana-mana sahaja, kini anda tidak perlu bimbang, kerana dengan telur putih boleh menyelesaikan masalah ini.

Putih telur juga boleh membuat orang-orang dewasa yang kelihatan lebih muda. Untuk anda yang mempunyai kedutan di kulit anda buat sementara waktu boleh menghapuskan kedutan dengan ini dengan menggunakan putih telur yang cair. Cecair putih telur mempunyai protein yang dipanggil albumin yang mempunyai kesan yang serupa dengan pelembap kulit.

Walaupun sementara masalah kedutan di kulit, tetapi cara ini adalah lebih murah dan lebih mudah dilakukan berbanding menggunakan kosmetik dan ubat-ubatan yang mahal dan tidak semestinya serasi dengan kulit kita.

Ubat jerawat untuk menghapuskan bintik hitam atau whiteheads menggunakan putih telur:

1) Menyediakan telur ayam atau telur puyuh dan telur kuning dan putih yang berasingan.

2) Ambil putih telur dan goncang sehingga frothy. Selepas itu, ambil sekeping kapas pembersih muka dan menggunakan putih telur sehingga moistened kapas yang mungkin basah.

3) Melampirkan kapas dan putih telur pada kawasan hidung dan bintik hitam. Pastikan kawasan ini adalah rakaman basah dengan kapas putih telur sehingga sama rata.

4) Tunggu sehingga cucian dan kemudian anda boleh mengalihnya keluar. Jika terdapat gangguan tidak bermakna anda akan melihat bintik hitam anda buruk ini telah ditarik balik dari hidung anda.

5) Jangan lakukan untuk kulit yang mempunyai jerawat atau di kering kulit dan kulit yang sensitif kerana ini akan menyebabkan peningkatan kulit kekeringan atau kerengsaan akibat tarik telur putih dengan kapas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *