Ubat penahan sakit yang biasa dan kegunaan mereka

Ubat penahan sakit yang biasa dan kegunaan mereka

Terdapat banyak jenis sakit yang mungkin anda hadapi dalam hidup anda, dan ia kelihatan seperti bagi setiap satu, Terdapat tiga jenis ubat penahan sakit yang sepatutnya untuk menjadi yang terbaik. Terdapat banyak ubat lain luar sana bahawa ia boleh menjadi benar-benar sukar untuk menentukan mana satu yang terbaik untuk anda jenis sakit. Adalah lebih di kaunter ubat penahan sakit yang terbaik, atau anda harus meminta doktor untuk preskripsi? Senarai berikut mengandungi banyak ubat penahan sakit yang paling biasa dan jenis kesakitan mereka direka untuk berurusan dengan.

Aspirin digunakan untuk mengubati end-all akan semua, untuk semua jenis sakit, dan manakala ia tidak digunakan sebagai meluas kerana sekali, ia masih baik untuk hampir semua jenis sakit. Ia juga telah menunjukkan untuk benar-benar membantu mengurangkan risiko anda untuk angin ahmar dan penyakit jantung. Ramai orang masih mengambil aspirin untuk sakit dan mendapati bahawa ia berfungsi dengan baik untuk banyak isu.

Ibuprofen adalah ubat penahan lain sangat popular sakit yang boleh didapati secara meluas di kaunter. Ibuprofen berfungsi dengan baik untuk sakit otot dan semua jenis, Migrain, artritis, strain am dan sprains, keradangan dan kesakitan yang disebabkan oleh tempoh. Ibuprofen juga berfungsi dengan baik sebagai ubat tahan sakit untuk toothaches.

Paracetamol merupakan satu lagi lebih kaunter ubat penahan sakit yang berkesan untuk sakit kepala, toothaches dan sprains. Ia juga telah ditunjukkan untuk membantu melegakan gejala-gejala selesema biasa dan demam.

Codeine telah menjadi ubat penahan sakit yang popular akhir-akhir ini, walaupun ia hanya terdapat dengan preskripsi. Codeine digunakan oleh doktor sebagai ubat penahan sakit yang umum, dan ia sering digunakan dalam kombinasi dengan preskripsi dan ubat-ubatan lain.

Morfin adalah ubat preskripsi yang lain yang hanya kira-kira semua orang telah mendengar. Ia digunakan untuk melegakan kesakitan yang disebabkan oleh serangan jantung, dan ia juga digunakan untuk sakit belakang yang utama, batu buah pinggang, dan bagi mereka yang mungkin mengalami kesakitan selepas pembedahan. Morfin, seperti ubat penahan banyak lain ubat sakit, boleh sangat ketagihan.

Oxycodone adalah ubat penahan sakit jauh lebih kuat iaitu preskripsi sahaja. Secara amnya, ia hanya ditetapkan kepada orang-orang yang telah hanya melalui pembedahan atau mengalami sakit belakang yang amat teruk.

Orang-orang yang bermain sukan sering ditetapkan piroxicam pada satu masa nanti. Ubat penahan sakit ini digunakan untuk merawat kebanyakan sukan sakit, sprains, siku tenis dan lain-lain sakit. Ia juga ditetapkan bagi mereka dengan Osteoartritis, tendonitis dan artritis juvana.

Ini adalah tempat yang paling biasa ke atas ubat penahan sakit kaunter dan preskripsi di pasaran. Ingat bahawa sementara mana-mana ubat penahan sakit akan membantu, jika anda menggunakan ubat penahan sakit yang betul bagi tanda-tanda anda, anda mungkin mendapati bahawa rasa sakit sangat berkurangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *